جدیدترین مطالب

چالش ژاپن برای قانونمند کردن دفاع سایبری فعال

شورای راهبردی آنلاین-رصد: راهبرد امنیت ملی ژاپن در سال 2022 خواستار بازنگری در وضعیت امنیت سایبری این کشور شد و احتمالا این قانون در سال جاری به خط پایان می‌رسد. اما چرا آماده کردن این قانون برای توکیو بیش از دو سال به درازا کشید؟

پیامدهای تحریم ترامپ علیه دیوان بین‌المللی کیفری

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: در تاریخ ۶ فوریه ۲۰۲۵، دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، فرمانی اجرایی صادر کرد که به موجب آن تحریم‌هایی علیه دیوان بین‌المللی کیفری (ICC) به دلیل تحقیقات این نهاد درباره مقامات ارشد صهیونیستی برقرار گردید.

آینده حکومت در غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: بدون توافق با حماس هیچ شخص یا گروهی نمی‌تواند در غزه به قدرت برسد و هر کسی هم جز حماس در غزه به قدرت برسد، باید با هماهنگی حماس باشد.

رویکرد ترامپ و چشم‌انداز صلح اوکراین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: مهم‌ترین چالش ترامپ در این دوره از ریاست‌جمهوری‌اش برای تعامل با روسیه، جنگ اوکراین است که به نظر می‌آید جز ترامپ، طرف‌های دیگر چندان آمادگی، اراده و اعتماد لازم برای پایان دادن به این جنگ را ندارند.

رقابت عربستان با امارات برای تبدیل شدن به قطب تجارت منطقه‌ای

شورای راهبردی آنلاین-رصد: «امارات برای چندین دهه، از مرکزیت اقتصادی منطقه برخوردار بوده و سرمایه‌گذاران خارجی را جذب کرده است. با این حال، اخیراً عربستان تلاش خود را برای رقابت با دبی و معرفی خود به عنوان رهبر اقتصادی منطقه دوچندان کرده است. این رقابت می‌تواند روابط عربستان و امارات را تغییر و کل منطقه را تحت تاثیر قرار دهد.»

دکتر خرازی در ملاقات رئیس مجلس عراق:
مقاومت همچنان قدرتمند است و به حیات پر نشاط خود ادامه خواهد داد

شورای راهبردی آنلاین: رئیس شورای راهبردی روابط خارجی امروز میزبان رئیس مجلس عراق و هیئت همراه بود. در این ملاقات دو طرف در خصوص مهمترین مسائل دوجانبه، منطقه ای و به ویژه آینده مقاومت در منطقه به تبادل نظر پرداختند.

غیر ممکن بودن کوچاندن مردم غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: پاکسازی غزه از جمعیت فلسطینی از آرزوهای دیرینه رژیم صهیونیستی است. این طرح از سال 2018 که قانون «اسرائیل به عنوان کشور ملی یهودیان» تصویب شد، مورد توجه جریان «راست افراطی اسرائیل» و «صهیونیسم مسیحی در آمریکا» قرار گرفته است.

ابعاد و گستره منازعه آنکارا و کُردهای سوریه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت مهمان: افزایش تلفات غیرنظامیان و شهروندان عادی در منطقه شمال و شرق سوریه، متعاقب تداوم و تشدید حملات هوایی و توپخانه‌ای ارتش ترکیه و شبه نظامیان وابسته به آن، یعنی ارتش ملی سوریه (SNA) منجر به ایجاد نگرانی‌های مضاعف نسبت به روند تحولات سوریه در آینده شده است.

Loading

أحدث المقالات

ابهام استراتژیک در سیاست خارجی ایالات متحده با احیای مجدد فشار حداکثری

ابهام استراتژیک در سیاست خارجی ایالات متحده با احیای مجدد فشار حداکثری

عباس ترابی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: اگر چه از میان حرف های ترامپ چه در کنار شومینه دیواری معروف اتاق بیضی شکل کاخ سفید، و چه از محتوای سخنان او در کنفرانس مشترک خبری با نتانیاهو و حتی پیام توئیتری ترامپ این گونه به نظر می رسد که میان سیاست اعلامی و اعمالی واشینگتن در خصوص نحوه مواجهه با جمهوری اسلامی ایران تناقض وجود دارد. سیاست اعلامی ترامپ در کنفرانس خبری با نتانیاهو و در پیامش در شبکه اجتماعی Social Truth تاکید بر سیاست اطمینان و اعتمادسازی (Confidence Building Measures) است. اما وقتی محتوای یادداشت ریاست جمهوری در خصوص احیای کارزار فشار حداکثری (Maximum Pressure Campaign) را مطالعه می کنیم؛ درمی یابیم سیاست اعمالی او نه مبتنی بر اطمینان و اعتمادسازی، بلکه مبتنی بر (Surrender by Compromise Measures) تسلیم با ابزار به سازش کشاندن جمهوری اسلامی است.
Loading

نقد اندیشکده هریتیج بر ارزیابی وزارت دفاع آمریکا از قدرت نظامی چین/ دست کم گرفتن تهدید نظامی چین؟!

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تازه‌ترین گزارش سالانه وزارت دفاع آمریکا درباره قدرت نظامی چین در بسیاری از موارد صحیح است؛ از جمله به طور دقیق دامنه جاه طلبی های جهانی چین و بسیاری از تغییرات ساختاری را که توسط شی جین پینگ برای تبدیل چین به قدرت نظامی برجسته در آسیا و اقیانوسیه پیگیری می شود، شناسایی می کند. با این حال، به نظر می‌رسد این گزارش درباره تهدید بودن چین و اقدام متقابل ایالات متحده کم دقتی کرده است.

رابرت پیترز و ویلسون بیور در تحلیلی که اندیشکده آمریکایی هریتیج منتشر کرد، نوشتند: این گزارش به درستی بر میزان توسعه نظامی و برنامه نوسازی چین تمرکز دارد. در سال 2022، نیروی دریایی چین به تقویت آنچه در حال حاضر بزرگترین ناوگان جهان است، ادامه داد و بر روی تحویل سومین ناو هواپیمابر و سومین شناور آبی – خاکی خود و همچنین ناوشکن های موشکی هدایت شونده بیشتر، رزمناوها و ناوچه ها کار کرد. نیروی دریایی پکن به زودی قادر خواهد بود حملات دقیق دوربردی علیه اهداف زمینی با استفاده از زیردریایی ها و نیروهای عملیات دریایی روی آب خود انجام دهد.

نیروی هوایی چین به طور فزاینده و پیشرفته‌ای به مدرن سازی و تولید جنگنده‌ها و همچنین پهپادهای تولید داخل ادامه می دهد. نیروی دریایی چین، با در نظر داشتن ظرفیت‌های نیروی هوایی، اکنون بزرگترین نیروی هوانوردی در اقیانوس هند و اقیانوس آرام را تشکیل می دهد. نیروی هوایی پکن به رهبری نسل پنجم جنگنده خود، Ju-20، در راه تبدیل شدن به بزرگترین نیروی هوایی در جهان است.

شاید نگران‌کننده‌تر مورد در این گزارش آن باشد که این گزارش به صورت مستند اعلام می‌کند که در 12 ماه گذشته، چین 100 سلاح هسته‌ای جدید ساخته و به این ترتیب سریع‌ترین رشد را در تولید قدرت هسته‌ای در جهان داشته است. پکن در مسیری قرار دارد که تا سال 2032 می‌تواند از نظر عددی، به پای زرادخانه هسته ای ایالات متحده برسد.

این گزارش همچنین خاطرنشان می کند که چین در حال استقرار قدرت نظامی رو به رشد خود به روش های تحریک آمیز فزاینده ای است. طی دو سال گذشته، بیش از 280 رهگیری هوایی قهری و خطرناک علیه ایالات متحده و متحدانش انجام داده است.

در نهایت، گزارش استفاده فزاینده از ظرفیت‌های دریایی چین برای ارعاب و اجبار ناوگان های ماهیگیری را که در آب های بین المللی – نه تنها در غرب اقیانوس آرام، بلکه تا آمریکای لاتین- فعالیت می کنند، مستند می کند. همه اینها در پس زمینه تمرینات هوایی و دریایی بی سابقه در آب ها و آسمان های اطراف تایوان انجام می شود.

 

اشتباهات گزارش وزارت دفاع آمریکا

در حالی که این تحولات همگی دلیل موجهی برای نگرانی، به ویژه برای برنامه ریزان دفاعی هستند که تقویت توانایی های آمریکا را پیگیری می‌کنند، اما اشتباه این گزارش آن است که با تکیه بر بودجه دفاعی رسمی چین به ارزش 230 میلیارد دلار تهیه شده است.

در ظاهر، این عدد کمتر از 886 میلیارد دلاری محسوب می‌شود که کنگره برای بودجه دفاعی ایالات متحده تعیین کرده است. این مقایسه همواره باعث می‌شود برخی ناظران ادعا کنند که ارتش ایالات متحده سه تا چهار برابر توانمندتر از ارتش چین است، اما این لزوماً درست نیست. همانطور که این گزارش نیز اذعان می کند، بودجه دفاعی واقعی چین به احتمال زیاد بسیار بیشتر است: اندیشکده های اروپایی تخمین زده اند که هزینه های دفاعی واقعی چین حداقل 30 تا 40 درصد بیشتر از بودجه رسمی است. تحلیل‌های متعدد به این نتیجه رسیده‌اند که دولت چین مبالغ قابل‌توجهی را از ارقام رسمی حذف می‌کند تا میزان افزایش بودجه نظامی خود را پنهان کند.

حداقل ما می دانیم که بودجه چین شامل جزئیات مربوط به هزینه های تحقیق و توسعه نمی شود – هزینه ای که  بیش از 140 میلیارد دلار در بودجه دفاعی ایالات متحده را تشکیل می دهد. گزارش پنتاگون راهبرد توسعه پیوند صنایع نظامی – غیرنظامی پکن را در نظر گرفته است که در آن چین از فناوری غیرنظامی و پایگاه صنعتی خود برای ارتقای گسترده قابلیت‌های صنایع دفاعی خود استفاده می‌کند، اما عجیب است که در این گزارش تلاشی برای توضیح تاثیر این ملاحظه مهم در بودجه دفاعی چین نشده است.

 

فساد در ارتش چین نمی‌تواند بهانه ای برای رضایت آمریکا باشد

این گزارش همچنین تفاوت‌های قدرت خرید آمریکا و چین را در نظر نمی‌گیرد. به بیان ساده، قدرت هزینه‌کرد دفاعی در چین بسیار بیشتر از ایالات متحده است، زیرا هزینه های نیروی کار و مواد در چین کمتر است. برای مثال، درآمد پرسنل نظامی چینی تنها حدود یک چهارم نظامیان آمریکایی است.

این گزارش به طرز گیج‌کننده‌ای بیان می‌کند که «پیش‌بینی‌‌های اقتصادی نشان می‌دهد رشد اقتصادی چین در 10 سال آینده کند خواهد شد و از حدود 3 درصد در سال 2022 به حدود 4 درصد در سال 2025 می‌رسد». باید در نظر داشت که رشد اقتصادی حدود 4 درصد برای دومین اقتصاد بزرگ جهان جهت ادامه دادن به رشد هزینه های نظامی خود کافی است.

در اوایل سال جاری، سناتور دن سالیوان فاش کرد که برآوردهای داخلی دولت ایالات متحده، بودجه دفاعی چین را تقریباً 700 میلیارد دلار ارزیابی کرده است. اگر این عدد دقیق باشد، وزارت دفاع باید آن را در گزارش خود لحاظ می کرد. گسست میان تخمین محرمانه درباره بودجه چین و رقم 230 میلیارد دلار که به صورت رسمی به کنگره و مردم آمریکا اعلام می شود، احساس دولت ایالات متحده و درک عمومی از از تهدید ناشی از هزینه های نظامی چین را به خطا می‌برد.

در طول جنگ سرد، وزارت دفاع از منابع کمی و اطلاعاتی عظیم خود برای ارزیابی دقیق بودجه دفاعی شوروی استفاده می‌کرد. اکنون نیز باید همین کار را انجام دهد تا بودجه دفاعی واقعی چین و نحوه مصرف منابع مالی‌اش را در مقایسه با ایالات متحده بهتر درک کند. گزارش کنونی هر چقدر هم که نگران کننده باشد، اما تقریباً به طور قطع تهدید ناشی از چین را دست کم می گیرد.

0 Comments

Samir Design Group گروه طراحی سمیر