جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

Loading

رسانه ها؛ فراخوان ترامپ برای اعتراض سراسری و…

۱۳۹۹/۰۹/۲۹ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: فراخوان ترامپ برای اعتراض سراسری طرفدارانش، درخواست گوترش برای  برقراری روابط تجاری کشورها با ایران، دیدار وزیر جنگ رژیم صهیونیستی با رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا و تاکید برتداوم فشار بر ایران، هشدار شدید هند به چین، مخالفت ماکرون با نخست‌وزیری سعد حریری، دیدار «عمران خان» با نمایندگان طالبان، انتقاد اتحادیه اروپا از نقش ترکیه در لیبی و سوریه، رایزنی اردوغان و مرکل درباره روابط ترکیه با اتحادیه اروپا، درخواست اتحادیه اروپا از انگلیس برای اتمام‌بخشی به مذاکرات برگزیت ، حمله پامپئو به روس‌ها ، آغاز طرح جهانی توزیع واکسن کرونا و توزیع واکسن ضدکرونا در میان کشورهای فقیر از ابتدای سال ۲۰۲۱ از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری صدا و سیما: رئیس جمهور آمریکا در واپسین روز‌های خود در کاخ سفید بار دیگر با تاکید بر تقلب در طرفدارانش را به اعتراض گسترده فراخواند.وی در پیام توئیتری خود نوشت: پیتر ناوارو (مشاور تجاری کاخ سفید) گزارش ۳۶ صفحه‌ای را منتشر کرد که ادعای تقلب “بیش از اندازه” در انتخابات برای پیروزی ترامپ کرد. گزارش عالی توسط پیتر. از نظر آماری شکست در انتخابات سال ۲۰۲۰ غیرممکن است. اعتراض بزرگ در واشنگتن دی سی در ششم ژانویه. آنجا باشید. طوفانی خواهد بود!

خبرگزاری ایرنا: دبیرکل سازمان ملل متحد در دهمین گزارش اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ با تاکید بر ضرورت حفظ برجام، از همه کشورهای عضو این سازمان خواست در چارچوب این قطعنامه روابط تجاری و اقتصادی با ایران برقرار کنند.آنتونیو گوترش در دهمین گزارش اجرای قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت که پس از توافق هسته‌ای ایران در سال ۱۳۹۴ با اجماع به تصویب رسید، بار دیگر یادآور شد این قطعنامه از همه کشورهای عضو، سازمان‎های منطقه‎ای و سازمان‎های بین‎المللی می‎خواهد تا از اجرای برجام حمایت کنند.

خبرگزاری ایلنا: وزیر جنگ رژیم صهیونیستی بر تداوم فشار بر ایران تاکید کرد. بنی گانتز مدعی شد: حضور آمریکا در منطقه و تداوم فشار بر ایران بسیار مهم است. وی در توییتی نوشت: من میزبان رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح آمریکا، مارک میلی بودم ما در مورد تغییرات منطقه‌ای  و اهمیت ادامه فشار بر ایران گفت‌و‌گو کردیم.

خبرگزاری فارس: وزیر دفاع هند با هشدار به چین درباره تنش‌های بین دو کشور در منطقه مرزی «لداخ» اعلام کرد، دهلی نو برای مواجه شدن با هر وضعیتی آمادگی کامل دارد.«راجنات سینگ» در تازه‌ترین اظهارنظر درباره تنش‌های مرزی اخیر بین این کشور و چین اعلام کرد، نیروهای مسلح هند برای مقابله با هر حمله‌ای از آمادگی کامل برخوردار هستند.در حالی که به دنبال آغاز گفت‌و‌گوهای رسمی بین دهلی نو و پکن تنش‌های مرزی کاهش یافته است، وزیر دفاع هند به چین درباره آمادگی بالای نیروهای مسلح هند برای مقابله با تجاوز احتمالی هشدار داد.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): چند مقام مطلع فرانسوی جزئیات جدیدی از روند تشکیل دولت جدید لبنان طبق ابتکار عمل پیشنهادی رئیس جمهوری فرانسه را فاش کردندرویترز به نقل از سه مقام فرانسوی فاش کرد که امانوئل ماکرون، رئیس جمهوری این کشور ابتدا به دلیل شکست سعد حریری، نخست‌وزیر مکلف لبنان در انجام اصلاحات در دوره گذشته، مخالف نخست‌وزیر شدن دوباره او بوده است.

خبرگزاری مهر : سخنگوی طالبان از دیدار نخست وزیر پاکستان با هیات اعزامی این گروه به اسلام‌آباد و گفتگوی آنها درباره مذاکرات صلح افغانستان خبر داد.«محمد نعیم» سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در توییتر اعلام کرد که «ملا عبدالغنی برادر» معاون رهبر طالبان و رئیس دفتر سیاسی طالبان در دوحه، در سفر به اسلام آباد با عمران خان، نخست وزیر پاکستان، درباره روند صلح افغانستان گفتگو کرده است.

الکوثر فارسی: مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نقش ترکیه در لیبی و سوریه را هم سو با مصالح امنیتی این اتحادیه ندانست. «جوزپ بورل»،  با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد که تنش‌ها در دریای مدیترانه و روابط با ترکیه یکی از بزرگ‌ترین چالش‌های اتحادیه در سال ۲۰۲۰ بوده است و این وضعیت احتمالا در سال ۲۰۲۱ نیز ادامه خواهد داشت. بورل تاکید کرد: «روشن است که اتحادیه اروپا اگر نتواند در روابط با ترکیه توازن درستی برقرار کند موفق نخواهد شد در قاره اروپا ثبات را محقق کند.»

آناتولی  ترکیه:  رئیس‌جمهور ترکیه و صدراعظم آلمان از طریق ویدئو کنفرانس، روابط آنکارا و اتحادیه اروپا را مورد ارزیابی قرار دادند.مرکز ارتباطات ریاست جمهوری ترکیه طی بیانیه‌ای اعلام کرد:اردوغان در گفت‌وگو با مرکل با بیان اینکه خواستار گشودن فصل جدید در روابط با اتحادیه اروپا هستیم، از مرکل به خاطر تلاش‌های سازنده وی تشکر کرد.

تی.آر.تی ترکیه: اتحادیه اروپا اعلام کرد برای مرعیت قرار دادی که تجارت و روابط با انگلیس را در آینده مشخص خواهد کرد، در اوایل سال جدید بایستی مذاکرات ظرف چند ساعت آینده به اتمام برسد. میشل بارنیر نماینده ارشد اتحادیه اروپا در امور برگزیت در نشست مجمع عمومی پارلمان اروپا در بروکسل ضمن اشاره به اینکه در این مرحله از مذاکرات قرار دادی که تجارت و روابط بین اتحادیه اروپا و انگلیس را در آینده معلوم خواهد کرد، سرفصل‌های سختی را مورد بحث و مذاکره قرار دادیم گفت: باید در مقابل هر نتیجه‌ای آمادگی داشته‌باشیم.

العالم فارسی: وزیر خارجه آمریکا ادعا کرد، کاملا مشخص است که «روس‌ها» عامل حملات سایبری گسترده اخیر به نهادهای دولتی در آمریکا بودند.مایک پامپئو وزیر خارجه آمریکا در یک مصاحبه با رسانه آمریکایی، درباره حملات سایبری گسترده اخیر در آمریکا به روسیه اتهام‌زنی کرد.مایک پامپئو گفت: «یک تلاش شدید برای استفاده از بخشی از نرم افزار طرف ثالث به منظور قرار دادن یک کد در درون سیستم‌های دولت ایالات متحده انجام شد».

 ان. اچ.کی ژاپن: یک چهارچوب بین المللی برای توزیع عادلانه واکسن کرونا در خصوص دسترسی به حدود دو میلیارد دز از این واکسن تا پایان سال ۲۰۲۱ مورد توافق قرار گرفته است.کوواکس، نهاد هماهنگ کننده تلاش ها برای دسترسی کشورها به واکسن کووید-۱۹، روز جمعه گفت ارسال واکسن قرار است در سه ماهه اول سال ۲۰۲۱ آغاز شود.

یورونیوز: سازمان جهانی بهداشت و اتحاد برای واکسن (Gavi) که با همکاری یکدیگر سازوکار توزیع واکسن ضدکرونا در کشورهای فقیر را ایجاد کرده‌اند، اعلام کردند که اولین محموله‌های این واکسن را در سه ماهه نخست سال ۲۰۲۱ میلادی به این کشورها خواهند فرستاد. بنا بر اعلام تدروس ادهانوم، دبیرکل سازمان جهانی بهداشت قرار است حدود ۲ میلیارد دوز از این واکسن‌ تا پایان سال ۲۰۲۱ میلادی در میان این کشورها توزیع شود.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *