جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

بورل: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است

لندن- ایرنا- جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به جنگ غزه و بحران انسانی در این باریکه تصریح کرد که پاسخ نامتناسب (رژیم) اسرائیل به عملیات هفتم اکتبر (طوفان الاقصی)، خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است.

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

Loading

چشم‌انداز روابط مکزیک و آمریکای بایدن

شورای راهبردی آنلاین – رصد: این روزها مکزیک شرایطی را سپری می‌کند که توجه اکثر علاقه‌مندان را جلب کرده است.

فصلنامه آمریکاس به نقل از دوکان وود، مدیر موسسه مکزیک در مرکز مطالعاتی ویلسون در گزارشی نوشت: رئیس‌جمهور آندره مانوئل لوپز اوبرادور که به وی آملو می‌گویند خیلی دیر به بایدن رئیس‌جمهور منتخب در آمریکا تبریک گفت؛ که این خود معنادار بود. تعداد مبتلایان به کووید ۱۹ به بیش از یک‌میلیون نفر رسیده است. تظاهرات عظیمی در ماه گذشته علیه خشونت خانگی علیه زنان صورت گرفت که خیلی هم گسترده بود. از طرفی مواجه هستیم بااینکه آتش‌سوزی‌های زیادی در جنگل‌ها انجام گرفت و همچنین طبق آمار در ماه گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نفر کشته شدند که مکزیک را خطرناک‌ترین کشورها ثبت کرده است. یکی از اخبار مهم این بود که سالوادور سین فوئه گو وزیر دفاع مکزیک که به آمریکا رفت به اتهام ترافیک مواد مخدر و پول‌شویی دستگیر شد، اتهاماتی که هیچ‌گاه در این سطح اتفاق نیفتاده بود. ولی ناگهان همه اتهامات برطرف شده و وی آزاد شد و به مکزیک برگشت!

مجموعه این تحولات بسیار زیاد است و حتماً با روی کار آمدن رئیس‌جمهور جدید در آمریکا اثر متفاوتی بر روابط با آمریکا خواهد گذاشت که در ذیل به بررسی جوانبی از آن می‌پردازیم.

برطرف شدن اتهامات وزیر دفاع اگرچه یک خبر تکان‌دهنده بود اما با توجه به روابط بسیار خاص مکزیک با آمریکا که میان دو رئیس‌جمهور برقرار بوده است و همچنین مدیریت خاصی که باید گفت رئیس‌جمهور آملو نسبتاً خوب آن را مدیریت کرده است، این خبر را هم باید در میان اخبار موفقیت‌های وی قرار داد.

آنچه مشخص است این است که آملو رابطه خوبی با نظامی‌ها در مکزیک نداشته است. وی چهره‌ای ناشناخته نبوده و سوابقش برای نظامیان روشن بود و همه‌جا صحبت از این بود که نظامی‌ها نسبت به او خیلی بدگمان بودند زیرا آملو گفته بود که می‌خواهد حضور نظامیان را از خیابان‌ها جمع کند؛ اما آنچه اتفاق افتاد این بود که در کمال تعجب وی بیش از سایر روسای جمهور به نظامیان متکی گردید! آملو وظایفی را به آن‌ها سپرد که سابقه نداشته است، مانند مقابله با جنایات سازمان‌یافته که ارتش همیشه سعی داشته خود را از آن دورنگه دارد و یا برقراری نظم و امنیت که اصلاً در شرح وظایف ارتش نمی‌گنجد. حتی در حال حاضر آن‌ها را درگیر ساخت بانک‌ها و بیمارستان‌ها کرده است. مکزیک اگرچه هنوز یک استراتژی ملی نظامی ندارد اما یک گارد ملی ایجاد کرد که فعالیت آن در مقابله با مهاجرت‌های غیرقانونی به آمریکا بوده است. طبیعتاً بودجه نظامی‌ها هم افزایش یافت.

بنابراین روابط با نظامی‌ها اگرچه از سوی نظامیان با علامت سؤال و بی‌اعتمادی همراه است اما رئیس‌جمهور آملو نیاز به نظامی‌ها برای پر کردن خلأ نیروی انسانی در بسیاری از پروژه‌ها را دارد. نباید فراموش کرد که بالاخره در میان مکزیکی‌ها نظامی‌ها از درجه‌ای از اعتماد ملی برخوردار بوده و آملو می‌تواند به آن‌ها اعتماد نماید. مطمئناً از آن‌ها مثلاً در توزیع واکسن کووید ۱۹ استفاده خواهد کرد.

شاید تنها خطری که از ورود نظامیان وجود داشته باشد این است که هرچه آن‌ها بیشتر تأمین‌کننده نیروی انسانی برای پروژه‌های غیرنظامی گردند، هر چه آن‌ها مقابله بیشتر با جنایات سازمان‌یافته کنند و هرچه بیشتر سعی کنند که با نفوذی‌های فاسد و رشوه گیران مبارزه کنند، درواقع راه ژنرال‌های نظامی را برای حکومت بازکرده است و بالطبع آن‌ها را باید محدود کند.

در خصوص رابطه‌ی بایدن و آملو باید گفت که بایدن همیشه دنبال دیپلماسی رسمی از طریق نهادهای مربوطه بوده است و حتماً در رابطه با مکزیک هم به همین صورت عمل خواهد کرد و علی‌القاعده باید شاهد روش‌های سنتی آمریکا در رابطه با مکزیک بود.

مکزیک برای آمریکا همیشه بسیار مهم بوده اما به نظر می‌رسد که از این به بعد گفتگوهای دو رئیس‌جمهور کمتر شده و روابط میان دولتمردان و مسئولین قسمت‌های مختلف و دولت‌ها با همدیگر به‌طور مستقیم و بیشتر گردد. اگر آمریکا از مکزیک بخواهد که چیزی انجام دهد بیشتر سعی خواهد شد که از ابزارهای مختلف سیاسی اقتصادی استفاده گردد. مسلماً آمریکا از مکزیک می‌خواهد که با کووید ۱۹ مبارزه کند زیرابه تولیدات آنجا احتیاج دارد و می‌خواهد که اقتصاد مکزیک قوی شود. مطمئناً از مکزیک می‌خواهد که با مهاجرت‌ها از آمریکای لاتین به آمریکا بهتر و بیشتر مبارزه کند. رابطه آمریکا با مکزیک در زمان ترامپ بیشتر تک خواستی بود، یعنی آمریکا می‌گفت که من از تو می‌خواهم که مهاجرت را کنترل کنی و در آن صورت در مورد باقی مسائل آزاد خواهی بود و این بسیار موردعلاقه رئیس‌جمهور مکزیک بود؛ اما با بایدن این‌گونه نخواهد بود، بلکه هر داستانی از مهاجرت گرفته تا کووید ۱۹ تا اقتصاد یا قرار داد پاریس و غیره هرکدام بر اساس سیاست دولتی و رسمی دنبال خواهد شد. آملو البته به نظر نمی‌رسد که مانند بایدن باشد، شاید قسمتی از آن به‌این‌علت است که وی می‌خواهد که آمریکا کاری به سیاست‌های مکزیک نداشته باشد و در امور آنجا دخالت نکند. وی بارها گفته است که «یک سیاست خارجی خوب یک سیاست داخلی خوب است» و شما به مسائل داخل ما کاری نداشته باشید و ما به کار خودمان می‌رسیم؛ اما به همین علت احتمالاً چون باید از این به بعد با وزارتخانه‌های مختلف در آمریکا سروکار داشته باشد بار اضافی زیادی به دولت آملو تحمیل خواهد شد که علاقه‌ای به آن ندارد.

در مکزیک همیشه این تصور هست که اگر لویاتان (هیولای خیالی جان هابز) شمالی را راضی نگه نداری شما روزگار بدی خواهی داشت. به نظر می‌رسد که این تصور همچنان برای رئیس‌جمهور آملو صادق باشد و او بخواهد که نگاهش صرفاً به داخل باشد.

اقتصاد در سال ۲۰۲۱ بسیار سخت خواهد بود. اتفاقی که در مکزیک به خاطر کووید ۱۹ خواهد افتاد بسیار عظیم‌تر از سایر بخش‌های جهان است. اگر در کشورها ده‌ها هزار نفر کشته می‌شوند، اگر به مکزیک رسیدگی نشود به خاطر کووید ۱۹ صدها هزار نفر کشته خواهند شد. لذا باید آمریکا کمک‌های فراوان به مکزیک کند و باید این جریان به‌راحتی قابل‌مشاهده باشد؛ اما از آنچه در سیاست‌های مکزیک می‌بینیم، از قوانین مجلس و دیدگاه‌های اعلام شده حزبی و غیره، به این نتیجه می‌رسیم که شرایط به ضرر سرمایه‌گذاران خارجی شده است. شاید علتش همان باشد که آملو بیشتر معتقد به یک مکزیک بدون وابستگی به آمریکاست. آملو فساد را با نئو لیبرالیسم یکی می‌داند و وقتی صحبت از آن می‌کند به نظر می‌رسد که مشکل اصلی را پول و سرمایه گذاری خارجی می‌داند. او فقط توسعه اقتصادی را در جهت اهداف سیاسی قبول دارد. اهداف سیاسی که منتج به افزایش و تمرکز بیشتر قدرت دولت گردد.

مکزیک برای سال‌ها به‌عنوان یک کشوری بوده است که دولت‌هایش نسبت به مردم آن بی‌توجه بوده‌اند. سرانجام روزی رسیده است که رئیس‌جمهوری بر سرکار آمده که به زبان مردم صحبت می‌کند و با آن‌ها ارتباط دارد و مکزیکی‌ها خیلی از آن خوشحال هستند و احساس می‌کنند که او از جنس آن‌هاست. شاید اگر از آن‌ها بپرسید که آیا این رئیس‌جمهور می‌تواند مشکلات کشور را حل کند پاسخ منفی باشد، اما همچنان از حضور او راضی هستند. البته نباید فراموش کرد که او حداقل دستمزدها را دو بار اضافه کرده است و این را مردم قدر می‌دانند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *