جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

بلومبرگ: «دستیابی قریب‌الوقوع» آمریکا و عربستان به یک توافق امنیتی / این توافق نسخه جدیدی از چارچوبی است که با هدف انزوای ایران تنظیم شده / آمریکا و عربستان قصد دارند به نتانیاهو، پیشنهاد دهند که به عنوان بخشی از توافق عادی‌سازی به این توافق بپیوندد

خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داد. «مقامات مرتبط با مذاکرات» که به نام آن‌ها اشاره نشده، در گفتگو با این رسانه ابراز «خوش‌بینی» کردند که چنین «توافق تاریخی» تا چند هفته آینده بدست آید.

سازمان ملل: بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد

گزارشی که پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت، از سوی سازمان ملل منتشر شد، بیان کرد که اگر روند بازسازی نوار غزه مطابق با روند بازسازی‌ها در درگیری‌های قبلی انجام شود، بازسازی منازل در نوار غزه ممکن است تا قرن آینده طول بکشد.

Loading

آشنایی با مرکز تحقیقات سیاسی هند

۱۳۹۳/۱۱/۱۹ | اندیشکده های جهان

شورا آنلاین: نخستین اتاق فکر هند که از سال 1973 در حوزه بحث‌های سیاسی فعال است، «مرکز تحقیقات سیاسی هند» (Centre for Policy Research) نام دارد.

مرکز تحقیقات سیاسی هند، مؤسسه‌ای غیردولتی برای انجام پژوهش‌های مختلف در خصوص ساختارها و فرآیندهای سبک زندگی در هند است.

محققان و کارشناسان آکادمیک این مرکز دیدگاه‌های خود را درباره بسیاری از زمینه‌ها و موضوعات و مسائل مختلف سیاسی بیان می‌کنند. اعضای هیئت علمی این مرکز با بیش از 50 دانشمند و کارشناس دانشگاهی و همچنین همکاران خود در سراسر دنیا همکاری می‌کنند.

هدف از این همکاری نیز بحث، گفتگو و بررسی درباره آینده هند است. این مرکز نماد یک انجمن فعال است که به بالاترین استانداردهای تعالی در تحقیقات سیاست عمومی متعهد است. این مؤسسه به مثابه یک دانشگاه فعال از طریق منابعی که در دسترس همه اعضای هیئت علمی است، به تولید علم می‌پردازد.

این منابع شامل کتابخانه کاملا مجهز، سالن کنفرانس و فناوری‌های روز اطلاعاتی است. این مؤسسه همچنین امکان استفاده از منابع اینترنتی خارجی را نیز از طریق عضویت در این سایت‌ها برای مخاطبان خود فراهم کرده است.

حیطه فعالیت این مرکز شامل پنج موضوع کلی می‌شود که عبارتند از:

1.تجزیه و تحلیل سیاست‌های اقتصادی:

تمرکز این بخش سیاستگذاری بر روی موضوعاتی از قبیل تجارت، امور مالی، بهداشت، آموزش، خدمات اجتماعی، صنایع زیربنایی، کشاورزی، بازار کار و… است. تأکید مؤسسه بیشتر بر تجزیه و تحلیل سیاست‌های موجود بر اساس ابزارهای نظری و تجربی و بهترین‌های موجود است. فعالیت دیگر نیز تمرکز بر روی اقتصاد هند در سطوح مختلف و همچنین در زمینه‌های بین‌المللی است.

2.قوانین محیط زیست و کشورداری:

بحث و گفتگو و تبادل نظر در خصوص چگونگی ایجاد تعادل بین فشارهای محیطی و خارجی با رشد و توسعه سریع اقتصادی در دنیا از مهم‌ترین فعالیت‌های این بخش است. فعالیت این بخش تنها به تغییرات آب و هوایی، فراخوان رویکردهای خلاقانه به قوانین محیط زیست بین‌الملل محدود نمی‌شود، بلکه افزایش فزاینده مشکلات زیست محیطی جهان نیز علاوه بر فعالیت بالا مورد توجه این بخش قرار می‌گیرد.

3.روابط و امنیت بین‌الملل:

این بخش به بررسی هر دو حوزه سنتی و معاصر سیاست‌خارجی و امنیتی دولت هند می‌پردازد. کارشناسان این بخش با استفاده از ابزارهای مفهومی، تاریخی و مطالعه تطبیقی، به دنبال تجزیه و تحلیل سیاست‌های موجود و ارائه جایگزین‌های عملی در حوزه روابط و امنیت بین‌الملل هستند.

4.قانون، مقررات و حکومت:

کارشناسان این بخش به بررسی درک ملاحظات اصولی، تجربی و نظری مردم از دولت می‌پردازند. کارشناسان این بخش ادارات رسمی دولت و فرآیندهای حاکم بر آنها و همچنین روشی را که دولت در زمینه‌های اجتماعی، سیاسی و اقتصادی برمی‌گزیند، تجزیه و تحلیل می‌کنند.

5.شهری‌سازی:

کارشناسان این بخش به بررسی مسائل، چالش‌ها و مشکلات روند شهری‌سازی هند می‌پردازند. با هدف آغاز و تأثیرگذاری بر بحث‌های سیاسی در رابطه با مسائل شهری از قبیل حکمرانی، اقتصاد، شمول اجتماعی و بوم‌شناسی شهرهای هند مشغول به فعالیت است.

آخرین انتشارات این مرکز که در قالب کتاب به چاپ رسیده عبارتست از:

  1. اجرایی کردن چارچوبی خاص برای یکسان‌سازی رژیم تغییرات آب و هوایی: دیدگاه‌های حقوقی و فنی
  2. ابهام زدایی از فرآیند پاکسازی محیط زیست در هند
  3. مذاکرات آب و هوایی در ورشوی لهستان: ضرورت فهم متقابل و موانع رسیدن به توافقامه آب و هوایی در سال 2015
  4. سیاستگذاری: دیپلماسی اقتصادی هند در قرن 21

این موسسه به آدرسwww.cprindia.org و به زبان انگلیسی در دسترس است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *