جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

Loading

رسانه ها؛ خشم اسرائیل از اروپا و…

۱۳۹۸/۰۴/۲۵ | گزیده های راهبردی

شورای راهبردی آنلاین: خشم نتانیاهو از رویکرد اتحادیه اروپا به گام‌های برجامی ایران، اروپا در مقابل آمریکا بر سر برجام، استقبال روسیه از پیشنهاد ماکرون درباره مذاکره با روحانی، پوتین و ترامپ، مکرون به دنبال مذاکره برای حفظ برجام، عضویت اسپانیا در اینستکس، تصویب پیش نویس قانون مربوط به جمال خاشقجی در مجلس نمایندگان، ژنو فردا میزبان مذاکرات کنترل تسلیحاتی روسیه و آمریکا، ابراز امیدواری پمپئو به مذاکرات آتی آمریکا-کره شمالی، تکذیب خبراعزام نیرو به خلیج فارس از سوی از وزیر دفاع ژاپن، واکنش ناتو به اقدام روسیه در خروج از پیمان INF ، پیشنهاد انصارالله برای اجرای توافق 'سوئد' و مخالفت طرف مقابل، تحویل دو فروند جنگنده اف ۳۵ دیگر به اسرائیل و برگزاری دور بعدی نشست بین‌الافغانی صلح در ازبکستان ازمهم‌ترین خبرهای روابط خارجي بود که در رسانه ها بازتاب يافت. در ادامه گزيده اي از آنها را مرور مي کنيم.

پارس تودی:  نخست وزیر رژیم صهیونیستی با ابراز تاسف از اظهارات مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره گام‌های برجامی ایران، گفت: انتظار اسراییل فشار این اتحادیه ضد ایران است. «بنیامین نتانیاهو» ضمن اعتراض و انتقاد به اظهارات «فدریکا موگرینی» پس از نشست وزیران اتحادیه اروپا درباره گام‌های برجامی ایران گفت: اروپا باید درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران سختگیرانه عمل کند.موگرینی در نشستی خبری گفت، طرف‌های باقی مانده در برنامه جامع اقدام مشترک (برجام)، کاهش تعهدات ایران به این توافق را «نقض اساسی آن» نمی‌دانند.

اسپوتنیک روسیه:  فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا  گفت که در حال حاضر و با توجه به اطلاعات به دست آمده از طریق آژانس بین المللی انرژی اتمی، هیچ یک از طرف‌های موجود در برجام اقدام‌های اخیر ایران در کاهش تعهدات برجامی خود را نقض فاحش این توافق نمی‌دانند.کارشکنی های آمریکا در مسیر همکاری های ایران و اروپا برای حفظ برجام در حالی ادامه دارد که به رغم تهدیدها و تشویق های واشنگتن برای واکنش افراطی به گام های برجامی تهران، اتحادیه اروپا این اقدام ها را نقض فاحش این توافق ندانست و تداوم مسیر تعامل با ایران را برگزید.

خبرگزاری تسنیم: سناتور روس گفت، مقامات مسکو، برخلاف واشنگتن، از ابتکارعمل رئیس جمهوری فرانسه درباره مذاکره با روسای جمهوری روسیه، ایران و آمریکا برای بررسی اوضاع پیرامون برجام و کاهش وخامت اوضاع در منطقه استقبال می‌کنند. “الیگ مارازوف” عضو کمیته امور بین‌الملل شورای فدراسیون (سنای) روسیه در گفت‌وگو با این خبرگزاری اعلام کرد که مقامات مسکو قطعاً از ابتکارعمل “امانوئل ماکرون” رئیس جمهوری فرانسه درباره مذاکرات درباره اوضاع کنونی پیرامون برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) استقبال می‌کنند، برخلاف طرف آمریکایی که علاقه‌ای به چنین مذاکراتی ندارد.

ان .اچ.کی ژاپن: امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه می گوید که او به زودی با همتایان آمریکایی، ایرانی و روس خود مذاکراتی برگزار خواهد کرد تا توافق هسته ای ایران را زنده نگه دارد.مکرون در دیداری از صربستان به خبرنگاران گفت که نکته ی مهم اکنون این است که از توافق هسته ای محافظت شود و محیطی فراهم شود که قابلیت برگزاری مذاکرات معنادار با ایران را داشته باشد.

الکوثرفارسی: وزیر خارجه اسپانیا از تلاش‌های خود و دیگر همتایان اروپایی‌اش برای حفظ برجام و تعامل تجاری با ایران خبر داد. «خوزه بورل» وزیر خارجه اسپانیا و نامزد مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا   در «بروکسل» به خبرنگاران گفت : «هرکاری را که بتوانیم انجام می‌دهیم تا اطمینان حاصل کنیم تحریم اقتصادی علیه ایران وجود ندارد و شرکت‌های اروپایی میتوانند در آنجا کار کنند.»

خبرگزاری صداو سیما:  مجلس نمایندگان آمریکا پیش نویس قانون ویژه بازخواست عاملان قتل جمال خاشقجی را تصویب کرد. این قانون خواستار پاسخگویی در مورد آمران، برنامه ریزان، عاملان و همه طرف‌هایی است که بر قتل خاشقجی سرپوش گذاشته اند. این قانون همچنین از رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) می‌خواهد اسامی همه مسئولان قتل خاشقجی را معرفی کند.

خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا):  دو مقام ارشد دولت واشنگتن اعلام کردند، هیات‌های آمریکا و روسیه فردا (چهارشنبه) برای گفت‌وگو درباره کنترل تسلیحاتی و احتمال افزوده شدن چین به مذاکراتی درباره یک پیمان جدید تسلیحات هسته‌ای سه‌جانبه دیدار می‌کنند.پیمان استارت جدید، آخرین پیمان کنترل تسلیحاتی مهم باقیمانده میان آمریکا و روسیه، در سال ۲۰۲۱ منقضی می‌شود. صحبت از مذاکره برای تمدید این پیمان در میان بوده است اما کاخ سفید گمان می‌کند نسل بعدی کنترل تسلیحاتی باید با مشارکت چین انجام شود.

 خبرگزاری مهر: وزیر خارجه آمریکا اظهار امیدواری کرد واشنگتن و پیونگ یانگ با ایده‌های جدید پای میز مذاکره بنشینند. مایک پمپئو اظهار امیدواری کرد که واشنگتن و پیونگ‌یانگ هنگام ازسرگیری مذاکرات خلاقیت بیشتری به خرج دهند حال آنکه مدعی شد نظر دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا مبنی بر لزوم خلع سلاح کامل و قابل راستی‌آزمایی طرف مقابل، تغییری نکرده است.

خبرگزاری ایرنا:  وزیردفاع ژاپن اعلام کرد که کشورش هیچ برنامه ای برای اعزام نیرو به خاورمیانه برای پیوستن به ائتلاف نظامی ایالات متحده با هدف آنچه که آمریکا حفاظت از تنگه هرمز عنوان کرده است، ندارد. «تاکه شیء ایوایا» در یک کنفرانس خبری در توکیو افزود که بعد از آن حمله ماه گذشته هیچ حملات مشابهی وجود نداشته است و هیچ تهدیدی علیه ژاپن در این منطقه در حال حاضر وجود ندارد.

خبرگزاری فارس:  دبیرکل سازمان ناتو گفت که این سازمان به اقدام روسیه مبنی بر خروج از پیمان منع موشک‌های میانبرد، واکنشی موثر نشان خواهد داد. «ینس استولتنبرگ» در این مورد گفت: «اگر روسیه از پیمان منع موشک‌های میانبرد خارج شود، ناتو با اقدامی بازدارنده و موثر به این اقدام واکنش نشان خواهد داد.»

العالم:  هیأت صنعا در جدیدترین دور گفت‌وگوها با نظارت سازمان ملل پیشنهاد داد اجرای مراحل اول و دوم توافق ‘سوئد’ به صورت همزمان انجام شود اما طرف مقابل اعلام کرد، باید بند اول این توافق، اجرایی و مابقی آن به زمان دیگری سپرده شود.نیروهای ارتش یمن و انصارالله در راستای تلاش برای اجرایی شدن توافق «سوئد» در تاریخ ۱۱ تا ۱۴ ماه می (۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت) به صورت یک‌جانبه از سه بندر کلیدی در غرب یمن خارج شدند و از آن زمان تا کنون دیگر مذاکره‌ای میان طرفین یمنی انجام نشده بود.

رادیو چین:  ارتش اسرائیل اعلام کرد که دو فروند جنگنده اف ۳۵ از آمریکا تحویل گرفته است. در بیانیه ارتش اسرائیل آمده است: این دو جنگنده از نوع اف ۳۵ روز یکشنبه در پایگاه هوایی «نواتیم» در نقب به زمین نشستند.این بیانیه می‌افزاید: این دستاورد توانایی‌های عملیاتی ارتش و نیروی هوایی را تقویت خواهد کرد.

آناتولی ترکیه: دور بعدی نشست بین الافغانی صلح با حضور نمایندگان دولت افغانستان و گروه طالبان در شهر سمرقند ازبکستان برگزار خواهد شد. رسانه های ازبکستان نیز اعلام کرده اند که این نشست دو یا سه هفته دیگر برگزار خواهد شد.مقامات ازبکستان در این زمینه هنوز هیچ اظهار نظری نکرده‌اند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *