جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

تداوم اقدامات سرکوبگرانه اشغالگران در کرانه باختری/ یورش به «قلندیا» در شمال قدس اشغالی

تهران- ایرنا- اقدامات سرکوبگرانه رژیم صهیونیستی در کرانه باختری و شمال قدس اشغالی، همچنان ادامه دارد و امروز پنجشنبه نیز شماری دیگر از جوانان فلسطینی به دست اشغالگران بازداشت شدند.

تحرکات ضدایرانی واشنگتن در ریاض

تحرکات ضدایرانی واشنگتن در ریاض

با وجود آنکه تقابل مستقیم ایران و اسرائیل فروکش کرده، اما همچنان در عرصه دیپلماسی جریان‌های ضدایرانی فعالی به دنبال تغییر‌ معادلات در منطقه علیه تهران هستند؛ از تلاش بایدن برای عادی‌سازی روابط ریاض و تل‌آویو گرفته تا ادعا بر سر ایجاد ائتلاف منطقه‌ای‌ شکل‌گیری سامانه پدافندی مشترک منطقه‌ای علیه جمهوری اسلامی ایران. در بین این هدف‌گذاری‌ها، موضوع مهم‌تر ناظر بر تلاش برای دستیابی آمریکا و عربستان به یک توافق‌نامه امنیتی دوجانبه است؛ توافق‌نامه‌ای که به اعتقاد ناظران، سیبل آن‌ ایران است.

فیلم/ عکس سلفی با تانک آمریکایی در مسکو

مسکو- ایرنا- برپایی نمایشگاهی از تسلیحات و تجهیزات جنگی که در عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکراین به دست نظامیان روس افتاده است، با استقبال شمار قابل توجهی از شهروندان مسکو در نخستین روز نمایشگاه همراه شد.

Loading

مشاور امنیت ملی ترامپ؛ ضرورت مقابله آمریکا با تهاجم چین در حوزه‌های مختلف

شورای راهبردی آنلاین – رصد: رابرت سی اوبراین، مشاور امنیت ملی آمریکا، ضمن تأکید بر تداوم تهدید چین بر همسایگان این کشور و حمله آن بر منافع آمریکا، تأکید کرده است که آمریکا باید برای مقابله با تهاجم چین ازنظر نظامی، دیپلماتیکی و اقتصادی آماده شود.

دیوید ومر در مطلبی که شورای آتلانتیک آمریکا آن را منتشر کرد، نوشت: اوبراین ضمن رد اتهامات پکن مبنی بر نقض حریم هوایی چین توسط هواپیماهای جاسوسی آمریکا در 25 اوت، تصریح کرد که وی «هر نوع ادعای چین در خصوص پرواز بر فراز دریای جنوب چین را قطعاً رد می‌کند و این ادعاهای ساختگی را نوعی نقض قوانین و هنجارها می‌داند».

اوبراین از راهبرد دولت ترامپ در قبال متحدان آمریکا دفاع کرده و تصریح کرد که وی شاهد موفقیت‌های مهم سیاست خارجی دونالد ترامپ در پایان دوره اول وی است.

آمریکا در برابر چین عقب‌نشینی نمی‌کند

آمریکا در دریای جنوب چین اقدام مناسب انجام می‌دهد. مقامات چین ادعا می‌کنند که هم‌زمان با رزمایش نیروهای چینی در 25 اوت یک فروند هواپیمای جاسوسی U-2 آمریکا به منطقه پروازممنوع وارد شده است؛ اما اوبراین ضمن رد آن اظهار کرد که «آمریکا حق آزادی ناوبری و هواپیمایی را همواره برای خود محفوظ می‌دارد. آمریکا این موارد را همیشه با ایمنی انجام می‌دهد. سربازان، ملوانان، هوانوردان و دریانوردان آمریکا در تمرینات خود همواره ایمنی خود و دیگران را تضمین می‌کنند».

ادعاهای دریایی چین مضحک است. اوبراین از اقدام چین به «اشغال منطقه وسیعی از غرب اقیانوس آرام و ادعای آن به‌عنوان آب‌های سرزمین چین» انتقاد کرده و اظهار کرده است که پکن آب‌های بین‌المللی را «آب‌های داخلی» خود قلمداد می‌کند. اوبراین قول داد که برخلاف تهاجم و ادعاهای چین، «آمریکا از اصول دیرینه خود مبنی بر تضمین آزادی ناوبری در راه‌های اقیانوسی جهان و آب‌های بین‌المللی و همین‌طور در فضا و حقوق هوایی در هوافضای بین‌المللی عقب‌نشینی نخواهد کرد».

در خصوص نگرانی از اقدامات منطقه‌ای چین، اوبراین هشدار داده است که پکن در منطقه خود گستاخ‌تر شده و از طریق «قانون امنیت ملی» جدید خود و برتری بر هند و تایوان ازنظر نظامی (چیزی که در درگیری اخیر مرزی بین نیروهای مسلح هند و چین مشهود بود)، به دنبال «صدور» سیاست داخلی کنترلی و خشن خود به هنگ‌کنگ است.

رقابت در همه طیف‌ها

این مشاور امنیت ملی معتقد است که آمریکا باید صرفاً روی تهاجم نظامی پکن تمرکز نکرده بلکه طیف کامل رفتارهای چین را مدنظر داشته باشد. وی گفته است که آمریکا باید در برابر اقدامات تجاری ناعادلانه چین بایستد. وی نفوذ چین در بازار سرمایه آمریکا و سرقت مالکیت معنوی را نگرانی‌هایی مضاعف می‌داند. وی معتقد است که «چین رقیب و دشمنی بسیار سرسخت است که در همه طیف‌ها از دیپلماسی گرفته تا نظامی و اقتصادی تلاش می‌کند و آمریکا باید در همه طیف‌ها با چین مقابله کند».

رقابت آمریکا با چین در هند-اقیانوسیه

سرمایه‌گذاری آمریکا در هند-اقیانوسیه چشمگیر است. اوبراین نگرانی‌های فعالان منطقه‌ای در خصوص برتری چین بر آمریکا در سرمایه‌گذاری در منطقه هند-اقیانوسیه را ناچیز جلوه داده است. وی تصریح کرده است که بخش خصوصی آمریکا بیش از 1 تریلیون دلار «در میان شرکای خود در هند-اقیانوسیه» سرمایه‌گذاری کرده است که «دو برابر سرمایه‌گذاری چین و ژاپن روی هم رفته است».

اهمیت ائتلاف‌ها و شرکا

درعین‌حال که دولت ترامپ به خاطر تیرگی روابط با بسیاری از متحدان مهم آمریکا با انتقاد مواجه است، اما اوبراین معتقد است که شعار «اول آمریکا» ی ترامپ به معنای تنها آمریکا نیست بلکه آمریکا شبکه‌ای از ائتلاف‌هاست که یکی از مهم‌ترین مزایای راهبردی این کشور بشمار می‌رود. بااین‌حال، اگرچه این شرکا مزیت مهمی برای آمریکا محسوب می‌شوند اما آن‌ها باید در دفاع و ثبات خویش سهم بیشتری داشته باشند. اوبراین از فشار ترامپ به متحدان ناتو برای افزایش سطح بودجه دفاعی خویش حمایت کرده است.

ارزیابی سیاست خارجی ترامپ

اوبراین کمپین آمریکا علیه داعش، خروج از توافق هسته‌ای با ایران و موفقیت مذاکرات عادی‌سازی روابط امارات-اسرائیل را مهم‌ترین موفقیت سیاست خارجی دولت ترامپ قلمداد کرده است. وی به تعهد دولت ترامپ برای کاهش حضور نیروهای آمریکا در افغانستان خوش‌بین بوده و رنسانس جاری در آمریکای لاتین، به‌استثنای کوبا، نیکاراگوئه و ونزوئلا را ستوده است.

 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *