جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

ضیغمی: با ۱۰ کشور تعاملات مالی مستقیم داریم

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگ‌ترین رویداد صادراتی این کشور با بازدید بیش از ۲۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور جهان، از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

ضیغمی: با ۱۰ کشور تعاملات مالی مستقیم داریم

ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی جمهوری اسلامی ایران (IRAN EXPO ۲۰۲۴)، به عنوان بزرگ‌ترین رویداد صادراتی این کشور با بازدید بیش از ۲۰۰۰ تاجر و بازرگان خارجی از ۱۱۹ کشور جهان، از ۸ تا ۱۲ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۳ در مرکز نمایشگاه‌های بین‌المللی تهران برگزار شد.

ببینید | ۳ اشتباه کشورهای عربی به روایت ظریف

محمدجواد ظریف در نشست ژئوپلیتیک خلیج‌فارس در موسسه اطلاعات گفت: امروز سه انگاره و تصور اشتباه نسبت به تحولات منطقه و جهان وجود دارد که باعث شده است منطقه خاورمیانه رنگ آرامش و صلح را نبیند. امنیت خریدنی نیست. یکی از اشتباهات دولت‌های عربی حاشیه خلیج فارس که از گذشته هنوز در ذهن آن‌ها مانده این است که فکر می‌کنند امنیت خریدنی است و به همین دلیل نیز آن‌ها در جنگ تحمیلی از صدام حمایت کردند، اما صدام نه تنها به آن‌ها وفادار نبود بلکه به کویت و عربستان حمله کرد./ اطلاعات آنلاین

Loading

جنگ اوکراین و تهدیدات امنیت غذایی و انرژی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: بازارهای جهانی انرژی و منابع غذایی همچنان تحت تأثیر حمله نظامی روسیه به اوکراین هستند؛ زیرا این دو کشور تأمین‌کنندگان اصلی انرژی، غذا و کود محسوب می‌شوند. اختلال در عرضه، تحمیل ناگهانی تحریم‌های اقتصادی بی‌سابقه علیه روسیه، محدودیت‌های تجاری و مداخلات سیاسی متعدد در واکنش به بحران، باعث افزایش سرسام‌آور قیمت کالاها و مواد غذایی شده است.

وب‌سایت اندیشکده بریتانیایی چتم هاوس در گزارشی نوشت: پیش از شروع جنگ اوکراین، تقاضا برای منابع جهانی از عرضه فراتر رفته بود و احیای اقتصاد بین‌المللی پس از همه‌گیری کووید-19 نیز قیمت‌ها را افزایش داد. این وضعیت باعث افزایش تورم جهانی و هزینه‌های زندگی شد که مشخصه اصلی آن افزایش مصرف انرژی و فقر غذایی بود. این وضعیت احتمالاً درنتیجه جنگ در اوکراین بسیار بدتر می‌شود که می‌تواند تهدیدی برای امنیت انسانی به‌ویژه در میان جوامع کم‌درآمد و آسیب‌پذیر باشد.

دولت‌ها باید برای ایجاد جوامع و اقتصادهای انعطاف‌پذیر با هدف مقابله با این چالش‌های بلندمدت، سرمایه‌گذاری کنند. اگرچه کاهش آسیب‌ها به جوامع کم‌درآمد باید اولویت اصلی سیاست‌گذاران باشد، اما عدم توجه به اهداف بلندمدت به‌ویژه تغییرات آب و هوایی می‌تواند به اتخاذ تصمیمات بدی منجر شود که شکنندگی‌های موجود در نظام‌های اقتصادی و اجتماعی را تشدید کند.

به‌طور خلاصه می‌توان گفت:

– حمله نظامی روسیه به اوکراین یک رویداد جهانی تکان‌دهنده است که پیامدهای آن به‌ویژه در حوزه انرژی و مواد غذایی، بقیه جهان را تحت تأثیر قرار داده است. در میدان جنگ، درحالی‌که تصور می‌شد روسیه به یک پیروزی سریع و آسان دست خواهد یافت، اکنون وارد مرحله فرسایشی شده است. روسیه نمی‌تواند بر اوکراین مسلط شود و اوکراین نیز نمی‌تواند نیروهای روسیه را از خاک خود بیرون کند.

– تهاجم روسیه به اوکراین سیاست و بازار جهانی را شوکه کرده است. درحالی‌که درباره پایان جنگ، چشم‌انداز روشنی وجود ندارد، مسلم است که پیامدهای آن برای جوامع سراسر جهان هم طولانی و هم گسترده خواهد بود.

– روسیه و اوکراین برای بازارهای منابع جهانی، به‌ویژه برای انرژی، غذا و کود، مهم هستند. تحریم‌های اقتصادی، محدودیت‌های تجاری و مداخلات سیاستی که توسط دولت‌های ملی و منطقه‌ای در واکنش به این جنگ اعمال شده است، منجر به افزایش سریع قیمت‌ این کالاها شده است. این روند با اختلال در زنجیره تأمین و ترس از کمبود بالقوه عرضه تشدید شده است.

قیمت‌های بالای انرژی و مواد غذایی که تهدیدی فوری برای امنیت انسان‌ها به‌ویژه در میان جمعیت‌های کم‌درآمد و آسیب‌پذیر است، ممکن است باعث ایجاد خطرات آبشاری شوند که با فشارهای اجتماعی-اقتصادی و سیاسی موجود ترکیب‌شده و جرقه ناآرامی و حتی درگیری‌های بیشتر در سایر نقاط جهان را تشدید کند. وجود پتانسیل شوک‌های هم‌زمان قیمت یا عرضه – ازجمله به دلیل تغییرات آب و هوایی – این خطر را بیشتر می‌کند.

– بحران روسیه و اوکراین چالش‌های جدیدی را برای جامعه بین‌الملل ایجاد می‌کند، اما خطرات آبشاری که در حال افزایش است، ازجمله اختلالات زنجیره تأمین، نوسانات بازار، ناامنی منابع، مهاجرت و تغییرات ژئوپلیتیکی قابل‌توجه، بخشی از واقعیت‌هایی هستند که پیش‌ازاین، به دلیل تغییرات آب و هوایی شکل گرفته بودند.

– اکنون دولت‌ها باید برای ایجاد انعطاف‌پذیری بلندمدت در جوامع و اقتصادها در برابر شوک‌های جهانی همه‌گیری کووید-19 و جنگ روسیه در اوکراین در مقیاسی که طی دو سال گذشته شاهد آن بوده‌اند، سرمایه‌گذاری کنند. آن‌ها باید تدابیری اتخاذ کنند که هم تأثیرات مداوم جنگ در اوکراین و هم خطرات بلندمدت اختلال در بازار و تحولات ژئوپلیتیکی را کاهش دهد. این اقدامات ممکن است شامل اولویت‌بندی کاهش تقاضای منابع و تغییرات نظام‌مند برای بهبود انعطاف‌پذیری و کاهش نوسانات بازار باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *