جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه

۲۷ آپریل اوکراینی ها با استفاده از تعدادی پهپاد انتحاری به پایگاه هوایی کوشیوفسکایای در منطقه کراسنودار حملاتی را ترتیب دادند که تعدادی از پهپادها توسط پدافند روسیه سرنگون شدند و تعدادی نیز به اهداف مورد نظر رسیدند.

اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران

تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا اعلام کرد، یک بسته کمکی یک میلیارد یورویی در اختیار لبنان قرار خواهد داد که بخش زیادی از آن برای کنترل مرزها و متوقف کردن موج مهاجران و پناهجویان به اروپا اختصاص خواهد یافت.

Loading

خطر از بیخ گوش اتحادیه اروپا گذشت

۱۳۹۶/۰۲/۰۴ | نمای راهبردی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:پیروز ایزدی، تحلیلگر مسایل اروپا با اشاره به نتایج انتخابات ریاست جمهوری فرانسه معتقد است این دوره از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه اتفاق بی سابقه ای به شمار می رود و آن اینکه دو نامزد پیروز هیچ کدام از احزاب سنتی فرانسه نیستند.

پیروز ایزدی*:   

اتفاق بی سابقه ای در این دوره از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه روی داده است. شاهد بودیم بر اساس نظر سنجی ها در مراحل پایانی مبارزات انتخاباتی، 44 نامزد با فاصله اندکی از یکدیگر قرار داشتند. به نحوی که پیش بینی شده بود، آرای آنها بین 19 تا 23 درصد باشد. بنابراین این دوره از انتخابات ریاست جمهوری فرانسه با آرا پراکنده و مشتت همراه بود که سرانجام به دور دوم و رقابت میان آقای امانوئل ماکرون و خانم مارین لوپن کشیده شد.

از سوی دیگر بر اساس تحلیل رسانه ها، انتخابات این دوره ریاست جمهوری فرانسه با دقت در کشورهای دنیا پیگیری شد و همگان می خواستند ببینند آیا یکی از مهمترین دموکراسی های غربی هم با تکان سیاسی روبه رو خواهد شد و نامزدی مخالف ارزش های لیبرال و نظام سیاسی مستقر به ریاست جمهوری خواهد رسید یا نه.

تحول دیگر که بسیار حایز اهمیت و بی سابقه بوده این است که این دو نامزد هیچ کدام از احزاب سنتی فرانسه نیستند. در نتیجه می توان گفت، سیستم احزاب سنتی فرانسه بسیار ضعیف شده و نوعی تقسیم بندی های جدید میان نیروهای سیاسی و بلوک قدرت در صحنه سیاسی فرانسه را شاهد هستیم. سوال دیگری که مطرح می شود این است که  برخی معتقدند با توجه به پیشروی های موج پوپولیسم در اروپا و آمریکا که منجر به شکل گیری برگسیت در انگلستان و قدرت گرفتن دونالد ترامپ در امریکا شد، اهمیت انتخابات فرانسه نشات گرفته از چیست؟ برای پاسخ به این پرسش باید به دیدگاه های چهار نامزد ریاست جمهوری نگاه کرد. دو نفر از آنان معتقد به خروج از اتحادیه بوده و این گونه استدلال می کنند که عضویت در اتحادیه سبب بروز مشکلات اقتصادی شده و وضعیت این کشور رو به وخامت برده است. در نهایت موجب صدمه دیدن اقشار ضعیف و آسیب پذیر جامعه شده است. بر این اساس اگر به جای آقای ماکرون، آقای ژان لوک ملانشون به دور دوم راه می یافت، می توان گفت کل فرایند همگرایی اروپایی با خطر جدی مواجه می شد. اما آقای ماکرون از هوادارن اتحادیه اروپا بوده و می توان گفت تا حدودی در این مقطع خطر از بیخ گوش اتحادیه اروپا گذشت. گرچه اتحادیه همچنان با مشکلات ساختاری مواجه بوده و آقای ماکرون وعده داده با هماهنگی و همکاری آلمان، کمبودها، نقایض و معایب را برطرف کند. بنابراین دیدگاه های نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری نسبت به اتحادیه اروپا، برای کشورهای این منطقه و دیگران حایز اهمیت است.

اکنون ریاست جمهوری فرانسه با دو نامزدی مواجه است که یکی امانوئل ماکرون، نامزد لیبرال میانه رو و طرفدار اتحادیه اروپا بوده و اگر به ریاست جمهوری برسد در ۳۹ سالگی جوانترین رییس جمهور تاریخ فرانسه خواهد شد و دیگری مارین لوپن نامزد جبهه ملی که علت تمام مشکلات فرانسه را مرزهای باز می داند و قول داده پذیرش مهاجران را به شدت محدود کند و از اتحادیه اروپا و یورو خارج شود. حال این پرسش مطرح می شود که در نهایت فضای سیاسی حاکم بر جامعه فرانسه به سمت کدام نامزد خواهد رفت؟ می توان این گونه پاسخ داد که با توجه به سابقه جبهه ملی که از نظر بسیاری از مردم و طیف های سیاسی روی کارآمدنشان خطر جدی برای دموکراسی محسوب می شود و با ارزش های جمهوری فرانسه نیز در تضاد است، بنابراین این جریان کمتر می تواند در بین طیف های سیاسی مئتلفی پیدا کند. گرچه ممکن است برخی افراد که به آقای ژان لوک ملانشون یا آقای فیون رای داده اند، اینک به خانم لوپن رای دهند و درعین حال با توجه به تاکید جبهه ملی روی مسایل اقتصاد و امنیت در نهایت این افراد به جبهه ملی رای دهند، اما رهبران سیاسی غیر از ژان لوک ملانشون، چه از طیف چپ میانه و چه از طیف راست میانه، همگی اعلام کرده که در دور دوم به آقای ماکرون رای خواهند داد. بنابراین احتمال آنکه در نهایت آقای ماکرون پیروز انتخابات باشد، بسیار بیشتر است. می توان گفت دور دوم انتخابات رقابت میان قطب گلوبالیست ها با ناسیونالیست ها خواهد بود یا این که ناسیونالیست ها در مقابل انترناسیونالیست ها قرار خواهند گرفت که هر کدام راه حل های جداگانه ای برای حل مشکلات و بحران های سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی فرانسه دارند.

*تحلیلگر مسایل اروپا و کارشناس ارشد مرکز تحقیقات استراتژیک

منبع: دیپلماسی ایرانی

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *