جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

زاخارووا: روسیه در هیچ کنفرانسی درباره «فرمول صلح» زلنسکی شرکت نمی‌کند

تهران- ایرنا- ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه گفت که مسکو در کنفرانس صلح اوکراین در سوئیس یا هیچ رویداد دیگری که درباره «فرمول صلح» ولودیمیر زلنسکی رئیس جمهوری اوکراین باشد، شرکت نخواهد کرد.

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا: واشنگتن و سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند / معتقدیم راهبرد ادغام اسرائیل در منطقه ایران را در منطقه منزوی خواهد کرد

«متیو میلر»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا امروز پنجشنبه در نشست خبری گفت ایالات متحده و عربستان سعودی به حصول توافقی که به اعطای تعهدات امنیتی به ریاض منجر خواهد شد «بسیار نزدیک» هستند. وی اضافه کرد: «چند جزئیات وجود دارند که لازم است کماکان به حل و فصل آنها ادامه دهیم اما فکر می‌کنیم که می‌توانیم در مدت زمان کوتاه بر سر آن جزئیات هم به توافق برسیم.»

Loading

پیچیدگی ایجاد ثبات بلندمدت در بازارهای نفتی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: تحلیل‌گران در پیش‌بینی این مسئله دچار مشکل هستند که با بازگشایی اقتصاد مناطق و کشورهای مختلف، احیای تدریجی تقاضای نفت روی خواهد داد یا میادین نفتی دچار آسیب خواهند شد که تداوم عملیات آن‌ها به خاطر ورشکستگی مالی، ضرر اقتصادی شدید، فقدان دسترسی به ذخیره سازی و شیوع گسترده کرونا ویروس در میان کارگران دیگر امکانپذیر نیست.

امی جف در یادداشتی که وب سایت شورای روابط خارجی آمریکا منتشر کرد، نوشت: پیش از حمله آمریکا به عراق در سال 2003، تحریم‌های بین‌المللی صنعت نفت عراق را به شدت محدود کرده و تولید نفت این کشور به 1.4 میلیون بشکه در روز سقوط کرده بود. صنعت نفت عراق به خاطر سال‌ها جنگ و تحریم فلج شده بود. با گذشت بیش از 20 سال و با صرف میلیاردها دلار سرمایه‌گذاری مستقیم خارجی، تولید نفت عراق به ظرفیت قبل از 1979 یعنی بیش از 4 میلیون بشکه در روز رسیده است. قطع تولید نفت شوروی سابق نیز داستانی مشابه دارد. تولید نفت روسیه از 11.3 میلیون بشکه در روز در سال 1989 به 6 میلیون در سال 1996 سقوط کرد و دوباره در سال 2018 به ظرفیت پیش از فروپاشی آن رسید. این تاریخچه عبرت‌آموز از آن جهت حائز اهمیت است که بیانگر پیامدهای بلندمدت و شدید سوءمدیریت بخش نفت در بحبوحه آشوب ناشی از عوامل داخلی و خارجی است. همه گیری کووید-19 حاکی از شوک بی‌سابقه آن بر افت تقاضا و مشکلات عملیاتی و لجستیکی ناشی از نوسان قیمت نفت است.

اخبار مربوط به دستیابی اوپک و دیگر تولیدکنندگان کلیدی نفت نظیر روسیه به توافقی تاریخی در 12 آوریل 2020 برای کاهش 9.7 میلیون بشکه در روز، گامی مثبت در جهت رفع موج نفت اضافی انباشته در جهان محسوب می‌شد؛ اما درست یک هفته بعد، مشکلات این توافق سربرآورد. اوپک برآورد کرده بود که 300 میلیون بشکه در ماه مارس در جهان انباشته شده و تا آوریل بر این مقدار اضافه خواهد شد. وال استریت ژورنال اخیرا گذشته گزارش کرد که 20 نفتکش بزرگ حامل 40 میلیون بشکه نفت خام عربستان در مسیر بنادر نفتی تگزاس و لوزیانا است. بخشی از این نفت بخاطر تعطیلات ماه فوریه از چین برگشته است. عربستان مالک یک پالایشگاه در بندر آرتور تگزاس با ظرفیت 600 هزار بشکه در روز است، اما در این ماه، به خاطر کاهش تقاضای سوخت، کل ظرفیت پالایش آمریکا به زیر 70 درصد ظرفیت کلی خود سقوط کرده است. تنها در هفته گذشته، بیش از 19 میلیون بشکه نفت خام به ذخایر آمریکا اضافه شده است.

هم اکنون با پر شدن مخازن ذخیره‌سازی و سیاست توزیع، مشکلات لجستیکی و نوسان قیمت نفت وخیم‌تر شده است. اگر بازگشت تقاضای اقتصادی در ماه مه‌ و ژوئن در آسیا و فراتر از آن، با سرعت کافی تحقق نیابد و نفت جهان را جذب نکند، نوسان قیمت نفت شدیدتر خواهد شد. به عنوان مثال، داده‌های ترافیکی اخیر چین از افزایش خودروهای شخصی در مسیر کار حکایت می‌کند، اما در ساعت‌های دیگر روز و زمانی که انتظار می‌رود خودروها برای خرید و فعالیت‌های تفریحی به جاده باز گردند، مقدار ترافیک همچنان اندک است.

اگر تقاضای جهانی نفت در هفته‌های آتی به اندازه کافی اوج نگیرد، فقدان دسترسی به تاسیسات ذخیره نفت موجب تعطیلی برخی تولیدکنندگان نفت خواهد شد. تحلیل‌گران معتقدند که تولید نفت در آفریقا، آمریکای لاتین و روسیه بیش از همه در معرض خطر محدودیت‌های مربوط به ذخیره‌سازی بوده و برای عملکرد بلندمدت میادین قدیمی پیامدهای آسیب زای بالقوه‌ای خواهد داشت. چشم‌انداز اینکه برخی صادرکنندگان نفت زودتر از دیگران مجبور به تعطیلی میادین نفتی خواهند شد، نشان می‌دهد که همه تولیدکنندگان انگیزه‌ای برای اتخاذ رویکرد صبر و انتظار خواهند داشت. در سال‌های اخیر، فروپاشی صنعت ونزوئلا فضایی برای بهبود قیمت برای دیگر اعضای اوپک ایجاد کرد. فقدان صادرات از لیبی بخاطر ویرانی ناشی از جنگ نیز به این امر کمک کرده است.

علیرغم همه این بلاتکلیفی‌ها یا احتمالا به خاطر آن‌ها، روسیه و عربستان اخیرا بیانیه مشترکی منتشر کردند مبنی بر اینکه آن‌ها «به نظارت بر بازار نفت ادامه داده و در صورت لزوم برای اقدامات مضاعف مشترک با اوپک پلاس و دیگر تولیدکنندگان آمادگی دارند». همزمان، تحلیل‌گران در پیش بینی این مسئله دچار مشکل هستند که با بازگشایی اقتصاد مناطق و کشورهای مختلف، احیای تدریجی تقاضای نفت روی خواهد داد یا میادین نفتی دچار آسیب خواهند شد که تداوم عملیات آن‌ها به خاطر ورشکستگی مالی، ضرر اقتصادی شدید، فقدان دسترسی به ذخیره سازی و شیوع گسترده کرونا ویروس در میان کارگران دیگر امکانپذیر نیست. این بلاتکلیفی مایه ایجاد نوسان قیمت نفت در چند هفته آینده شده و هر نوع دیپلماسی بین‌المللی آتی برای ایجاد ثبات بلندمدت در بازارهای نفت را پیچیده‌تر کرده است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *