جدیدترین مطالب

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

یادداشت خانم ماندانا تیشه یار که در همایش بین المللی به مناسبت «چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی در ایران» که توسط انستیتو شرق شناسی در آکادمی علوم روسیه در سوم و چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد، نوشته شده است. 

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

در حالی که طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی و همچنین غربی‌ها، حماس را متهم به کارشکنی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل سرا کرده‌اند که هره‌های کلیدی این جنبش فلسطینی به کرات طرح‌های خود را برای پایان دادن به کشتار و جنایت اشغالگران در باریکه غزه رائه کرده‌اند. در این باره گفته‌های روز چهارشنبه خلیل الحیه در مصاحبه با الشرق می‌تواند یکی از بارزترین نمونه‌هایی باشد که ثابت می‌کند حماس در عین حفظ خطوط قرمز و اصول مقاومت، برای پایان دادن به رنج بی‌پایان مردم غزه حاضر به انعطاف سیاسی هستند، کما اینکه در همین راستا خلیل الحیه در مقام  نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از شروط این جنبش برای کنار گذاشتن اسلحه رونمایی کرده و گفته به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطینی این کار را انجام خواهد.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

چین، میزبان مذاکرات آشتی حماس و فتح

جنبش‌های حماس و فتح و یک دیپلمات در پکن عصر جمعه اعلام کردند که چین میزبان مذاکرات آشتی داخلی میان گروه‌های فلسطینی خواهد بود. خبرگزاری رویترز به نقل از ۲ مقام در جنبش‌های فتح و حماس گزارش داد که ریاست هیئت حماس برعهده موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی این جنبش و ریاست هیئت جنبش فتح برعهده عزام الاحمد، یکی از اعضای کمیته مرکزی این جنبش است.

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

یادداشت خانم ماندانا تیشه یار که در همایش بین المللی به مناسبت «چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی در ایران» که توسط انستیتو شرق شناسی در آکادمی علوم روسیه در سوم و چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد، نوشته شده است. 

علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید

رئیس‌جمهور آذربایجان در دیدار با صدراعظم آلمان گفت: روند تحدید حدود و حتی تعیین مرزها با ارمنستان آغاز شده است. باید به اطلاع شما برسانم که مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه مستقر در آذربایجان صبح امروز فعالیت خود را متوقف کرد و دیگر نیازی به آن نیست.

اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند

سفارش 6 میلیاردی آمریکا برای تولید سلاح برای اوکراین، خروج تانک‌های آبرامز از جبهه، زمان انتقال اف-16‌ها به کی‌یف، برکناری یک مقام ارتش اوکراین، ترس اروپا از پایان کمک نظامی آمریکا و مشکل یافتن سامانه پاتریوت برای کی‌یف، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

مقاومت فلسطین برای همه احتمالات در رفح آماده است/ عصبانیت تل‌آویو از ضربه کاری حزب‌الله

تهران- ایرنا- یکی از کارشناسان مسائل مقاومت فلسطین ضمن بی‌نتیجه توصیف کردن تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه و آمادگی مقاومت فلسطین برای همه احتمالات، به خشم تل آویو از ضربات کاری اخیر حزب‌الله به ارتش این رژیم اشاره کرد.

Loading

رسانه‌ها؛ مخالفت آمریکا با تجهیز اوکراین به موشک‌ دوربُرد و…

۱۴۰۱/۰۶/۲۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: حمله اسرائیل به «مواضع ایران در سوریه»، مخالفت آمریکا با تجهیز اوکراین به موشک‌ دوربُرد، رایزنی های آمریکا با عمان درباره ایران و برجام، واکنش حماس حمله هوایی اسرائیل به دمشق، حمایت چارچوب هماهنگی شیعیان عراق از محمد شیاع السودانی، موضع برلین در قبال لغو تحریم های «نورد استریم ۲»، اظهارات پسکوف در خصوص احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته ای در اوکراین، هشدار هنیه به همکاری امنیتی تشکیلات خودگردان با اشغالگران، تهدید بایدن علیه روسیه درباره عواقب جدی استفاده از سلاح هسته‌ای در اوکراین، نگاهی به مصوبات نشست شورای سران عضو همکاری شانگهای در سمرقند، افزایش تورم سالانه منطقه یورو، لغو تحریم تسلیحاتی آمریکا علیه بخش روم‌نشین قبرس، مخالفت روسای جمهور روسیه و چین با دنیای تک قطبی و گزارش سازمان جاسوسی آمریکا درباره قصد چین برای تسخیر تایوان از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آنها را مرور می کنیم.

یورونیوز: خبرگزاری دولتی سوریه گزارش داد که در پی حمله هوایی اسرائیل به فرودگاه دمشق پنج سرباز سوری کشته شدند. بنا به همین گزارش این حمله خسارت مادی هم به بار آورده است. منبعی نظامی به خبرگزاری دولتی سوریه گفته است هدف این حمله فرودگاه دمشق و مناطقی در جنوب شهر بود. دیده‌بان حقوق بشر سوریه که رویدادهای این کشور را رصد می‌کند گزارش داده است که علاوه بر پنج سرباز سوریه، دو نظامی مورد حمایت ایران نیز در این حمله کشته شدند. این نهاد مستقر در بریتانیا افزوده است که هدف حمله محل حضور نظامیان مورد حمایت ایران در نزدیکی فرودگاه دمشق بود.

خبرگزاری فارس: شبکه «ان‌بی‌سی نیوز»، در خبری به نقل از مقام‌های آمریکایی گزارش داد که رهبران ارشد نیروهای مسلح این کشور به کاخ سفید توصیه کردند که موشک‌های دوربرد به اوکراین ندهند. بنا بر این گزارش، سران نظامی آمریکا در توضیح چرایی مخالفتشان با بر این نگرانی تاکید کردند که اقدام واشنگتن در ارسال این موشک‌ها ممکن است باعث تحریک اوکراین برای به راه انداختن یک جنگ گسترده‌تر با روسیه شود. دو مقام ارتش آمریکا به شبکه ان‌بی‌سی نیوز خبر دادند، دولت بایدن درخواست اوکراین برای ارائه موشک‌های دوربرد را به دلیل ترس از اینکه می‌تواند باعث برانگیختن واکنش خطرناکی از سوی روسیه شود، متوقف کرده است. این دو مقام نظامی آمریکایی که نامشان فاش نشده، همچنین بر مخالفت سران ارشد پنتاگون با ایده ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین تاکید کردند.

العالم فارسی: رابرت مالی نماینده ویژه آمریکا در امور ایران روز جمعه به وقت محلی با بدر بن حمد البوسعیدی وزیر امور خارجه عمان گفتگوی تلفنی داشته است. این مقام آمریکایی افزود: در این دیدار بر تشکر ایالات متحده از همکاری نزدیک عمان در زمینه مسائل منطقه‌ای به ویژه تلاش‌های ما برای بازگشت مشترک به اجرای کامل برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) تاکید کردم.

آناتولی  ترکیه: حازم قاسم، سخنگوی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین «حماس» طی بیانیه‌ای اعلام کرد: ما حمله هوایی صهیونیست‌ها به فرودگاه بین المللی دمشق را شدیدا محکوم می‌کنیم. وی با اشاره براینکه اقدام فوق ادامه تجاوزات صهیونیستی به منطقه است، گفت: جنبش حماس در قبال این تجاوزات در کنار سوریه است. خبرگزاری رژیم بشار اسد «سانا» پیشتر گزارش داد که در حمله هوایی اسرائیل به فرودگاه دمشق و اطراف آن بامداد امروز 5 سرباز رژیم کشته شدند. در این گزارش آمده است: سیستم‌های پدافند هوایی سوریه اکثر موشک‌های پرتاب شده را خنثی کردند. مقامات اسرائیلی تاکنون هیچ توضیحاتی در مورد این حمله ارائه نکرده‌اند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): عارف الحمامی، نماینده چارچوب هماهنگی شیعیان عراق گفت: موضوع تشکیل دولت جدید با ریاست محمد شیاع السودانی یک موضوع قطعی است و تمام گروه‌های سیاسی عراق درباره آن اتفاق نظر دارند و این مسئله لغو نخواهد شد. وی گفت: بعد از پایان مراسم زیارت اربعین موضوع تشکیل دولت جدید قطعی خواهد شد، به ویژه اینکه محمد شیاع السودانی نامزد چارچوب هماهنگی شیعیان برای پست نخست وزیری از سوی بیشتر فراکسیون‌های پارلمان حمایت می‌شود. در زمان کنونی طرحی برای تغییر محمد شیاع السودانی وجود ندارد.

خبرگزاری ایلنا: یک منبع در کابینه آلمان امروز -شنبه- اعلام کرد که برلین موضع خود را در قبال خط لوله گاز «نورد استریم-۲» که روند تصویب آن در فوریه گذشته متوقف شد و استفاده از آن را غیرممکن می‌کند، تغییر نخواهد داد. این منبع گفت: «موضع ما همچنان ثابت است». «ولادیمیر پوتین»، رئیس‌جمهوری روسیه در پاسخ به پرسش‌های خبرنگاران در این زمینه پس از سفر به ازبکستان روز گذشته -جمعه- اعلام کرد: «‌اگر شرایط برای آلمان بسیار سخت است، تحریم‌های ‌نورد استریم ۲‌ را لغو کنید. ۵۵ میلیارد متر مکعب گاز در سال در این خط لوله وجود دارد؛ فقط دکمه را فشار دهید و همه چیز آسان می‌شود».

اسپوتنیک روسیه: دیمیتری پسکوف، سخنگوی کاخ کرملین در خصوص احتمال استفاده روسیه از سلاح هسته ای در اوکراین اظهار داشت که همه موارد در دکترین هسته ای روسیه گفته شده است. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه روز گذشته از تلاش‌ ها برای انجام حملات تروریستی در روسیه از جمله در قلمرو تأسیسات هسته‌ای روسیه گفت، اما اطمینان داد که اوضاع تحت کنترل است. وی همچنین خاطرنشان کرد که مسکو فعلاً با خویشتن‌داری به حملات اوکراین به زیرساخت‌ها و حملات تروریستی پاسخ می دهد و یادآور شد که اخیراً نیروهای مسلح روسیه چند حمله حساس انجام داده‌اند که پوتین این حملات را “هشدار” تلقی کرد. وی هشدار داد که اگر وضعیت به همین منوال ادامه یابد، پاسخ جدی‌ تر خواهد بود.

خبرگزاری صدا و سیما: «اسماعیل هنیه» رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) در گفتگو با شبکه تلویزیونی روسیاالیوم در مسکو گفت: تشکیلات خودگردان باید موضع ثابتی داشته باشد‏، این تشکیلات نگهبان و محافظ اشغالگران نیست، تشکیلات باید همکاری امنیتی با اشغالگران را متوقف کند، باید دست از سر جوانان فلسطینی در کرانه باختری رود اردن بردارد.

خبرگزاری تسنیم: جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا هشدار داده است که اگر روسیه از تسلیحات شیمیایی یا هسته‌ای تاکتیکی در اوکراین استفاده شود، این کشور با عواقب بین المللی بسیار جدی روبرو خواهد شد.  گزیده‌ای از مصاحبه وی با شبکه سی‌بی‌اس صبح امروز، شنبه، منتشر شده است. از رهبر آمریکا پرسیده شده که به ولادیمیر پوتین، رئیس جمهوری روسیه، “اگر در نظر دارد که از سلاح‌های کشتار جمعی: شیمیایی یا هسته‌ای تاکتیکی” در اوکراین استفاده کند، چه می‌گوید؟ بایدن در پاسخ گفت: “به او می‌گویم: این کار را انجام نده. شما در این صورت چهره جنگ را تغییر خواهید داد، در حالیکه هیچ چیز از زمان جنگ جهانی دوم تاکنون تغییری نکرده است.”

رادیو چین: سران عضو سازمان همکاری شانگهای «بیانیه سمرقند شورای سران عضو سازمان همکاری شانگهای» را امضاء و منتشر کردند. در نشست فوق، چندین اعلامیه و سند مربوط به حفظ امنیت بین‌المللی غلات و امنیت بین‌المللی انرژی، مقابله با تغییرات اقلیمی و حفظ امنیت، ثبات و چندگانگی زنجیره عرضه منتشر شد؛ یادداشت وظایف ایران برای کسب عضویت سازمان همکاری شانگهای به امضا رسید؛ روند پذیرش بلاروس به عنوان عضو سازمان آغاز شد؛ پذیرش مصر، عربستان سعودی و قطر به عنوان شریک گفتگوی جدید به تصویب رسیده و همچنین با تبدیل بحرین، مالدیو، امارات متحده عربی، کویت و میانمار به عنوان شریک گفتگوی جدید موافق صورت گرفت و سری توافقنامه‌هایی مانند «خلاصه اجرایی قطعنامه همکاری همجواری و طولانی مدت اعضای سازمان برای پنج سال آینده» به تصویب رسید.

خبرگزاری ایرنا: اداره آمار اروپا (یورواستات) در گزارشی که روز جمعه منتشر شد، اعلام کرد تورم منطقه یورو در ماه اوت (مرداد) به ۹.۱ درصد رسید که بیش از سه برابر مدت مشابه سال گذشته بود. این اداره در گزارش خود تاکید کرد که بهای مواد غذایی و انرژی همچنان در منحنی صعودی باقی مانده است. در گزارش اداره آمار اروپا آمده است: نرخ تورم سالانه منطقه یورو ۹.۱ درصد در اوت ۲۰۲۲ بود که از رقم ۸.۹ درصدی در ماه ژوئیه (تیر) بیشتر بود. یک سال قبل این رقم ۳ درصد بود. یورواستات تاکید کرد که در ماه اوت، بیشترین سهم در نرخ تورم سالانه منطقه یورو متعلق به انرژی و پس از آن مواد غذایی، الکل و تنباکو، خدمات و کالاهای صنعتی غیرانرژی بود. یورواستات افزود: اوت ۲۰۲۲ تورم سالانه اتحادیه اروپا ۱۰.۱ درصد بود که از رقم ۹.۸ درصدی در ماه ژوئیه در ماه ژوئیه بیشتر بود.

تی .آر.تی ترکیه: ند پرایس، سخنگوی امور خارجه آمریکا اعلام کرد که تحریم تسلیحاتی علیه بخش روم‌نشین قبرس را به مدت یک سال لغو کرده‌اند. وی اظهار داشت: آنتونی بلینکن وزیر امور خارجه ایالات متحده در خصوص صادرات تجهیزات نظامی سال مالی 2023 اعلام کرد که قبرس روم‌نشین طبق قوانین مربوطه، شرایط لازم برای اجازه صدور مجدد و انتقال صنایع دفاعی را دارد. پرایس خاطرنشان کرد: مقررات تجارت بین‌المللی تسلیحات آمریکا، از 1 اکتبر 2022، متناسب با سیاست‌های جدید تغییر خواهد کرد. براساس قانون مشارکت امنیت و انرژی مدیترانه شرقی سال 2019 و قانون مجوز دفاع ملی در سال مالی 2020، محدودیت صادرات محصولات دفاعی ایالات متحده به قبرس روم‌نشین دو شرط دارد. در صورتی که قبرس روم‌نشین گزارش اجرای مقررات مبارزه با پولشویی را به کنگره آمریکا ارائه کرده و اقدامات لازم برای جلوگیری از ورود کشتی‌های جنگی روسیه به بنادر خود برای سوخت‌گیری و سرویس‌دهی را انجام دهد، تحریم‌های مربوطه برداشته می‌شود.

ایران پرس: ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه روز پنجشنبه در حاشیه اجلاس سران «سازمان همکاری شانگهای» در سمرقند در دیدار با شی جین پینگ رئیس جمهور چین تلاش برای ایجاد جهان تک قطبی را غیر قابل قبول دانست.شی جین پینگ نیز به نوبه خود گفت جهان با تغییرات عظیم بی سابقه در تاریخ مواجه است.به گفته وی، جمهوری خلق چین و همکاران روسی آن آماده هستند تا نمونه ای از یک قدرت جهانی مسئول را ارائه دهند و نقشی پیشرو در آوردن چنین دنیایی که به سرعت در حال تغییر است در مسیر توسعه پایدار و مثبت ایفا کنند.

خبرگزاری مهر: سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا موسوم به سی‌آی‌اِی در تازه‌ترین گزارش خود درباره تایوان ادعا کرده است که چین مظنون به طرح‌ریزی برای تسخیر تایوان است. سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا در همین ارتباط مدعی شد که «شیء جین پینگ»، رئیس جمهور چین به ارتش این کشور دستور داده است تا برای تسخیر تایوان تا سال ۲۰۲۷ آماده شوند. همچنین کانال تلویزیونی سی‌ان‌ان در گزارشی این ادعا را به نقل از «دیوید کوهن»، معاون مدیر سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) اعلام کرد و گفت که این گزارش را این مقام امنیتی سازمان سیا تائید کرده است. در عین حال، به گفته کوهن، در این مرحله، سی‌آی‌اِی تمایلی به این باور ندارد که رهبری جمهوری خلق چین تصمیم نهایی در مورد حمله احتمالی تایوان را گرفته است و شاید چنین تصمیمی هنوز در پکن نهایی نشده باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *