جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

Loading

رسانه‌ها؛ خوش‌بینی نخست‌وزیر عراق به تفاهم ایران و عربستان و …

۱۴۰۱/۰۲/۱۰ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین – رسانه ها: نظر نخست وزیر عراق درباره حصول تفاهم قریب‌الوقوع میان ایران و عربستان، واکنش رسانه‌های مخالف اردوغان به دیدار او با ولیعهد سعودی، تناقض در روایت آنکارا و ریاض درباره سفر اردوغان به عربستان، هشدار رئیس جنبش انصارالله یمن به سازشکاران با رژیم صهیونیستی، ادعای رئیس جمهوری آذربایجان درباره کشورهای حاشیه خزر، بن‌بست در مذاکرات برای مدیریت فرودگاه‌های بین‌المللی افغانستان، نگاه روسیه به مذاکرات با اوکراین، ارزیابی انگلیس از وضعیت میدانی جنگ اوکراین و هشدار چین درباره نقش ناتو در منطقه آسیا- اقیانوس آرام از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجی بود که امروز در رسانه ها بازتاب یافت. در ادامه گزیده ای از آن‌ها را مرور می‌کنیم.

فارس: «مصطفی الکاظمی»، نخست وزیر عراق با اشاره به میانجیگری بغداد در روند گفت‌وگوی عربستان سعودی و جمهوری اسلامی ایران، از حصول تفاهم قریب‌الوقوع میان دو طرف خبر داد.

تسنیم: رسانه‌های نزدیک به احزاب و جریانات مخالف اردوغان، سفر او به ریاض و دست دادن با ولیعهد سعودی را مورد انتقاد قرار داده چرخش سیاسی مجدد رئیس‌جمهور را به چالش کشیدند.

فارس: پس از بیانیه ریاست جمهوری ترکیه درباره سفر رئیس‌جمهور این کشور به عربستان به دعوت شاه سعودی، شبکه دولتی سعودی روایت متفاوتی را اعلام کرد. کاربران فضای مجازی بخشی از گزارش شبکه دولتی «الاخباریه» عربستان را منتشر کرده‌اند که در آن گفته می‌شود سفر رئیس‌جمهور ترکیه به عربستان در «پاسخ مثبت به تمایل او [برای سفر به عربستان]» صورت گرفته است.

خبرگزاری صداوسیما: رئیس جنبش انصارالله یمن تاکید کرد، کسانی که با شتاب و عجولانه در مسیر عادی سازی روابط با دشمن صهیونیست پیش می روند‏‌، پشیمان و متضرر خواهند شد.

تسنیم: رئیس جمهوری آذربایجان اعلام کرد که روسیه در طول جنگ ۴۴ روزه قره‌باغ دائماً به ارمنستان سلاح می‌فرستاد. با این حال وی کشورهای حاشیه خزر را در این امر مقصر دانست.

تسنیم: مذاکرات طالبان و شرکت مشترک قطری ـ ترکی برای مدیریت پنج فرودگاه بین‌المللی افغانستان به‌دلیل مخالفت طالبان با تأمین امنیت فرودگاه‌ها توسط نیروهای خارجی به بن‌بست خورده است.

فارس: وزیر امور خارجه روسیه با تأکید بر اینکه غرب به درگیری‌های اوکراین دامن می‌زند، گفت که لغو تحریم‌ها علیه مسکو باید بخشی از مذاکرات با اوکراین باشد.

ایرنا: وزارت دفاع انگلیس در تازه‌ترین ارزیابی خود از تحولات اوکراین مدعی شد که روسیه با چالش‌های قابل توجهی در جنگ مواجه است و تلاش می کند تا کاستی‌های خود را ترمیم کند.

ایرنا: جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از کنگره این کشور درخواست کرده صدور روادید برای دانشمندان روسی را که مشتاق ترک کشورشان در بحبوحه جنگ روسیه و اوکراین هستند، تسریع کند. کارشناسان، این اقدام را تلاشی جدید از سوی آمریکا برای تسریع فرار مغزهای روسی و محروم ساختن روسیه از برخی استعدادهای برتر این کشور، عنوان کرده‌اند.

آنا: نیویورک‌تایمز در گزارشی مدعی شد که کشورهای اتحادیه اروپا در نشستی که هفته آینده خواهند داشت، احتمالاً تحریم نفت روسیه را مصوب خواهند کرد.

ایرنا: وزارت خارجه چین گفت سازمان پیمان آتلانتیک شمالی اوضاع را در اروپا به هم ریخته است و اکنون تلاش می‌کند به درگیری‌ها درمنطقه آسیا- اقیانوس آرام دامن بزند. این موضع چین در واکنش به اظهارات وزیر خارجه انگلیس مطرح شده که گفته چین باید «تابع مقررات باشد».

فارس: جامعه اطلاعاتی آمریکا اعتراف کرده در بازه زمانی دسامبر ۲۰۲۰ تا نوامبر ۲۰۲۱، دفتر تحقیقات فدرال از حدود ۳.۴ میلیون آمریکایی بازجویی کرده است. اف‌بی‌آی مدعی است به‌دنبال هکرهای خارجی بوده اما گرو‌های آزادی مدنی می‌گویند این اقدام، حمله گسترده به حریم خصوصی مردم بوده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *