جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

حماس خواستار فشار بر رژیم اشغالگر برای اطلاع از سرنوشت اسیران غزه شد

تهران-ایرنا-جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) پنجشنبه شب از جامعه جهانی خواست که رژیم اشغالگر را برای دستیابی به وضعیت و سرنوشت اسرای فلسطینی ساکن غزه و بازگرداندن آن‌ها به جمع خانواده‌هایشان زیر فشار بگذارند.

ببینید | حمله جنگنده‌های اسرائیل به دمشق؛ صدای انفجار بلند شد

سخنگوی ارتش اسرائیل اعلام کرد که این رژیم موشک‌هایی را که از سمت سوریه به سمت اسرائیل شلیک شده بود، رهگیری و منهدم کرده و در پاسخ به این حمله ادعایی، مناطقی در حومه دمشق و قنیطره را هدف قرار داده است./ تسنیم

Loading

سیاسی بودن و ضعف چارچوب حقوقی مبارزه با تروریسم آمریکا

شورای راهبردی آنلاین – رصد: همه‌گیری ویروس کرونا در سطحی گسترده زندگی آمریکایی‌های آفریقایی‌تبار را هم از حیث مرگ و میر و هم از منظر اقتصادی متاثر ساخته است.

هیتر جی. ویلیامز در مطلبی که اندیشکده رند آن را منتشر ساخت، نوشت: اخیراً ترامپ اعلام کرد که آمریکا گروه آنتیفا را یک سازمان تروریستی خواهد خواند. باید صبر کرد و دید آیا وی این گفته خود را عملی خواهد کرد یا نه. ترامپ اغلب از گفته‌هایش در توئیتر عقب‌نشینی کرده است. اما اعلام تروریستی خواندن گروه آنتیفا می‌تواند پیامدهای ناخواسته‌ای داشته باشد.

معلوم نیست گروه آنتیفا در اعتراض‌های اخیر آمریکا چه نقشی داشته است. از این رو، چگونه این امر می‌تواند منطق شفافی برای تروریستی خواندن گروه مذکور فراهم سازد. چنین اقدامی سوال‌های بیشتری درباره ارزش تعریفی و ماهیت غیرسیاسی فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا ایجاد خواهد کرد. به علاوه، استفاده از اعتراض‌های اخیر به عنوان بهانه‌ای برای تروریستی خواندن یک گروه، خشونت‌های بیشتری به همراه دارد و چارچوب حقوقی تحقیقات ضدتروریستی آمریکا را تضعیف خواهد ساخت.

افراط‌گرایی در تمامی اشکال آن بهانه‌ای برای تئوری‌های توطئه است و رویدادهای اخیر در آمریکا دلایل کافی برای چنین تئوری‌هایی هستند. سوالات بی‌پاسخ درباره مرگ جورج فلوید و اعتراضات بسیار است.

در مینه‌سوتا و پیتسبرگ سوالاتی مطرح شده است مبنی‌بر اینکه آیا اعترضات توسط گروه‌های سازمان‌یافته به گروگان گرفته شده است. البته تئوری‌های مختلفی مطرح شده مبنی‌بر اینکه گروه‌های افراطی چپ و راست در اعتراضات اخیر در آمریکا مشارکت داشته‌اند.

در ویدئویی که مرگ جورج فلوید را نشان می‌دهد، استفاده از زور به طرز عجیبی نمایان است و تردیدی نیست که پلیس گزینه‌های دیگری هم برای واکنش در اختیار داشت.

همه‌گیری ویروس کرونا در سطحی گسترده زندگی آمریکایی‌های آفریقایی تبار را هم از حیث مرگ و میر و هم از منظر اقتصادی متاثر ساخته است. همان‌طوری که در بهار عربی و تونس دیده شد، یک حادثه می‌تواند جرقه‌ای برای یک رویداد بزرگ باشد. تمامی این مولفه‌ها می‌تواند بیانگر این امر باشد که چرا ما در ایام اخیر در مقایسه با گذشته شاهد واکنش شدیدتری بوده‌ایم.

وزارت دادگستری آمریکا اعلام داشت که پلیس فدرال تحقیقاتی در خصوص اینکه آیا تلاش‌های سازمان‌یافته برای تشویق مردم به حضور در اعتراضات وجود داشته یا خیر انجام خواهد داد. چنین تحقیقاتی مشخص خواهد ساخت که چه اتفاقاتی رخ داده است و همچنین معلوم خواهد شد که آیا گروه‌های افراطی خشن داخلی سازماندهی و منابع برای هماهنگی اعتراضات دارند یا نه.

به‌طور خاص تروریستی خواندن گروه آنتیفا بدون روشن شدن حقایق می‌تواند تئوری توطئه را رونق دهد و این گمانه را تقویت کند که گروه یادشده تشکیلاتی است که توسط گروه‌های معتقد به برترپنداری سفیدپوستان و با همکاری دولت تاسیس شده است. این امر می‌تواند روایتی خطرناک باشد و اهرمی به دست گروه‌های افراطی چپ خواهد داد تا خشونت را ترویج کنند.

به علاوه، تروریستی خواندن آنتیفا سوالات بیشتری درباره قانون آمریکا برای مبارزه با تروریسم مطرح خواهد ساخت. آمریکا فهرستی از گروه‌های تروریستی داخلی ندارد. آنتیفا صرفاً یک گروه داخلی است و معلوم نیست که اقداماتش ترویستی باشد.

فهرست سازمان‌های تروریستی آمریکا شامل گروه‌های جهادی است و اینکه این فهرست باید شامل گروه‌های افراطی دیگر شود در سال‌های اخیر محل بحث و جدل بوده است.

دولت ترامپ برای اولین بار یک گروه معتقد به برتری سفیدپوستان را در آوریل 2020 تروریستی خواند، اما آن گروه خارجی بود؛ اما تعیین یک گروه بزرگ داخلی به عنوان یک سازمان تروریستی چالش‌های حقوقی به همراه خواهد داشت. چارچوب حقوقی مبارزه با تروریسم آمریکا شکننده است و در گذشته به چالش کشیده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *