جدیدترین مطالب

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت

سفیر و معاون نمایندگی پاکستان در سازمان ملل خواستار توقف ماشین جنگی اسرائیل در نسل‌کشی مردم غزه شد و افزود: تلاش رژیم اشغالگر اسرائیل برای گسترش جنگ غزه به ویژه تجاوز به سرکنسولگری جمهوری اسلامی ایران در دمشق، صلح منطقه‌ را تهدید کرده است.

وزیر اسرائیلی: کل غزه را نابود کنید

وزیر دارایی رژیم اسرائیل از موساد خواست که تمام سران جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) را ترور کند و ارتش اسرائیل نیز غزه را به طور کامل ویران کند.

Loading

راهبرد نظامی انصارالله در قبال ائتلاف سعودی

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اکنون یمن تحولات بزرگی را پیش‌روی خود دارد که این تحولات فراتر از مرزهای زمینی یمن و کشورهای مجاور آن خواهند بود. با تهدیداتی هم که اخیراً ارتش و کمیته‌های مردمی یمن کرده‌ است، به نظر می‌رسد روزهای آینده تحولاتی در عمق عربستان و امارات رقم بخورد و حتی دور از انتظار نخواهد بود که اهدافی در رژیم صهیونیستی مدنظر انصارالله باشد. رضا میرابیان - کارشناس تحولات حوزه خلیج‌فارس

طی هفته‌های گذشته تبادل آتش بین نیروهای انصار الله و ائتلاف متجاوز سعودی شدت گرفته است. از یک‌سو دوشنبه هفته گذشته نیروهای ارتش وابسته به انصار الله یمن از عملیات نظامی گسترده در عمق خاک عربستان و هدف‌گیری پایگاه‌های نظامی و مراکز مهم در «أبها» و «جیزان» و «نجران» با موشک‌های بالستیک و هواپیماهای مسیریاب خبر دادند و از سوی دیگر پنجشنبه گذشته جنگنده‌های ائتلاف متجاوز عربی تحت امر عربستان ۱۰ مرتبه استان مأرب در شمال شرق یمن را هدف حملات خود قرار دادند. علاوه بر استان مأرب، جنگنده‌های این ائتلاف ناحیه ناطع در شمال استان البیضاء واقع در مرکز یمن را هفت مرتبه و شهر حرض در شمال غرب استان حجه را دو مرتبه هدف گرفتند. این حملات هوایی ائتلاف به استان‌های مأرب، البیضاء و حجه یک روز پس‌ازآن صورت می‌گیرد که جنبش انصار الله اعلام کرد، در جریان حملات هوایی ائتلاف عربی به استان الجوف در مرزهای مشترک با عربستان ۳۱ غیرنظامی ازجمله چند زن و کودک کشته و زخمی شدند.

در شرایط کنونی، انصارالله یمن یک موضع بازدارندگی را در قبال ائتلاف سعودی دنبال می‌کند؛ به‌بیان‌دیگر انصارالله یمن از ابتدای تجاوز بیش از 5 سال گذشته ائتلاف سعودی به یمن از موضع دفاعی به یک موضع تهاجمی و از موضع تهاجمی به یک موضع بازدارندگی رسیده و بارها اعلام کرده که شرط توقف جنگ، آتش‌بس و لغو تحریم‌های زمینی، هوایی و دریایی یمن است؛ اما متأسفانه سعودی‌ها تابه‌حال به این موضوع تن نداده‌اند و حاضر نیستند این حداقل شروط را بپذیرند و به لغو تحریم‌ها تن بدهند. از سوی دیگر حامیان عربستان و مشخصاً آمریکا و انگلیس نیز در پایان دادن به این جنگ جدی نیستند. استراتژی انصارالله یا دولت صنعا این است که تا زمانی که سعودی‌ها و هم‌پیمانان آن‌ها دست از تجاوز برنداشته‌اند حرکت بازدارندگی در عمق خاک عربستان را ادامه دهند. در این راستا شاهد بودیم که چهارشنبه گذشته رئیس سازمان اطلاعات ارتش انصارالله رسماً اعلام کرد که ازاین‌پس در مرزهای یمن از خود دفاع نمی‌کنند بلکه مرحله دفاع و بازدارندگی را به عمق خاک دشمن یعنی عربستان، امارات و اسرائیل خواهد کشاند. ازآن‌پس نیز حملاتی که صورت گرفته در مناطق بسیار حساس داخل عربستان بوده و ممکن است در هفته‌ها و روزهای آینده این حملات به داخل امارات و یا اسرائیل کشیده شود.

لذا به نظر می‌رسد که رویارویی انصار الله با متجاوزین در حال ورود به یک مرحله جدید است که از حساسیت بسیار بالایی برخوردار است. چراکه شواهد حاکی از آن است که اسرائیلی‌ها با تحریک اماراتی‌ها وارد بحران یمن شده و درصدد هستند تا ائتلاف سعودی و امارات را در جنگ با مقاومت یمن و انصار الله کمک کنند. از همین رو انصار الله از همین ابتدا به شکلی جدی سه طرف ماجرا یعنی اسرائیل، عربستان و امارات را تهدید کرده است که اگر بخواهند تجاوز نظامی‌شان را گسترش دهند جنگ را از طریق قدرت موشکی خود به سرزمین‌های آن‌ها خواهد کشاند. موضوعی که بدون شک برای سه ضلع این مثلث، تبعات پیش‌بینی‌نشده‌ای به همراه خواهد داشت؛ بنابراین اگر سعودی‌ها به آتش‌بس تن ندهند و تحریم‌ها را رفع نکنند این رویارویی بین دو طرف در فاز تهاجمی جدیدتری دنبال خواهد شد و حتی ممکن است شرایط ویژه‌ای پیدا کند.

درنهایت اکنون یمن تحولات بزرگی را پیش‌روی خود دارد که این تحولات فراتر از مرزهای زمینی یمن و کشورهای مجاور آن خواهند بود. درواقع همان‌طور که اشاره شد با این تهدیداتی که ارتش و کمیته‌های مردمی یمن کرده‌ است، به نظر می‌رسد روزهای آینده تحولاتی در عمق عربستان و امارات رقم بخورد و حتی دور از انتظار نخواهد بود که اهدافی در رژیم صهیونیستی مدنظر انصار الله باشد.

با این شرایط تقریباً می‌توان گفت که فعلاً چشم‌اندازی برای آتش‌بس و صلح در یمن وجود ندارد؛ البته انصارالله بارها درخواست آتش‌بس و لغو تحریم‌ها را کرده و در مذاکراتی که در کویت، اردن، مسقط و سوئد بوده شرکت کرد ولی سعودی‌ها در هیچ‌یک از این مذاکرات جدی نبودند.

در نهایت عملیات آزادسازی شهر راهبردی مأرب بسیار حائز اهمیت است. مارب یک استان گازخیز است و انصار الله مایل نیست این استان به دلیل ثقل آن و حضور گسترده قبایل در آن وارد فاز نظامی شود. لذا انصارالله در حال مذاکره با قبایل است تا مشکلات با مسالمت حل‌وفصل شود؛ اما به نظر می‌رسد اگر این راه‌حل‌های مسالمت‌آمیز به نتیجه نرسد دور از انتظار نیست که استان مارب در اختیار دولت انصارالله قرار بگیرد. اگر این اتفاق رخ دهد تمام استان‌های بخش شمال یمن عملاً در اختیار دولت نجات ملی صنعا خواهد بود.

در خصوص جبهه‌بندی‌های منطقه‌ای و جهانی در برابر جنگ یمن و ائتلاف سعودی نیز باید توجه داشت که جمهوری اسلامی ایران طی این سال‌ها همواره به‌عنوان حامی و پشتیبان معنوی ملت یمن بوده و از مردم دفاع می‌کند؛ اما طرف مقابل شامل آمریکا، انگلیس و برخی کشورهای دیگر عربی و غربی از یک متجاوز یعنی عربستان دفاع می‌کنند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *