جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه

طبق گفته اوکراینی‌ها محل تجمع نیروهای روسی به وسیله موشک‌های دارای کلاهک خوشه‌ای ATACMS مورد اصابت قرار گرفته، باتوجه به ویدئو حداقل سه موشک در حمله استفاده شده است.اگر به لحظات اول ویدئو توجه کنید در ثانیه دوم پیش از رسیدن موج بمب‌های خوشه‌ای یک برخورد بزرگ دیده می‌شود که در واقع حاصل اصابت کلاهک ‌خوشه‌ای خالی شده موشک ATACMS در فاز آخر است./Viral vids

فون در لاین خشونت پلیس علیه معترضان در گرجستان را محکوم کرد

تهران- ایرنا- اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با بیان اینکه گرجستان در حال حاضر بر سر یک دو راهی قرار دارد، خشونت پلیس این کشور علیه معترضان به تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» از سوی پارلمان گرجستان را محکوم کرد.

Loading

مسئولیت سنگین بایدن در جبران اشتباهات ترامپ

۱۳۹۹/۰۸/۲۸ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: ریاست جمهوری دونالد ترامپ سبب اختلال در مناسبات جهانی شده و تا حدی نشان‌گر جایگاه مشکل‌زای آمریکا در سیاست بین‌الملل است. جو بایدن تلاش خواهد کرد با بازگشت به چندجانبه‌گرایی و پیروی از مشی دیگر رؤسای جمهور آمریکا تا پیش از ریاست جمهوری ترامپ، نقش هدایت و رهبری آمریکا در مسائل جهانی و ازجمله مبارزه با بیماری کرونا را تا حدودی احیاء نماید. دکتر طهمورث غلامی - کارشناس مسائل آمریکا

باراک اوباما در آخرین سخنرانی خود در مجمع عمومی سازمان ملل، با زبانی طنز گفت: «بسیاری معتقدند که همه مسائل و مشکلات یا ناشی از ایالات‌متحده است و یا این‌که آمریکا قادر است همه آن‌ها را حل‌وفصل کند. برخی در واشنگتن دی سی نیز چنین باوری دارند». تجربه ریاست جمهوری دونالد ترامپ نشان داد که این بیان طنز باراک اوباما چندان هم دور از واقعیت نیست؛ زیرا سیاست‌های یک‌جانبه آمریکا و دوری گزینی از همکاری و تعاملات با سایر کشورها و نیز بی‌توجهی به ملاحظات و منافع دیگر بازیگران با تکیه‌بر سیاست اول آمریکا، سبب مسائل و مشکلاتی در مناطق مختلف دنیا شد که صرفاً کشورهای محدودی مانند عربستان، امارات متحده عربی، بحرین، اسرائیل و تا حدودی روسیه از این وضعیت منتفع شدند و باقی کشورهای دنیا حتی اروپا و چین، متضرر شدند؛ به‌عبارت‌دیگر، تجربه ترامپ نشان داد چگونه رویکرد اشتباه و یک جانبه گرایانه امریکا می تواند سیستم بین‌الملل را تحت الشعاع قرارداده و آن را دچار مشکلات متعدد نماید. نقش آمریکا پس از جنگ جهانی دوم، ترویج تجارت آزاد در عرصه اقتصادی، تقویت همکاری‌های مشترک و چندجانبه در عرصه سیاسی و نظامی و نیز پیشبرد اصول و هنجارهای بین‌المللی در عرصه حقوق بین‌الملل بود؛ اما ترامپ به‌یک‌باره این سه حوزه را به چالش کشید. معاهدات تجاری دوجانبه را بر معاهدات تجاری چندجانبه ترجیح داد. یک‌جانبه‌گرایی در پرتو سیاست اول آمریکا را اصل اول سیاست خارجی خود قرار داد و به چالش مستقیم با هنجارها و اصول حقوق بین‌الملل پرداخت. حال به نظر می‌رسد مهم‌ترین مسئولیت جو بایدن، رئیس‌جمهور جدید آمریکا این است که ثابت کند، دوره دونالد ترامپ صرفاً یک وقفه کوتاه در ایفای نقش متعارف ایالات‌متحده بوده و این کشور همچنان به دنبال ایفای نقشی است که پس از پایان جنگ جهانی دوم عهده‌دار شده است. در این راستا جو بایدن احتمالاً در مسیر اعتمادسازی و جلب اعتماد متحدان و دیگر کشورها حرکت می‌کند. برای پی بردن به انتظارات و توقعات کشورهای مختلف از بایدن به‌صورت موردی به آن‌ها پرداخته شود؛

  • اتحادیه اروپا: اتحادیه اروپا انتظار دارد بایدن همانند سیاست تمام رؤسای جمهور آمریکای پیش از ترامپ، مقوم همگرایی در اروپا باشد و تقویت روابط دو سوی آتلانتیک را از طریق تقویت ناتو و نیز همکاری‌های چندجانبه پیش ببرد.
  • خاورمیانه: تا پیش از ترامپ، سیاست تمام رؤسای جمهور آمریکا این بود که شکلی از توازن به‌صورت نسبی در این منطقه حاکم باشد، اما دونالد ترامپ به دنبال برتری مطلق رژیم صهیونیستی و سپس برتری چند کشور عربی خاص بود و ملاحظات و دغدغه‌های امنیتی سایر کشورها را نادیده گرفت. به نظر می‌رسد انتظار دولت‌های خاورمیانه از آمریکا، پایان دادن به حمایت‌های بی‌چون‌وچرا از برخی دولت‌های منطقه و تحت‌فشار گذاشتن کامل برخی دیگر از دولت‌های منطقه باشد.
  • روسیه: هرچند سیاست‌های ضد اتحادیه اروپای ترامپ و خودداری او از اجرای تحریم‌ها علیه روسیه، به سود مسکو بود، اما مخالفت‌های داخلی آمریکا باعث شده بود که روابط آمریکا و روسیه در وضعیت بلاتکلیفی قرار گیرد. به نظر می‌رسد انتظار روسیه نیز این باشد که دو کشور با عبور از چالش‌های مربوط به انتخابات 2016، به همکاری با یکدیگر در مورد برخی از مسائل بین‌المللی، بپردازند.
  • چین: همواره در آمریکا برخی معتقد بودند که می‌توان از طریق تعاملات اقتصادی با چین، مانع تکرار تاریخ در تعامل خشونت‌آمیز قدرت‌های بزرگ شد؛ اما دونالد ترامپ تلاش کرد تعاملات اقتصادی دو کشور را تحت‌فشار قرار دهد. به نظر می‌رسد انتظار چین این باشد که آمریکا همچنان به معاهدات تجاری و دفاع از تجارت آزاد پایبند باشد.

به‌طورکلی موارد یادشده نشان می‌دهد که ریاست جمهوری دونالد ترامپ تا چه اندازه سبب اختلال در مناسبات جهانی شده و از طرف دیگر نشان‌گر جایگاه مشکل‌زای آمریکا در سیاست بین‌الملل است. بایدن تلاش خواهد کرد با بازگشت به چندجانبه‌گرایی و پیروی از مشی دیگر رؤسای جمهور آمریکا تا پیش از ریاست جمهوری ترامپ، نقش هدایت و رهبری آمریکا در مسائل جهانی و ازجمله مبارزه با بیماری کرونا را تا حدودی احیاء نماید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *