جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

نظرسنجی آکسیوس: هریس در بین جوانان آمریکایی، محبوبیت بیشتری نسبت به بایدن دارد / هریس در بین جوانان، ۶۰ به ۴۰ از ترامپ جلوتر است / بایدن در این نظرسنجی ۵۳ به ۴۷ از ترامپ عقب بود

وبگاه تحلیلی آکسیوس از محبوبیت معنادار کامالا هریس در بین رأی‌دهندگان جوان آمریکایی در مقایسه با ترامپ و بایدن خبر داد.

سازمان ملل از آوارگی ۱۸۰ هزار نفر از خان یونس ظرف ۴ روز خبر داد

سازمان ملل جمعه ۵ مرداد گزارش داد که بیش از ۱۸۰ هزار فلسطینی طی چهار روز نبرد سنگین در اطراف شهر خان یونس در جنوب نوار غزه، در جریان عملیات نظامی اسرائیل برای بازگرداندن اجساد گروگان‌ها از این منطقه، مجبور به خروج از این شهر شدند.

روزنامه ترکیه: اسد و اردوغان ماه آگوست دیدار می‌کنند

روزنامه «ترکیه» که نزدیک به دولت ترکیه است، امروز (شنبه) گزارش کرد که اولین دیدار «رجب طیب اردوغان» رئیس‌جمهور ترکیه و «بشار اسد» رئیس‌جمهور سوریه در بیش از یک دهه در ماه آگوست در یک ایست مرزی در ماه آگوست (ماه آینده میلادی) برگزار خواهد شد.

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

مواضع کشورهای همسایه از جمله ترکیه و آذربایجان نسبت به هر گونه جنگ با ایران

محمد گل افروز در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ترکیه و کشورهای هم سوی سیاست اردوغانی آن ازجمله آذربایجان علی اف که به یک ایران ضعیف شده فکر می کنند و ته استراتژی منطقه ای آنها علیه ایران است (یعنی از آشوب، عدم یکپارچگی و تجزیه ایران بدشان نمی آید)، در صورت چنین جنگی به هدف عمده خود یعنی بدون مقاومت ایران، به توسعه راحت تر کریدور تورانی خود می پردازند (البته دور از ذهن نیست که کشور آذربایجان کنونی هم در چنین شرایطی به فکر کشور جعلی آذربایجان بزرگ برود)؛ از این رو، ترکیه و هم پیمانانش نسبت به این جنگ احتمالی، بی تفاوت و یا همراه با اسراییل و ناتو خواهند شد. 

در دیدار نتانیاهو با ترامپ چه گذشت؟

دونالد ترامپ روز جمعه با بنیامین نتانیاهو دیدار کرد و این اولین دیدار آنها از زمان خروج ترامپ از کاخ سفید در بیش از سه سال پیش بود و جزئیاتی تازه از این نشست و گفت‌وگوها منتشر شده است.

Loading

نقش آمریکا در عملیات نظامی رژیم‌ صهیونیستی در رفح

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از ابتدای تأسیس رژیم ‌صهیونیستی تاکنون، آمریکا همواره بخش مهمی از «سیاست‌های جنگ‌طلبانه» این رژیم‌ در منطقه بوده است. جنگ غزه و حمله به رفح نیز از این قاعده مستثنا نیست.

برسام محمدی  – کارشناس مسائل منطقه

اخیراً شبکه «ای‌بی‌سی» با پخش گزارشی، به نقل از مسئولان سابق وزارت امور خارجه آمریکا اذعان کرده است: «واشنگتن در اعطای سلاح به (رژیم) اسرائیل از پرداختن به وظایف قانونی خود طفره رفته است». مسئولان سابق آمریکایی بیان کرده‌اند: «گزارش دولت بایدن در مورد نحوه به کارگیری سلاح‌های آمریکایی در غزه توسط (رژیم) اسرائیل در بهترین حالت ناقص و در بدترین حالت به‌طور عمد گمراه‌کننده است. دولت بایدن باید بداند که دادن سلاح‌های مرگبار به (رژیم)‌ اسرائیل معضلی حقوقی است نه سیاسی».

مسئولان سابق وزارت خارجه آمریکا تأکید کرده‌اند: «بیش از 34 هزار نفر از جمله 14 هزار کودک در نوار غزه کشته شدند که بیشتر آن با سلاح‌های آمریکایی بوده است».

برخلاف هفته‌های نخست که آمریکا «حمایت قاطع» و «نقش صریح» در جنگ غزه ایفا می‌کرد، به‌تدریج و با ارزیابی چشم‌انداز جنگ و به خاطر فشار افکار عمومی داخلی و خارجی و مخالفت نهادهای حقوق بشری و سازمان‌های حقوقی و سیاسی بین‌المللی، اقدام به اتخاذ «نقش دو پهلو و فریبکارانه» در جنگ نموده است.

کاخ سفید در نقطه مقابل ژست‌های حقوق بشری و انسان‌دوستانه که خواستار پایان دادن به جنگ است، در پشت پرده همچنان از رژیم صهیونیستی پشتیبانی می‌کند. به طوری که در جدیدترین اقدام و براساس گزارش‌های منابع غربی، دولت آمریکا به کابینه جنگ رژیم‌صهیونیستی برای اجرای عملیات کوتاه مدت چند روزه در رفح، چراغ سبز نشان داده است.

در شرایطی که پیش‌تر بایدن رئیس جمهور آمریکا مدعی تعلیق ارسال تسلیحات به رژیم‌صهیونیستی شده بود، جان کربی سخنگوی کاخ سفید در جدیدترین موضع‌گیری خود صرفاً به «نگرانی» واشنگتن از ادامه عملیات در رفح اکتفا کرده و با «کم اهیمت» خواندن عملیات در رفح، به شکل تلویحی بر رضایت کاخ سفید از ادامه عملیات این رژیم در رفح و بی‌توجهی به خطر جان باختن هزاران آواره فلسطینی مستقر در رفح اذعان کرده است. دولت آمریکا به شرکای اروپایی خود نیز محدود بودن عملیات در رفح را اعلام کرده است.

نکته قابل توجه اینکه در روزهای اخیر، ایالات متحده اطلاعات مهمی برای پیدا کردن مکان رهبران حماس و کشف تونل‌های مخفی ارائه کرده است. ضمن اینکه «ویلیام برنز» رئیس سازمان سیا و «دیوید بارنیا» رئیس موساد نیز درباره اجرای این عملیات هماهنگی‌های لازم را انجام داده‌اند.

بنابراین، این یک «واقعیت کتمان‌ناپذیر» است که بدون حضور و حمایت کاخ سفید، رژیم‌صهیونیستی فاقد هرگونه ابتکارعمل و یا قدرت میدانی، سیاسی و دیپلماتیک برای ادامه جنگ در غزه و انجام عملیات نظامی در رفح بوده است. چرا که آمریکا اگر بخواهد، با سازوکارهایی که در اختیار دارد، می‌تواند نتانیاهو را مجبور به پایان جنگ کند، اما به‌خاطر «تعهدی» که در خصوص تأمین امنیت رژیم صهیونیستی دارد و فشار لابی یهود و همچنین منافعی که محافل سیاسی خاص در ایالات متحده و شرکت‌های اسلحه‌سازی (که نقش عمده‌ای در سیاست خارجی آمریکا دارند) در ادامه جنگ غزه دارند، در یک «روند پیچیده» اما «واضح» از ادامه جنگ در غزه منتفع می‌شود.

این مسأله در رفح نیز کاملاً مشخص است و با وجود اظهارات اعلامی مقامات کاخ سفید مبنی بر مخالفت با حمله رژیم اسرائیل به رفح، ولی در عمل واشنگتن هیچ اقدامی برای جلوگیری از عملیات نظامی این رژیم در رفح انجام نمی‌دهد.

درباره عملیات نظامی رژیم‌صهیونیستی در رفح که به صورت مرحله به مرحله آغاز شده است، کاخ سفید و تل‌آویو تنها بر سر سازوکارهای حمله اختلاف‌نظر دارند، وگرنه در رابطه با «اصل موضوع» و «ایده حمله»، دو طرف «همسو و هم‌نظر» هستند. تمام هشدارهای بایدن و دموکرات‌ها به رژیم‌صهیونیستی نیز تنها برای «گمراه‌سازی افکار عمومی» و «سرپوش گذاشتن به بحران انتخابات ریاست جمهوری» بوده و تنها «مصرف داخلی» دارد.

حتی اظهارات دولت بایدن برای تعلیق ارسال سلاح به رژیم‌صهیونیستی نیز در حد یک «ادعاست» و هیچ دلیل و نشانه‌ای مبنی بر عدم ارسال تسلیحات به تل‌آویو وجود ندارد. کمااینکه آمار و ارقامی هم که از کمک‌های نظامی آمریکا به رژیم‌صهیونیستی در هفت ماه گذشته منتشر می‌شود، محل بحث است و دقیق نیست؛ همچنانکه آمار واقعی قطعاً بیشتر از آمارهای اعلامی است، چراکه بخش مهمی از سلاح‌های آمریکایی در یک «روند پنهان و محرمانه» به اراضی اشغالی ارسال می‌شود که در داخل آمریکا نیز بسیاری از آن بی‌خبرند.

بنابراین، موضع و اظهارات مقامات آمریکایی درباره مخالفت با حمله رژیم‌صهیونیستی به رفح «فریبکارانه» و «متناقض» است. دولت آمریکا اگرچه در ظاهر دیگر نمی‌تواند با صراحت و قاطعیت قبلی از اقدامات رژیم صهیونیستی در جنگ غزه و حمله به رفح دفاع کند، اما این مسأله هرگز نمی‌تواند تعهد آمریکا مبنی بر تامین امنیت این رژیم را نقض کند، چرا که امنیت رژیم‌صهیونیستی و جلوگیری از فروپاشی آن «خط قرمز» تمام دولت‌ها و احزاب سیاسی در آمریکا است و با حتی با از دست رفتن جان و زندگی مردم غزه و رفح و فلسطین اشغالی تغییری در آن ایجاد نمی‌شود.

0 Comments