جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آیا حذف زبان فارسی در افغانستان ممکن است؟

رنگین دادفر سپنتا، وزیر خارجه و مشاور امنیت ملی پیشین افغانستان گفته است که در دوره دوم حاکمیت طالبان «فارسی‌زدایی» عملا به گونه نظام‌مند صورت می‌گیرد.

شویگو:ارتش روسیه از ابتدای امسال، کنترل 547 کیلومترمربع از قلمرو مناطق جدید را به دست گرفته

سرگئی شویگو وزیر دفاع روسیه گفت: از ابتدای سال جاری، ارتش روسیه 547 کیلومتر مربع از قلمرو مناطق جدید کشور را تحت کنترل خود درآورده است. در دو هفته گذشته شهرک های نووباخموتوفکا، سمیونوکا و بردیچی در جمهوری خلق دونتسک آزاد شدند.

عربستان و آمریکا به توافق نزدیک شدند؟

منابع آگاه اعلام کردند دولت جو بایدن و عربستان درحال بررسی‌های نهایی درباره توافقی درخصوص ضمانت‌های امنیتی آمریکا به عربستان و کمک به این کشور در زمینه هسته‌ای برای اهداف غیرنظامی هستند.

Loading
آمریکا و ترکیه کلید زدند

فاز جدید سناریوی تجزیه در منطقه

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | نمای راهبردی

شوراآنلاین – رسانه ها: سفر «اشتون کارتر» وزیر دفاع ایالات متحده به ترکیه، عراق و پس از آن به اربیل نشان می‌دهد که آمریکا وارد فاز جدیدی از سناریوی تجزیه عراق و سوریه با همکاری ترکیه شده است. حوادثی که چند روز گذشته در کرکوک به وقوع پیوست، نشان می‌دهد که یک هماهنگی کامل میان نیروهای آمریکا و ترکیه در مورد پیشبرد این سناریو وجود دارد.

«حسن هانی‌‌زاده» کارشناس مسائل منطقه در تحلیل سفر وزیر دفاع آمریکا به ترکیه و عراق اظهار داشت: سفر «اشتون کارتر» وزیر دفاع ایالات متحده به ترکیه، عراق و پس از آن به اربیل نشان می‌دهد که آمریکا وارد فاز جدیدی از سناریوی تجزیه عراق و سوریه با همکاری ترکیه شده است. حوادثی که چند روز گذشته در کرکوک به وقوع پیوست، نشان می‌دهد که یک هماهنگی کامل میان نیروهای آمریکا و ترکیه در مورد پیشبرد این سناریو وجود دارد. به گونه‌ای که گفته می‌شود حدود ۷۰ تا ۱۰۰ نفر از عناصر گروهک تروریستی داعش با پوشش اطلاعاتی و ماهواره‌ای آمریکا با کمک ترکیه وارد شهر کرکوک شدند و اقدام به انجام عملیات تروریستی در آن ناحیه کردند که هدف اصلی آنها «بیرون راندن اعراب مقیم کرکوک» به دلیل وجود ناامنی در این شهر بوده تا نهایتاً بتوانند با برگزاری همه‌پرسی بحث استقلال این ناحیه را عملی کنند.

وی ادامه داد: مشابه چنین طرحی را در خصوص «رقه» و اعلام حضور احتمالی ترکیه در عملیات آزادسازی این جغرافیا شاهد هستیم. به صورتی که ترکیه قصد دارد با همکاری آمریکا پس از پاک‌سازی رقه شرایط را برای ورود و فرار عناصر داعش به «ادلب» فراهم کند تا بتواند به این بهانه وارد این شهر و مبارزه با عناصر داعش شود که دقیقاً می‌توانیم بگوییم سناریویی همانند موصل را برای حضور و سهم‌خواهی نامشروع خود طراحی کرده‌اند. از این‌رو اگر به سخنان «جو بایدن» حدود ۱۰ سال پیش که به عنوان سناتور در کنگره آمریکا مشغول به فعالیت بود توجه کنیم، به صورت کامل می‌فهمیم که وزیر دفاع ایالات متحده درصدد است تا طرح تجزیه عراق که در آن  سال‌ها توسط بایدن مطرح شده بود، تکمیل کند.

این تحلیلگر مسائل غرب آسیا با اشاره به ادعای ترکیه در مورد موصل گفت: اگر به اظهارات ریاست جمهوری ترکیه در خصوص ادعای تاریخی آنکارا در خصوص موصل توجه کنیم، به راحتی می‌فهمیم که ترکیه در صدد است تا در شطرنج جدید سیاسی، جغرافیایی و امنیتی عراق اقدام به سهم‌خواهی کند. از این منظر احتمال دارد نظامیان ترکیه به صورت نمادین از طریق زمین و هوا در عملیات آزادسازی رقه حضور داشته باشند و بتوانند از این طریق ادلب و جرابلس را همانند ادعای خود در مورد موصل متعلق به ترکیه بخوانند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در مورد عملیات رقه و احتمال حضور ترک‌ها در این روند باید بگوییم که با توجه به عدم تمایل دولت سوریه نسبت به حضور ترک‌ها در عملیات رقه به نظر می‌رسد ترکیه در این خصوص اصرار خود را افزایش دهند. همانطور که شاهد مدلی از ورود تروریست‌ها از موصل به کرکوک بودیم، بدون شک در مورد سوریه هم شاهد سرازیر شدن تروریست‌ها از رقه به ادلب خواهیم بود تا نهایتاً زمینه اخراج مردم از این ناحیه صورت گرفته و ادلب به خاک ترکیه الحاق شود. در مقابل واکنش روس‌ها در خصوص ورود ترکیه قابل تامل خواهد بود. چراکه اگر میان واشنگتن و مسکو «داد و ستد سیاسی» صورت بگیرد، بدون شک روسیه واکنش خاصی به ورود ترکیه به عملیات رقه صورت نخواهند داد.

منبع: ایلنا

بازنشر مصاحبه به معنای رد یا تایید نظرات مصاحبه شونده از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *