جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | حمله پهپادی اوکراین به پایگاه هوایی روسیه

۲۷ آپریل اوکراینی ها با استفاده از تعدادی پهپاد انتحاری به پایگاه هوایی کوشیوفسکایای در منطقه کراسنودار حملاتی را ترتیب دادند که تعدادی از پهپادها توسط پدافند روسیه سرنگون شدند و تعدادی نیز به اهداف مورد نظر رسیدند.

اختصاص کمک یک میلیارد یورویی اتحادیه اروپا به لبنان برای مهار موج مهاجران

تهران- ایرنا- اتحادیه اروپا اعلام کرد، یک بسته کمکی یک میلیارد یورویی در اختیار لبنان قرار خواهد داد که بخش زیادی از آن برای کنترل مرزها و متوقف کردن موج مهاجران و پناهجویان به اروپا اختصاص خواهد یافت.

Loading

جهت‌گیری‌های بین‌المللی در قبال حفتر و فائز

۱۳۹۸/۱۱/۲۳ | خبر تاپ, رصد, سیاسی

شورای راهبردی آنلاین – رصد: خلیفه حفتر از اوایل سال 2019 تلاش زیادی کرد تا ارتش ملی لیبی را به یک نیروی مسلط سرزمینی در نیمه غربی لیبی تبدیل کند. تصرف فزان، استانی در جنوب غرب این کشور اولین گام در این مسیر بود.

در مقاله‌ای با عنوان «حفتر و فائز: یک سال بعد» که موسسه روابط بین‌الملل هلند منتشر کرد، عمق دستاوردهای زمینی ارتش ملی لیبی بررسی و دینامیک‌های مورد استفاده در آن توضیح داده می‌شود. گفتمان حفتر که ائتلاف نظامی‌اش را به عنوان تنها نهاد قادر به مبارزه با افراط گرایی و تضمین ثبات ترسیم می‌کند، مغایر با واقعیت است.

سیاست‌های ارتش ملی لیبی برای برون سپاری، اعزام نیروهای نیابتی و اتحادهای کوتاه مدت، روابط میان اجتماعات محلی را ملتهب کرده است. در پایان سال 2019 ارتش ملی در عملیات‌هایش در فزان میزان بیشتری حساسیت به مخاصمات نشان داد، اما خطرات همچنان پابرجا است. جامعه بین‌المللی باید از فشار اقتصادی بر مقامات لیبی استفاده کند تا از سرمایه‌گذاری اجتماعی اقتصادی بادوام در این استان که به شکل سنتی نادیده گرفته شده اطمینان حاصل شود.

در این مقاله چگونگی روی کار آمدن ژنرال حفتر، سابقه و تاکتیک ها، مشروعیت برون سپاری، اکراه ارتش ملی لیبی به اقدام به عنوان تامین کننده امنیت، نقش دولت وفاق ملی در فزان و آینده فزان بررسی و در نهایت توصیه‌هایی ارایه می‌شود. توصیه‌های ارائه شده به این شرح است:

  1. فزان تداوم تعامل و سرمایه‌گذاری بین‌المللی را تضمین می‌کند. در حالی که وارد سال 2020 شده‌ایم، نفوذ دولت وفاق ملی در سطح ملی همچنان رو به کاهش است. در عوض، تثبیت موقعیت ارتش ملی لیبی به عنوان نماینده دوفاکتوی لیبی در عرصه بین‌الملل بیش‌تر به یک واقعیت تبدیل شده است. در حالی که جامعه بین‌الملل تعاملش با ارتش ملی لیبی را در سال 2020 افزایش می‌دهد باید از منظر امنیتی و اجتماعی- اقتصادی، مسئولیت‌پذیری این بازیگر را درخواست کند. جنوب غرب لیبی به دلیل منابع طبیعی فراوان، حضور گروه‌های مسلح قدرتمند و موقعیت جغرافیایی‌اش به عنوان دروازه‌ای در مسیر مهاجرت شرق آفریقا، همچنان برای ثبات لیبی در آینده اهمیت دارد.
  2. فشار بیرونی بر ارتش ملی لیبی می‌تواند به ایجاد ثبات منجر شود. وقایع دو ماه اول سال 2019 راهبرد اشتباه به کار گرفته شده توسط ارتش ملی لیبی که به تحریک تنش‌های قومی و مناقشات محلی در طول سال پرداخت، را نشان می‌دهد. در هر صورت، نیمه دوم سال 2019 شاهد آن بوده که ارتش ملی لیبی و حامیان بین‌المللی آن تا حدی به فشار آمریکا پاسخ دادند. تاکتیک حفتر در اوایل سال 2019 برای به دست آوردن سرزمین یا اتحاد محلی و سپس شکست در تامین امنیت یا خدمات نشان دهنده اکراهش برای به عهده گرفتن مسئولیت مالی یا مادی در فزان بود. ارتش ملی لیبی در انتصابات و اقدامات اخیرش، حساسیت به مخاصمات را به نمایش گذاشته اما همچنان کم است. اگر جامعه بین‌المللی تصمیم بگیرد به ارتش ملی لیبی به عنوان بازیگر مشروع سیاسی و امنیتی نگاه کند، باید ارتش ملی را تحت فشار قرار دهد تا سرمایه‌گذاری‌های بلند مدتی را در جنوب شرق انجام دهد. سیاستگذاران بین‌المللی باید در ماه‌های پیش رو، ارتش ملی لیبی را زیر فشار بگذارند تا وضع معیشت و دسترسی به خدمات را در فزان بهبود بخشد، به ویژه با توجه به این که حفتر در صدد است مشروعیت بین‌المللی را تقویت کند. در عوض، تلاش برای ثبات در فزان به شکلی مثبت به دیگر اولویت‌های سیاسی بین‌المللی نظیر حفاظت از مهاجران و مبارزه با تروریسم کمک خواهد کرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *