جدیدترین مطالب

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

یادداشت خانم ماندانا تیشه یار که در همایش بین المللی به مناسبت «چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی در ایران» که توسط انستیتو شرق شناسی در آکادمی علوم روسیه در سوم و چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد، نوشته شده است. 

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

در حالی که طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی و همچنین غربی‌ها، حماس را متهم به کارشکنی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل سرا کرده‌اند که هره‌های کلیدی این جنبش فلسطینی به کرات طرح‌های خود را برای پایان دادن به کشتار و جنایت اشغالگران در باریکه غزه رائه کرده‌اند. در این باره گفته‌های روز چهارشنبه خلیل الحیه در مصاحبه با الشرق می‌تواند یکی از بارزترین نمونه‌هایی باشد که ثابت می‌کند حماس در عین حفظ خطوط قرمز و اصول مقاومت، برای پایان دادن به رنج بی‌پایان مردم غزه حاضر به انعطاف سیاسی هستند، کما اینکه در همین راستا خلیل الحیه در مقام  نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از شروط این جنبش برای کنار گذاشتن اسلحه رونمایی کرده و گفته به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطینی این کار را انجام خواهد.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

چین، میزبان مذاکرات آشتی حماس و فتح

جنبش‌های حماس و فتح و یک دیپلمات در پکن عصر جمعه اعلام کردند که چین میزبان مذاکرات آشتی داخلی میان گروه‌های فلسطینی خواهد بود. خبرگزاری رویترز به نقل از ۲ مقام در جنبش‌های فتح و حماس گزارش داد که ریاست هیئت حماس برعهده موسی ابومرزوق، عضو دفتر سیاسی این جنبش و ریاست هیئت جنبش فتح برعهده عزام الاحمد، یکی از اعضای کمیته مرکزی این جنبش است.

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

افغانستان؛ عرصه ای برای همکاری ایران و روسیه

یادداشت خانم ماندانا تیشه یار که در همایش بین المللی به مناسبت «چهل و پنجمین سالگرد انقلاب اسلامی در ایران» که توسط انستیتو شرق شناسی در آکادمی علوم روسیه در سوم و چهارم اردیبهشت ۱۴۰۳ برگزار شد، نوشته شده است. 

علی‌اف: فعالیت مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه به پایان رسید

رئیس‌جمهور آذربایجان در دیدار با صدراعظم آلمان گفت: روند تحدید حدود و حتی تعیین مرزها با ارمنستان آغاز شده است. باید به اطلاع شما برسانم که مرکز نظارت مشترک روسیه و ترکیه مستقر در آذربایجان صبح امروز فعالیت خود را متوقف کرد و دیگر نیازی به آن نیست.

اوکراین| کی‌یف به صلاح خود از موشک‌های دوربرد استفاده می‌کند

سفارش 6 میلیاردی آمریکا برای تولید سلاح برای اوکراین، خروج تانک‌های آبرامز از جبهه، زمان انتقال اف-16‌ها به کی‌یف، برکناری یک مقام ارتش اوکراین، ترس اروپا از پایان کمک نظامی آمریکا و مشکل یافتن سامانه پاتریوت برای کی‌یف، از رویدادهای مهم جنگ هستند.

مقاومت فلسطین برای همه احتمالات در رفح آماده است/ عصبانیت تل‌آویو از ضربه کاری حزب‌الله

تهران- ایرنا- یکی از کارشناسان مسائل مقاومت فلسطین ضمن بی‌نتیجه توصیف کردن تهدیدات رژیم صهیونیستی برای حمله به شهر رفح در جنوب نوار غزه و آمادگی مقاومت فلسطین برای همه احتمالات، به خشم تل آویو از ضربات کاری اخیر حزب‌الله به ارتش این رژیم اشاره کرد.

Loading

پشت پرده توافق گانتس و نتانیاهو برای تشکیل دولت ائتلافی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: بنی گانتس، رئیس اسبق ستاد مشترک ارتش رژیم صهیونیستی، برای شکست دادن بنیامین نتانیاهو وارد انتخابات شد، اما اکنون وی به دولت نتانیاهو پیوسته است. این موضوع چگونه اتفاق افتاد؟

فیلیپ گوردون در تحلیلی که وب سایت شورای روابط خارجی آمریکا منتشر کرد، نوشت: گانتس بارها وعده داده بود که هرگز از دولت کسی که به فساد متهم است (نتانیاهو) حمایت نخواهد کرد. منافع مشترک حاصل از شکست نتانیاهو، حزب آبی و سفید گانتس و ائتلاف بالقوه را گرد هم آورده بود.

با این حال، گانتس ماه گذشته به این نتیجه رسید که تقصیر تحمیل انتخاباتی دیگر (در بحبوحه بحران ملی ناشی از همه گیری کرونا ویروس) بر گردن وی خواهد بود. بنابراین وی به حمایت از نتانیاهو به عنوان رهبر «دولت اضطراری» رضایت داد. مذاکرات برای تشکیل این دولت به خاطر مقاومت متحدان هر دو رهبر تقریبا یک ماه زمان برد، اما سرانجام هر دو طرف مصالحه را بر گزینه‌های دیگر ترجیح دادند.

بر اساس این توافق، نتانیاهو برای 18 ماه دیگر به عنوان نخست وزیر معرفی شده و گانتس معاون وی خواهد بود. سپس، آن‌ها در اکتبر 2021 سمت‌های خود را با هم عوض خواهند کرد. ائتلاف متبوع آن‌ها هریک 18 وزارت از کل 36 وزارت را در اختیار خواهند داشت، به‌طوری‌که ائتلاف «سفید و آبی» گانتس وزارتخانه‌های مهم دفاع، امور خارجه و دادگستری را در کنترل خود خواهد داشت و حزب «لیکود» نتانیاهو هم ریاست کنست (پارلمان رژیم صهیونیستی) و حق وتو در انتصابات دادگستری را در اختیار خواهد داشت.

اما چرا گانتس با این فرایند موافقت کرد؟ آیا او با توجه به اهرم‌های مشکلات حقوقی نتانیاهو، قادر به تشکیل دولت نبود؟

گانتس به عنوان رئیس اسبق ستاد مشترک، از تصمیم خود به عنوان اقدامی برای وحدت داخلی دفاع کرده است. با این حال، بسیاری گمان می‌کنند که وی هرگز خواهان تشکیل دولت اقلیت متکی به حمایت احزاب اعراب رژیم صهیونیستی نبوده است. گانتس احتمالا به این نتیجه رسیده است که این توافق بهترین گزینه ممکن است به‌ویژه که تمایل وی به چهارمین انتخابات بالقوه ظاهرا کاهش یافته بود.

در نهایت، رهبری سرنوشت‌ساز نتانیاهو در مواجهه با بحران کرونا ویروس، حملات گزنده وی علیه گانتس در طول پویش انتخاباتی و دخالت او در نهادهای رژیم صهیونیستی برای تعلیق محاکمه‌اش به خاطر فساد و جلوگیری از اجرای قانون که می‌توانست نتانیاهو را از قدرت برکنار کند (به همراه عدم تمایل گانتس به طولانی کردن این فرآیند)، فرصت حیات سیاسی جدیدی برای طولانی‌ترین نخست وزیر رژیم صهیونیستی فراهم کرد.

این دولت جدید چه تاثیری برای محاکمه آتی نتانیاهو و آینده سیاسی وی خواهد داشت؟

در حال حاضر فرآیندهای قضایی رژیم صهیونیستی به خاطر همه‌گیری کرونا ویروس محدود شده است و تصمیم اضطراری کابینه برای رسیدگی به پرونده‌های قضایی از طریق ویدئو کنفرانس، رسیدگی به اتهامات را استثناء کرده و محاکمه نتانیاهو را حداقل تا 24 ماه مه ‌تعلیق کرده است.

بقای نتانیاهو در نخست وزیری و توانایی او در وتوی انتصابات دادگستری برای او در ادامه نبرد حقوقی مزیت خواهد داشت. علاوه بر این، فروپاشی ائتلاف پیشین گانتس، باعث رفع خطر تصویب قانونی در کنست برای منع نتانیاهو از قدرت شده است. دو متحد اصلی گانتس در ائتلاف سفید و آبی (یائیر لاپید رهبر میانه رو و موشه یعالون وزیر جنگ اسبق) «خیانت» وی را تقبیح و از پیروی وی در دولت جدید امتناع کرده‌اند. کاهش اقلیت سفید و آبی در پارلمان رژیم صهیونیستی مانع از توانایی آن برای تاثیر در سیاست خواهد شد.

اگر نتانیاهو محاکمه و محکوم شود، احتمالا وی از قدرت کنار خواهد رفت. با این حال، کمتر کسی در توانایی او برای تطویل این فرایند تردید دارد و حتی کمتر از آن احتمال می‌دهند که وی قدرت را طی 18 ماه به سادگی به گانتس واگذار کند.

دولت جدید چه تاثیری بر سیاست رژیم صهیونیستی در قبال فلسطین و طرح صلح دولت ترامپ خواهد داشت؟

گانتس نیز همانند نتانیاهو از طرح دونالد ترامپ آشکارا حمایت کرده است، اما بسیاری گمان می‌کنند که این اظهارات گانتس تا حدودی ناشی از ملاحظات انتخاباتی و عدم امکان سیاسی رد طرحی است که همه‌ی خواسته‌های رژیم صهیونیستی در مسائل مهم را برآورده می‌سازد. همانند دیگر فرماندهان رژیم صهیونیستی، گانتس نیز در مورد چشم‌انداز حکمرانی نظامی نامحدود رژیم صهیونیستی بر میلیون‌ها عرب خوشبین نیست و نگران روابط رژیم صهیونیستی با اردن است. ظاهرا وی مخالف نشان دادن چراغ سبز به نتانیاهو برای الحاق دره اردن و بخش‌های بزرگ کرانه باختری بوده است.

این توافق جدید، نگرانی‌ها در مورد الحاق دره اردن و کرانه باختری را تا اول ژوئیه به تعویق انداخته و فرصتی برای ارائه نقشه‌های بالقوه در اختیار کارشناسان قرار می‌دهد؛ اما پس از آن، دولت رژیم صهیونیستی می‌تواند به پیشبرد این فرایند بپردازد و گانتس هم حق وتو نخواهد داشت. این ائتلاف توافقی از نتانیاهو می‌خواهد که «ثبات منطقه ای، حفاظت از موافقت‌نامه‌های فعلی صلح، و پیگیری توافق‌های آتی صلح» را مد نظر قرار دهد؛ اما نتانیاهو با حمایت ترامپ، به دنبال تثبیت میراث خود از طریق دستیابی به اهداف بلندمدت راهبردی و سیاسی خواهد بود. این امر برای رژیم صهیونیستی و تداوم آن به عنوان دولتی دموکراتیک و یهودی دارای ثبات داخلی و در حال صلح با همسایگان خود، پیامد عظیمی خواهد داشت.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *