جدیدترین مطالب

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

چشم‌انداز تنش‌ نظامی یمن و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: رژیم صهیونیستی که نزدیک به 10 ماه است در یک جنگ فرسایشی با مقاومت فلسطین قرار دارد، همزمان از سایر جبهه‌های جنگ نیز تحت فشار است.

نتایج غیرمنتظره انتخابات فرانسه برای راست‌گرایان افراطی و مشکلات حکمرانی ماکرون

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تغییر غیرمنتظره آراء به نفع چپ‌ها در انتخابات زودهنگام، حماسه راست‌گراها را در فرانسه شکست داده است، اما اکنون بحرانی در پاریس در انتظار حکمرانی است که قدرت امانوئل ماکرون را بیشتر ضعیف خواهد کرد.

تحلیلی بر”اشغال‌گر” خواندن رژیم صهیونیستی توسط دیوان بین‌المللی دادگستری

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: شورای امنیت، مجمع عمومی و شورای حقوق بشر و دیگر نهادهای سازمان ملل از این پس، حتی اگر نخواهند هم ناچارند در بیانیه‌ها و قطعنامه‌های آتی خود به رای مشورتی دیوان بین‌المللی دادگستری مبنی بر “اشغال‌گر” خواندن رژیم اسرائیل و اقدامات غیرقانونی آن در سرزمین‌های اشغالی علیه فلسطینیان اشاره و به آن ارجاع دهند و این یک شکست سیاسی و حقوقی برای این رژیم و حامیانش است.

گسترش همکاری‌های ناتو و ژاپن برای مقابله با تهدیدات چین

شورای راهبردی آنلاین – رصد: اضافه شدن کشورهایی مانند ژاپن به اجلاس ناتو سوالات ویژه‌ای را درباره اینکه چرا ناتو به توسعه روابط نزدیک با کشورهایی که عضوی از پیمان شمال اتلانتیک نیستند و دور از منطقه مسئولیت اعضای ناتو واقع شده‌اند، مطرح می‌نماید.

دلایل نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: سفیر پیشین ایران در ارمنستان گفت: نزدیکی راهبردی ارمنستان به اروپا و آمریکا، چندان دور از انتظار نیست، چراکه دولت پاشینیان نگران است که اگر حمله دیگری در مرزهایش اتفاق بیفتد، نتواند موقعیت خود را حفظ و از کشورش دفاع کند، از این رو سعی دارد متحدانی برای خود در غرب فراهم کند.

Loading

أحدث المقالات

پیمان نظامی روسیه و کره شمالی؛ معضلی بزرگ برای غرب؟

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «ارتقای روابط روسیه و کره شمالی امری نگران کننده است. نه به دلیل وعده مبهم احتمال حمایت مسکو از پیونگ یانگ در جریان درگیری با آمریکا یا کره جنوبی، بلکه به این دلیل که سفر ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه به پیونگ یانگ از افزایش انتقال مهمات کره شمالی برای کمک به جنگ مسکو علیه اوکراین و احتمالا تمایل روسیه به ارائه کمک فن آوری نظامی پیچیده‌تر به کره شمالی حکایت می‌کند.»

راهبرد جدید انصارالله یمن در مقابله با رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از آغاز تجاوز نظامی رژیم صهیونیستی به غزه، مقاومت اسلامی یمن با ترسیم خطوط جدید سیاست خارجی خود، از طریق اقداماتی که علیه منافع و مراکز صهیونیستی انجام می‌دهد، عملاً به یکی از «بازیگران مؤثر» تحولات میدانی مربوط به جنگ غزه تبدیل شده است.

پالتیکو: اسرائیل به آمریکا فشار آورده تا زودتر سلاح دریافت کند

نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در سفر خود به آمریکا به مقامات این کشور فشار آورده تا هر چه سریع‌تر فهرستی از سلاح‌ها را که تل‌آویو در نبرد به آن‌ها نیاز دارد، تهیه کند، زیرا در حال حاضر انبارهای خود را در جنگ با حماس و حزب‌الله خالی کرده است.

ترامپ: اظهارات «هریس» در مورد اسرائیل، بی‌احترامی است/ رابطه من با نتانیاهو هرگز بد نبوده/ اسیران در غزه باید فوراً آزاد شوند

دونالد ترامپ ضمن انتقاد از سخنان «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا درباره جنگ غزه، این سخنان را «بی‌احترامی به اسرائیل» توصیف کرد و گفت رابطه او با نتانیاهو هیچگاه بد نبوده است.

ترامپ خطاب به نتانیاهو: خروج آمریکا از برجام بهترین کار من برای اسرائیل بود

دونالد ترامپ رئیس جمهور سابق و نامزد جمهوریخواهان برای انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا در دیدار با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل گفت که خروج آمریکا از توافق هسته‌ای ایران (برجام) «بهترین کاری» بود که برای اسرائیل انجام دادم.

ترامپ: اگر من پیروز نشوم جنگ جهانی سوم راه می‌افتد

دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوری‌خواه در انتخابات ریاست‌جمهوری ۲۰۲۴ در دیدار با بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل مدعی شده که چنانچه در انتخابات پیروز نشود جنگ‌های خاورمیانه ادامه خواهد یافت و ممکن است جنگ جهانی سوم راه بیفتد.

تیم انتخاباتی ترامپ: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند

تیم انتخاباتی ترامپ اعلام کرد: ترامپ در دیدار با نتانیاهو متعهد شد که در صورت بازگشت به کاخ سفید، صلح برقرار کند و با یهودستیزی مبارزه کند.

Loading

علل جلوگیری کابینه نتانیاهو از دستیابی به توافق آتش‌بس

۱۴۰۳/۰۲/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: آخرین دور از مذاکرات غیرمستقیم میان مقامات حماس و رژیم‌صهیونیستی که با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا در قاهره انجام شد، با «مانع‌تراشی» صهیونیست‌ها بی‌نتیجه ماند.

حمید خوش آیند – کارشناس مسائل منطقه

حماس با رویکرد «جدی و فعال» جهت پایان دادن به جنگ غزه در مذاکرات شرکت داشت و در مرحله پایانی گفتگوها نیز موافقت خود را با پیش‌نویس توافق‌نامه ارائه شده اعلام کرد، اما «زیاده‌خواهی» کابینه جنگ رژیم‌صهیونیستی و اصرار نتانیاهو بر پیگیری اهداف شکست‌خورده جنگ، عملاً باعث توقف گفتگوها شد.

با توجه به ادامه نسل‌کشی رژیم‌صهیونیستی در غزه و بمباران رفح، درحال حاضر چشم‌انداز توافق آتش‌بس میان طرف‌های درگیر در هاله‌ای از ابهام قرار دارد و تا حدود زیادی دست‌نیافتنی است.

در حال حاضر، هیچ موضوعی «مهم‌تر» از آتش‌بس و پایان جنگ در غزه وجود ندارد. هم  شرایط لازم برای انجام آتش‌بس فراهم بوده و هم شکست راهبردها و اقدامات طرف اصلی جنگ، یعنی رژیم‌صهیونیستی، قبول توافق را ضروری ساخته است.

رصد و ارزیابی تحولات میدانی، سیاسی و … در فلسطین اشغالی، گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا و اظهارات مقامات سابق و کنونی رژیم صهیونیستی به‌خوبی نشان می‌دهد که حماس و مقاومت فلسطین برنده نهایی است و اگر جنگ باز هم ادامه پیدا کند، هیچ موفقیت و یا دستاوردی حتی تاکتیکی برای رژیم‌صهیونیستی و کابینه نتانیاهو وجود نخواهد داشت. در این زمینه، ایهود اولمرت، نخست‌وزیر پیشین این رژیم، اخیراً در یادداشتی نوشته است «در هر شرایطی اسرائیل از جنگ غزه پیروز بیرون نخواهد آمد».

بنابراین، آنچه درحال حاضر، باعث شکست گفتگوهای آتش‌بس و ادامه جنگ در غزه شده است، «لجاجت» نتانیاهو برای ادامه جنگ است که اتفاقاً برخلاف مواضع اعلامی کاخ سفید است. این امر علل مشخصی دارد که باید آن را در کابینه جنگ رژیم‌صهیونیستی و دیدگاه‌های افراطی بنیامین نتانیاهو جستجو کرد.

نتانیاهو با نگرانی، هرگونه توافق آتش‌بس با حماس را به ضرر خود ارزیابی می‌کند. مهم‌ترین و بلندترین صدایی که امروز در سرزمین‌های اشغالی و با صراحت از سوی احزاب و جریان‌های مخالف و منتقد و بخش عمده‌ای از افکار عمومی شنیده می‌شود، این است که عملکرد نتانیاهو در قبال عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه، همه چیز رژیم‌صهیونیستی را نابود کرده و این رژیم را در آستانه فروپاشی قرار داده است. لذا چاره‌ای جز این وجود ندارد که در فردای پایان جنگ، انتخابات زودهنگام برگزار شود و نتانیاهو از قدرت کنار رود. لذا از نظر نتانیاهو قبول آتش‌بس در نوار غزه، به معنای «مرگ سیاسی» او است. ازهمین‌رو، نتانیاهو به‌دنبال توافقی است که هم «بقای» او در قدرت را تضمین کند و هم در آن «راه گریزی» برای از سرگیری جنگ در هر زمانی که کابینه او اراده کند، وجود داشته باشد که چنین چیزی عملاً غیرممکن است. نابودی حماس از متغیرهای مهمی است که می‌تواند به بقاء نتانیاهو در قدرت کمک کند، اما این هدف قابل دستیابی نیست. بیش از هفت ماه جنگ تمام عیار رژیم‌صهیونیستی در غزه نه تنها حماس را تضعیف نکرد بلکه بر قدرت میدانی و وجهه و محبوبیت سیاسی آن نیز بیش از پیش افزوده است.

بنابراین ادامه جنگ، «رمز بقای» نتانیاهو در قدرت است. او به‌خوبی می‌داند که با قبول آتش‌بس، شروع دوباره جنگ، سخت‌تر خواهد بود. نکته قابل تأمل اینجاست که وی در فوریه 2024 / بهمن 1402 در گفتگو با شماری از خانواده‌های اسرای صهیونیست و در پاسخ به درخواست قبول آتش‌بس از سوی آن‌ها، ادعا کرده بود، «در صورت قبول آتش‌بس، جامعه جهانی دیگر اجازه از سرگیری جنگ را به ما نخواهد داد.»

در این چهارچوب، انتخابات ریاست جمهوری آمریکا نیز مسأله مهمی است که به انگیزه‌ای برای مخالفت کابینه نتانیاهو با توافق آتش‌بس تبدیل شده است. نتانیاهو و اعضای تندروی کابینه او بر این باورند که متن توافق پیشنهادی اخیر برای آتش‌بس توسط کاخ سفید و دموکرات‌ها و بیشتر در جهت پیروزی بایدن در انتخابات پیش‌رو تنظیم شده است. این در حالی است که نتانیاهو رابطه خوبی با بایدن ندارد و همچنان به دنبال پیروزی متحد سابق خود یعنی ترامپ در انتخابات آتی است.

نتانیاهو پیروزی ترامپ در انتخابات پیش‌رو را فرصت خوبی برای فرار از بحران‌ها و پیامدهای ناشی از عملیات طوفان الاقصی و جنگ غزه و در نتیجه تضمین بقای خود در قدرت ارزیابی می‌کند، بنابراین با هر ابتکاری که توسط بایدن و دموکرات‌ها ارائه می‌شود، مخالفت می‌کند.

در هر حال باید تأکید کرد، «موازنه جنگ» در غزه به ضرر رژیم‌صهیونیستی است و این رژیم چه در عرصه تحولات میدانی – نظامی و چه از ناحیه فشارهایی که در منطقه و سطح بین‌الملل به ویژه از سوی افکار عمومی وجود دارد، از «موضع ضعف» برخوردار است.

بنابراین قبول آتش‌بس پایدار، «واقع‌بینانه‌ترین» گزینه‌ای است که رژیم‌صهیونیستی در اختیار دارد. اینکه کابینه جنگ نتانیاهو تصور می‌کند می‌تواند با ادامه جنگ و حتی حمله زمینی به رفح، حماس را نابود کند و مقاومت فلسطین را برای امتیازگیری بیشتر در موضع ضعف قرار دهد، یک «محاسبه غلط» و بیشتر شبیه «توهم» است.

حماس نه تنها یکی از ارکان نظامیِ قدرتمندِ مقاومت فلسطین که یک تشکیلات «باتجربه‌ی سیاسی» است که به‌خوبی از اوضاعی که در آن قرار دارد و آنچه که در داخل رژیم‌صهیونیستی و صحنه منطقه و بین‌الملل می‌گذرد، آگاه است و هرگز تن به مصالحه و دادن امتیازات بیشتر به رژیم‌صهیونیستی نمی‌دهد.

حماس و مقاومت فلسطین به گفتگوهای آتش‌بس، با نگاه مثبت و نتیجه‌بخش می‌نگرند و تاکنون نیز چند بار  برای تسهیل دستیابی به توافق برای توقف نسل‌کشی و جنگ در غزه «انعطاف» نشان داده‌اند. اما در عین حال، هرگز اجازه نمی‌دهند رژیم‌صهیونیستی از مذاکرات آتش‌بس، بهره‌برداری نظامی و سیاسی کرده و یا آن را به مستمسکی برای «خرید زمان» و پیشبرد اهداف نظامی خود تبدیل کند.

0 Comments