جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

Loading
عضو شورای روابط خارجی آمریکا تاکيد کرد:

ترویج تروریسم؛ ماموریت مدارس مذهبی عربستان

۱۳۹۵/۰۷/۲۷ | نمای راهبردی

گفتگو: نماینده پیشین کنگره آمریکا معتقد است برخی از سعودی ها از طریق هزینه های مستقیم و یا غیرمستقیم اقدام به تاسیس مدارسی در سطح جهان اسلام می کنند که از این طریق به ترویج تروریسم می پردازند.

چندی پیش اکثریت مجلس نمایندگان و سنا قانون عدالت در برابر حامیان تروریسم معروف به «جاستا» را تصویب کردند که با وتوی باراک اوباما، رییس جمهور آمریکا مواجه شد. اما این لایحه با رد وتوی اوباما توسط سنا به قانون تبدیل شد.

بر اساس این قانون که هدف اصلی اش عربستان است، خانواده قربانیان حادثه تروریستی ۱۱ سپتامبر اجازه شکایت علیه عربستان و دیگر کشورهایی را در محاکم داخلی آمریکا یافته اند که در حملات تروریستی به خاک آمریکا مشارکت داشته اند.

بلافاصله بعد از تصویب این قانون خانواده یکی از قربانیان این حادثه از دولت عربستان شکایت کرد و اولین دادخواست از ریاض در آمریکا بابت نقش آفرینی در حادثه ۱۱ سپتامبر به ثبت رسید.

تصویب این قانون نگرانی هایی را برای حاکمان عربستان سعودی به وجود آورده است. آنچه در ادامه می خوانید گفتگویی در همین باره با جیمز چارلز اسلتری، نماینده سابق کنگره و عضو شورای روابط خارجی آمریکا است.

*باراک اوباما قانون «جاستا» را که به تصویب کنگره آمریکا رسیده بود، وتو کرد و متعاقب آن کنگره وتوی اوباما را باطل کرد. چرا کنگره آمریکا مخالف عربستان سعودی شده است؟

من فکر نمی کنم که این قانون نیاز به مطالعه چندانی داشته باشد. برای اعضای کنگره بسیار سخت است علیه قانونی رای دهند که به خانواده های قربانیان حادثه ۱۱ سپتامبر اجازه تعقیب قانونی سعودی هایی را می دهد که احتمالا تامین هزینه های تروریست های دخیل در این حادثه را بر عهده داشته اند.

به همین دلیل است که رای کنگره (به این قانون) تا این حد بزرگ و مهم به حساب می آید.

*دلایل وتوی «جاستا» از سوی اوباما چه بود و آیا کنگره علیرغم رد وتوی اوباما آن را تعدیل خواهد کرد؟

دلیل وتوی این قانون از سوی رئیس جمهور این است که تصویب چنین قانونی عواقب خطرناکی را متوجه آمریکا می کند. من معتقدم در نهایت اصلاحیه ای بر قانون جاستا به تصویب خواهد رسید که اجرای آن را محدود خواهد کرد. اما اصل حق پیگیری قانونی سعودی ها که در شکل گیری حادثه ۱۱ سپتامبر نقش داشتند محفوظ خواهد بود.

*کدام گروه ها و احزاب بر تصویب این لایحه اصرار داشته اند؟ چرا؟

آگاهی فزاینده ای در این خصوص ایجاد شده که پول های عربستان سعودی از طریق افرادی مشخص، پشتوانه انجام عملیات ۱۱ سپتامبر بوده است. سعودی ها طبیعتا نمی خواهند کنگره آمریکا بیش از این بر روی مساله دست داشتن عربستان در ماجرای ۱۱ سپتامبر تمرکز کند.

منافع رو به رشدی در بخش محرمانه گزارش کمیسیون تحقیق ۱۱ سپتامبر وجود دارد.

*مجلس مشورتی عربستان سعودی درباره این مصوبه هشدار داده و اعلام داشته است این قانون جامعه بین المللی را نگران کرده و تبعات زیادی  نیز برای عربستان خواهد داشت؟

برخی از سعودی ها از طریق هزینه های مستقیم و یا غیر مستقیم اقدام به تاسیس مدارسی در سطح جهان اسلام می کنند که از این طریق به ترویج تروریسم می پردازند. ترس من از این است که میلیون ها جوان سنی مسلمان در این مدارسی که از طریق بودجه کلان سعودی تامین می شوند، گمراه گردند.

منبع: گفتگو با مهر

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *