جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

یک مقام آمریکایی می‌گوید در گفتگو‌های قاهره، پیشرفت‌هایی حاصل شده، اما «منتظر خبر‌های بیشتری هستند»

یک مقام آمریکایی به رویترز گفته ایالات متحده معتقد است در گفتگو‌های قاهره بر سر آتش‌بس و تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل پیشرفت‌هایی حاصل شده، اما «منتظر خبر‌های بیشتری هستند».

چین کاوشگری به نیمه تاریک ماه فرستاد

آژانس فضایی چین کاوشگری را با هدف جمع آوری نمونه‌هایی از بخش «تاریک ماه» به فضا پرتاب کرد. اقدامی که برای اولین بار در جهان صورت می‌گیرد.

سناتور آمریکایی: تصویب توافق امنیتی میان واشنگتن و ریاض مشروط به سازش با اسرائیل است

تهران- ایرنا- لیندسی گراهام سناتور جمهوری‌خواه ایالت کارولینای جنوبی، گفت: تصویب توافق امنیتی میان واشنگتن و ریاض از سوی سنای آمریکا، مشروط به سازش عربستان سعودی با (رژیم) اسرائیل و عادی‌سازی روابط میان ریاض و تل‌آویو است.

بورل: موجودیت اوکراین به ما وابسته است/ می‌توانم با قطع کمک‌ها، ۲ هفته‌ای به جنگ پایان دهم

بورل گفت: موجودیت اوکراین به ما وابسته است. من می‌توانم با قطع کمک‌ها، ۲ هفته‌ای به جنگ پایان دهم. اگر تامین تسلیحات برای اوکراین را قطع کنم، اوکراین نمی‌تواند مقاومت کند، تسلیم خواهد شد و جنگ به پایان می‌رسد.

Loading

معمای پیوستن سوئد و فنلاند به ناتو

شورای راهبردی آنلاین – رصد: سوئد و فنلاند که زمانی سیاست بی‌طرفی را دنبال می‌کردند، پس از اقدامات تنش‌زای روسیه، به سمت ناتو متمایل شدند، اما حمله همسایه شرقی بزرگ‌تر آن‌ها به اوکراین، تمایل این دو کشور برای پیوستن به این ائتلاف را افزایش داد. رئیس‌جمهور فنلاند، تنها یک هفته پس از حمله روسیه، برای گفتگو در مورد پیوستن به ناتو، از ایالات‌متحده بازدید کرد. افکار عمومی هر دو کشور نیز بیش‌ازپیش از عضویت در ناتو حمایت می‌کنند و دبیر کل ناتو هم اخیراً گفته بود که دو کشور با آغوش باز مورد استقبال قرار خواهند گرفت.

وب‌سایت اندیشکده کارنگی آمریکا در یادداشتی نوشت: احتمال عضویت این دو کشور حوزه اسکاندیناوی در ناتو بسیار زیاد است. سوئد و فنلاند اعضای ثروتمند اتحادیه اروپا با نظام‌هایی دموکراتیک هستند. اگر روسیه به آن‌ها حمله کند، پیامدهای اقتصادی و ژئوپلیتیکی آن برای ایالات‌متحده و اروپا در قیاس با اوکراین بسیار بیشتر خواهد بود.

بااین‌وجود، درخواست‌های سوئد و فنلاند برای عضویت در ناتو پیچیدگی‌های خاص خود را دارد. از یک‌سو، خصومت روس‌ها دلیل علاقه آن‌ها به عضویت در ناتو است. از سوی دیگر، این‌یک فرصت واقعی برای آن‌ها است تا در صورت پیوستن به ناتو در برابر حمله احتمالی روسیه حمایت شوند؛ اما اگر ارتش‌های سوئد و فنلاند به‌اندازه کافی قوی نباشند، در آن صورت واردکردن آن‌ها در ناتو ممکن است آسیب‌پذیری جدیدی را برای ناتو ایجاد کند، آن‌هم درست درزمانی که احتمال درگیری‌ها با روسیه در حال افزایش است.

هر دو کشور دارای ارتش‌های کوچک، اما پیشرفته هستند. فنلاند دارای یک نیروی دفاع ملی محدود اما سطح بالا و یک ارتش ذخیره بسیار بزرگ است که آماده بسیج در کوتاه‌مدت برای دفاع در برابر حمله روسیه است. ارتش سوئد که زمانی یکی از بزرگ‌ترین ارتش‌های اروپا بود، پس از جنگ سرد که هزینه‌های دفاعی در اروپا به پایین‌ترین سطح رسید، به ارتشی کوچک تبدیل شد. هم سوئد و هم فنلاند هزینه‌های دفاعی خود را در واکنش به جنگ اوکراین افزایش چشمگیری داده‌اند. این دو کشور با توجه به سطوح بالای درآمد سرانه خود، می‌توانند سهم مناسبی در قابلیت‌های نظامی ناتو داشته باشند.

علاوه بر این، هر دو کشور واقعاً نگران چیزی بیش از مرزهای خود هستند. آن‌ها به‌درستی وجود امنیت در سراسر اروپا را کلید شکوفایی اقتصادی خود می‌دانند. از همین رو منطقی است که آن‌ها نقش رهبری را در دفاع از کل منطقه بالتیک بر عهده بگیرند، همچنانکه آن‌ها می‌توانند به نیروهای زمینی ناتو در استونی، لتونی و لیتوانی و ایجاد دفاع سایبری و جنگ الکترونیک منطقه‌ای بهتر کمک کنند. حتی این احتمال وجود دارد که وارد کردن آن‌ها به ناتو، روسیه را وادار کند که در درگیری‌های آینده محتاط‌تر باشد. کرملین حداقل متوجه می‌شود که در مورد مرز 850 مایلی خود با فنلاند باید محتاط‌تر عمل کند؛ اما همین مرز برای ناتو دردسر بالقوه‌ای است که باید برنامه‌ای معتبر برای دفاع از آن در برابر روسیه تهیه کند. با توجه به سیاست جدید آمریکا درباره اولویت‌های دفاعی جهانی و این واقعیت که متحدان اروپایی باید قادر به انجام سهم عمده‌ای از تعهدات جدید ناتو باشند، عاقلانه نیست که انتظار داشته باشیم ایالات‌متحده بخش عمده‌ای از چنین تعهد جدیدی را به دوش بکشد.

واشنگتن باید تأمل کند و از عجله در انجام تعهداتی که ممکن است بعداً پشیمان شود اجتناب کند. این کشور باید یک مطالعه جدی در مورد الزامات متعارف و غیرمتعارف برای دفاع از مرز فنلاند انجام دهد. جناح شرقی همچنین باید اذعان داشته باشد که هیچ‌کدام از کشورها مزیت معناداری به سیاست امنیتی ایالات‌متحده در آسیا اضافه نخواهند کرد، حداقل تا زمانی که این سیاست بر رقابت با چین متمرکز باشد. سوئد یکی از اولین کشورهای اروپایی بود که به هشدارهای ایالات‌متحده در مورد خطرات ناشی از شرکت‌های مخابراتی چینی هوآوی و زد تی‌ای توجه کرد، اما جامعه تجاری قدرتمند آن همچنان بر روی بازار چین متمرکز است. اگرچه هلسینکی نیز اخیراً از پکن انتقاد کرده است، اما سابقه طولانی در روابط گرم با چین دارد.

درحالی‌که عده‌ای برای واردکردن فنلاند و سوئد به ناتو عجله می‌کنند تا مبادا بی‌طرفی آن‌ها باعث حمله فرصت‌طلبانه روسیه شود؛ اما تا زمانی که ارتش روسیه درگیر تشدید جنگ در اوکراین است، این‌یک سناریوی بعید است.

ممکن است برخی نیز پیوستن این دو کشور به ناتو را فرصتی برای تأکید بر گسترش ناتو و تنبیه روسیه به خاطر حمله این کشور به اوکراین قلمداد کنند، اما این هم چندان منطقی نیست. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، دانش‌آموزی نیست که آماده درس‌آموزی از ناتو باشد. همچنانکه، او می‌تواند از پیوستن فنلاند و سوئد به ناتو به‌عنوان توجیهی برای آغاز جنگ خود با اوکراین استفاده کند.

اگرچه واردکردن فنلاند و سوئد به ناتو می‌تواند مزیت‌های واقعی را ارائه دهد که امنیت را در اروپا افزایش می‌دهد، اما ابتدا، واشنگتن باید مطمئن شود که فنلاندی‌ها و سوئدی‌ها واقعاً آمادگی دارند تا هزینه‌ها و تعهدات را بپذیرند و فداکاری‌هایی را که عضویت در ناتو مستلزم آن است انجام دهند، نه اینکه فقط از مزایای آن برخوردار شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *