جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

بلومبرگ: «دستیابی قریب‌الوقوع» آمریکا و عربستان به یک توافق امنیتی / این توافق نسخه جدیدی از چارچوبی است که با هدف انزوای ایران تنظیم شده / آمریکا و عربستان قصد دارند به نتانیاهو، پیشنهاد دهند که به عنوان بخشی از توافق عادی‌سازی به این توافق بپیوندد

خبرگزاری بلومبرگ از افزایش سرعت مذاکرات میان آمریکا و عربستان سعودی در دوره اخیر و نزدیک بودن دو کشور به دستیابی به یک «توافق امنیتی» خبر داد. «مقامات مرتبط با مذاکرات» که به نام آن‌ها اشاره نشده، در گفتگو با این رسانه ابراز «خوش‌بینی» کردند که چنین «توافق تاریخی» تا چند هفته آینده بدست آید.

سازمان ملل: بازسازی غزه ممکن است ۸۰ سال طول بکشد

گزارشی که پنج‌شنبه سیزدهم اردیبهشت، از سوی سازمان ملل منتشر شد، بیان کرد که اگر روند بازسازی نوار غزه مطابق با روند بازسازی‌ها در درگیری‌های قبلی انجام شود، بازسازی منازل در نوار غزه ممکن است تا قرن آینده طول بکشد.

Loading

رسانه ها؛ هشدار اطلاعاتی چین و…

۱۳۹۹/۰۲/۱۶ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین:  هشدار درگیری نظامی چین با آمریکا، برنامه ریزی ترامپ برای حمله اقتصادی تازه به چین، تاکیدکنگره بر خروج نیروهای آمریکایی از عربستان، تاکید آلمان بر تعهد به حفظ بازدارندگی هسته‌ای آمریکا و ناتو، واکنش سید حسن نصرالله به آلمان، انتشار جزئیات جدید از تجاوز نظامی اخیر رژیم صهیونیستی به سوریه، آخرین آمارکرونا در جهان، تعهد 7.4 میلیارد یورویی کشورها برای تشخیص، درمان و تولید واکسن کرونا، واکنش متخصصان جهان به شایعات درباره کروناویروس جدید و افزایش بیکاری در انگلیس از مهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

خبرگزاری مهر :  رسانه غربی مدعی است وزارت اطلاعات ملی چین در گزارشی از احتمال درگیری نظامی با آمریکا در پی تشدید احساسات ضدچینی در پی شیوع ویروس کرونا خبر داده است. رویترز مدعی وجود سندی شد که طی آن وزارت امنیت ملی چین خطاب به شی جینپینگ رئیس‌جمهور این کشور، درباره تشدید احساسات ضدچینی در سراسر جهان از بابت شیوع ویروس کرونا هشدار داده و حتی پیش‌بینی کرده است که تداوم این روند می‌تواند رابطه پکن-واشنگتن را متاثر کرده و به تقابل نظامی میان آنها منجر شود.

خبرگزاری تسنیم: مقامات آمریکایی از تلاش دولت این کشور برای حمله اقتصادی تازه‌ای به چین خبر دادند. مقامات آگاه در دولت آمریکا اعلام کردند که دولت ترامپ در تلاش جدی برای دست یافتن به راهکاری است که زنجیره تامین کالاها و تجهیزات صنعتی را از چین خارج کند. اعمال تعرفه های جدید از سوی دولت آمریکا بر چین به بهانه مجازات پکن برای مدیریت شیوع ویروس کرونا نیز در همین راستا صورت گرفته است.

خبرگزاری ایرنا: در ادامه جنگ نفتی، عضو کنگره آمریکا خواهان خروج نیروهای آمریکایی از عربستان شد. با ورود نفتکش های عربستان به آمریکا، عضو کنگره این کشور آن را اقدام ریاض علیه نفت آمریکا دانست و خواستار خروج نیروهای آمریکایی و برچیده شدن پدافند هوایی این کشور از عربستان شد. “کوین کریمر” سناتور کنگره آمریکا از ایالت داکوتا شمالی از دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور خواست تا نیروهای آمریکایی را از عربستان خارج و سیستم پدافنی دفاعی آن که در خاک عربستان مستقر است از این کشور برچیده شود.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا): دولت آلمان اعلام کرد، این کشور همچنان به “مشارکت مناسب” خود در قابلیت بازدارندگی هسته‌ای آمریکا و ائتلاف ناتو ادامه خواهد داد. برلین اعلام کرده چتر هسته‌ای آمریکا در قبال خود را به عنوان بخشی از تعهدش به بازدارندگی هسته‌ای ائتلاف ناتو می‌پذیرد. برخی از سوسیال دموکرات‌های حاضر در دولت ائتلافی آنگلا مرکل، صدر اعظم آلمان اخیرا خواستار خارج شدن بمب‌های هسته‌ای آمریکا از خاک آلمان شدند. 

الکوثر فارسی:  سید حسن نصرالله دبیرکل حزب الله لبنان گفت: تصمیم آلمان برای ممنوع کردن فعالیت حزب الله، قابل پیش بینی بود و پیش از برلین، بعضی دیگر کشورهای اروپایی هم تصمیمات مشابه اتخاذ کرده بودند و پیش بینی می کنیم که تصمیمات بیشتری هم در این باره اتخاذ شود. سید حسن نصرالله افزود: تصمیم آلمان بخشی از جنگ آمریکایی- اسرائیلی علیه مقاومت در منطقه است.

العالم فارسی: یک منبع امنیتی سوریه گفت که تجاوز رژیم صهیونیستی به پایگاه‌های نظامی در ریف شرقی حلب با هواپیماهایی که از حریم هوایی پایگاه التنف عبور کردند، صورت گرفت.یک منبع امنیتی سوریه گفت که تجاوز رژیم صهیونیستی دوشنبه شب (دیشب) به پایگاه‌های نظامی در ریف شرقی حلب از طریق هواپیماهایی که از حریم هوایی پایگاه التنف تحت سیطره نیروهای اشغالگر آمریکا در مثلث سوری-عراقی-اردنی عبور کردند، صورت گرفت.

یورونیوز:  در حالی که برخی از کشورها از جمله ایالات متحده آمریکا، ایتالیا و اسپانیا از آغازین روز هفته جاری اقدام به کاهش بخشی از محدودیت‌های اجتماعی وضع شده برای مقابله با همه‌گیری ویروس کرونا کرده‌اند، آمارهای جهانی از افزایش روزافزون شمار مبتلایان و قربانیان این ویروس مرگبار خبر می‌دهد. بر اساس آخرین گزارش‌ها، آمار رسمی مبتلایان به کووید۱۹ در سراسر جهان به بیش از ۳ میلیون و ۶۴۶ هزار نفر و شمار قربانیان آن به بیش از ۲۵۲ هزار نفر رسیده است.

آناتولی  ترکیه:  در نشست «تعهد بین المللی مبارزه با شیوع کووید-19» مقرر شد که 7.4 میلیارد یورو برای تشخیص، درمان و تولید واکسن این ویروس پرداخت شود. بسیاری از مقامات و نمایندگان کشورهای مختلف جهان در نشست «تعهد بین المللی مبارزه با شیوع ویروس کووید-19» که با پیشگامی کمیسیون اتحادیه اروپا برگزار شد، شرکت کردند.

رادیو چین: طی روزهای اخیر فشارهای برخی سیاست بازان آمریکایی به نهادهای اطلاعاتی آمریکا که هرگز نتوانسته اند شاهد و مدرکی در پشتیبانی از نظریه آنان در منشاء شیوع کروناویروس جدید پیدا کنند، باعث تاسف عمیق طرفداران «نظریه توطئه منشاء کروناویروس جدید» شده است. دفتر مدیر کل اطلاعات ملی آمریکا در پایگاه اینترنتی رسمی خود با انتشار بیانیه ای، موافقت این نهاد را با تفاهم گسترده در محافل علمی اعلام کرد؛ به این معنی که پذیرفت کروناویروس جدید ساخت انسان نیست و اصلاح ژنتیکی نشده است.

خبرگزاری فارس: در بحبوحه ویروس کرونا در انگلیس، تحت طرحی که دولت این کشور با عنوان ابقا مشاغل، اجرایی کرده است، از هر چهار نیروی کار در انگلیس، یک نفر از کار خود بر کنار شده است. طبق آخرین اطلاعات از بازار کار انگلیس، تحت طرحی که وزارت اقتصاد و دارایی دولت انگلیس با عنوان ابقای مشاغل در بیستم آوریل اجرا کرده است، در دو هفته گذشته از چهار نیروی کار در انگلیس، یک نفر از کار خود بر کنار شده است؛ یعنی حدود ۲۳ درصد از نیرو‌های کار در انگلیس به طور موقت کار خود را از دست داده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *