جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

از کاتیوشا تا اس-400: تصاویری از تمرین رژه پیروزی بر آلمان نازی در شهر سن پترزبورگ روسیه

در این گالری اسپوتنیک تصاویری از تمرین رژه پیروزی بر آلمان نازی در شهر سن پترزبورگ روسیه به شما تقدیم می شود. این رژه در روز 9 ماه مه هفتاد و نهمین سالگرد پیروزی در جنگ بزرگ میهنی مردم شوروی برگزار می شود.

ساخت طالبان: قصر تروریسم شرقی

ساخت طالبان: قصر تروریسم شرقی

عبدالناصر نورزاد در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: داعش همانند گذشته، حربه ای به دست قدرت های متخاصم فرامنطقه ای است که تحت نظریه بی ثبات سازی در آسیا، برنامه خود را پیش می برد. فعال سازی جمجمه های فکری داعش، تلاش برای گسترش حلقه های هدف گیری و ایجاد شبح ترسناک این پدیده ی خودساخته طالبان، تحت نظر استخبارات طالبان، نشان می دهد که داعش برای افغانستان نه، بلکه برای منطقه منحیث یک مدل کار آمد و خوب طراحی شده است تا منطقه را دچار استحاله امنیتی کند.

دفاع هوایی پاشنه آشیل اتحادیه اروپا

یک نشریه غربی در مطلبی با استناد به گفته‌های دانشمندان و کارشناسان به نقص‌ها و کمبودهای فراوان در دفاع هوایی اتحادیه اروپا و ناتو اشاره کرد و آن را بزرگترین نقطه ضعف این اتحادیه دانست.

یکی از ثمرات طوفان‌الاقصی بیداری وجدان‌های دانشجویان است

دبیرکل سازمان جوانان حقوق بشر در دیدار شیخ علی خطیب، نایب رئیس مجلس اعلای اسلامی شیعیان لبنان بیان کرد که یکی از ثمرات مهم حماسه طوفان الاقصی، بیداری بی‌سابقه وجدان های مردم و دانشجویان در ایالات متحده آمریکا بود.

گسترش اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در انگلیس

لندن – ایرنا – هم‌زمان با تداوم اعتراضات دانشجویان حامی فلسطین در آمریکا، دانشجویان انگلیس نیز به‌پا خواسته و با تحصن در حیاط دانشگاه‌ها، خواهان تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی و توقف جنگ در غزه هستند.

حمله راکتی مقاومت به «نتساریم»

منابع فلسطینی در حالی از حمله مقاومت به مرکز نظامی رژیم صهیونیستی خبر دادند که کابینه جنگ رژیم صهیونیستی تا ساعاتی دیگر جلسه مهمی برگزار خواهد کرد….

Loading

تشدید بن‌بست سیاسی در کشمیر

شورای راهبردی آنلاین – رصد: بیش از 200 روز پس از تقسیم جامو و کشمیر و تنزل خودمختاری آن به حیطه دولت مرکزی، فعالیت‌های سیاسی در این منطقه همچنان با چالش مواجه است. بن بست سیاسی ناشی از تصمیم 5 اوت 2019، بازداشت چندین ماهه سیاستمداران جامو و کشمیر و رویکرد مشت آهنین در قبال معترضان، به تعلیق سیاست در این منطقه منجر شده است.

خالد شاه در یادداشتی که وب سایت بنیاد تحقیقات آبزرور آن را منتشر کرد، نوشت: حزب کنگره ملی از مخالفان اصلی سیاست دولت هند در کشمیر در 16 فوریه اعلام کرد که تنها در صورت رفع موانع (آزادی رهبران ارشد این حزب از زندان) در انتخابات پارلمان محلی کشمیر رقابت خواهد کرد. این حزب به دلیل ابطال ماده 35A و ماده 370 قانون اساسی این کشور که به کشمیر خودمختاری داده بود، انتقاداتی را به دولت دهلی نو وارد کرده است.

متعاقب آن، حزب خلق دموکراتیک از دیگر احزاب مخالف سیاست دولت هند در قبال کشمیر نیز با پیروی از حزب کنگره ملی انتخابات را تحریم کرد. این تحولات باعث شوکه شدن دولت هند شد، به طوری که آن را تلاش رهبران محلی این احزاب برای باجگیری از دولت مرکزی قلمداد کرد.

با این حال، اعضای کمیسیون انتخابات پس از دیدار با نمایندگان این احزاب سیاسی که خواستار آزادی رهبران سیاسی خود برای برگزاری انتخابات آزاد و عادلانه بودند، در اقدامی غافلگیر کننده نه تنها با آزادی این رهبران موافقت نکرد، بلکه انتخابات را نیز به تاخیر انداخت.

از سوی دیگر، یک گروه سیاسی جدید متشکل از قانونگذاران و وزرای قبلی نیز پا به عرصه گذاشته است. این گروه به رهبری الطاف بخاری، وزیر مالی سابق، در ظاهر برای احیای دولت ایالتی جامو و کشمیر، حقوق داخلی و سایر مطالبات مهم، تفاهم نامه‌ای به فرماندار این منطقه ارائه کرده است. در واقع، گروه بخاری با هدف به چالش کشیدن سیاست‌های حزب کنگره ملی و حزب خلق دموکراتیک در جامو و کشمیر، به عنوان جبهه سوم تبلیغ می‌شود. این گروه جزو «جبهه سوم» پرتعدادی است که آژانس‌های امنیتی فعال در جامو و کشمیر برای تقویت آنها تلاش می‌کنند. در نخستین هفته‌های فوریه، جنید میر، یک سیاستمدار تازه کار نیز، حزب کارگران جامو و کشمیر را راه اندازی کرد که یک حزب سیاسی جدید متشکل از تعدادی رهبران محلی و ترول‌های توئیتری است. هدف این حزب «جبهه سوم» نیز به چالش کشیدن حزب خلق دموکراتیک و کنگره ملی است.

واقعیت این است که برای ایجاد جبهه سوم و ریشه کنی حزب خلق دموکراتیک و کنگره ملی از دره جامو و کشمیر تلاش‌های زیادی صورت گرفته و در نهایت شکست خورده است. جامو و کشمیر پس از بازداشت شیخ عبدالله در سال 1953 شاهد ظهور جبهه‌های سیاسی زیادی بوده است. اما تاریخ گواه آن است که پاندول قدرت در شرایط شدیدا بحرانی تا حدودی به نفع این حزب قدیمی بزرگ، یعنی حزب کنگره ملی، تاب می‌خورد.

راه انداختن بازی جبهه سوم متعدد تنها باعث طولانی شدن بن بست سیاسی در این منطقه شده است. چرا که فعالیت سیاسی چندانی در کشمیر به چشم نمی‌خورد. حتی در منطقه جامو نیز سیاست به حالت تعلیق درآمده است.

تصمیم اخیر به تعویق مجدد انتخابات محلی حاکی از آن است که این بن بست همچنان ادامه دارد. در کشورهای دموکراتیک، راه اندازی یک جنبش سیاسی سال‌ها (اگر نه دهه ها) زمان برده و براندازی نظم قدیمی حتی بیش‌تر از آن طول می‌کشد. رژیم حاکم [هند] چه بخواهد چه نخواهد، آغاز فرایند سیاسی در کشمیر مستلزم تعامل این احزاب قدیمی مورد تنفر دولت مرکزی است. به جای بازداشت‌های طولانی مدت برای حذف این احزاب، آینده سیاسی آنها باید در آزمون انتخابات تعیین شود و گشایش در بن بست سیاسی نیز از این طریق امکانپذیر است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *