جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading
ایفای نقش موثر در شکل گیری نظم نوین بین المللی

سیاست خارجی 2020 روسیه

شورای راهبردی آنلاین - رصد: روسیه تجربه بی‌نظیری در دیپلماسی چندجانبه در سوریه به دست آورده که مسکو را قادر ساخته است شدت درگیری‌ها را کاهش دهد. بهره‌گیری از این تجربه برای پایان دادن به درگیری در دیگر مناطق خاورمیانه در سال پیش‌رو ارزشمند است. این منطقه به امنیت دسته‌جمعی نیاز دارد.

ایگور ایوانف در مطلبی که شورای امور بین‌الملل روسیه آن را منتشر ساخت، نوشت: اخیراً برای سیاستمداران، کارشناسان و روزنامه‌نگاران جمع‌بندی تحولات مرتبط با حکمرانی جهانی و افزایش بی‌ثباتی در جهان سیاست در سالی که روبه اتمام است به یک‌روند تبدیل شده است.

سال 2019، یک استثنا نیست. ما شاهد برخی غافلگیری‌ها و رویدادهای غیرقابل‌انتظار در سراسر جهان در این سال بوده‌ایم. رویدادهایی از پیروزی ولادیمیر زلنسکی در کیف و آغاز روند استیضاح ترامپ گرفته تا مجموعه‌ای از شورش‌ها در آمریکای لاتین و بحران پایان‌ناپذیر در انگلیس و نوسانات در مناسبات چین – آمریکا قابل‌توجه است.

سیاست خارجی روسیه در مقایسه با بی‌ثباتی و نوسان مزمن به‌عنوان ویژگی مشخص وضعیت بین‌المللی، موفق بوده است. حتی منتقدین دوآتشه روسیه نمی‌توانند انکار کنند که مسکو سیاست خارجی منسجم را در سال 2019 پی گرفته است. درحالی‌که بسیاری درصحنه بین‌المللی ممکن نیست روسیه را یک شریک راحت قلمداد کنند، قطعاً نمی‌توان این کشور را غیرقابل‌اعتماد پنداشت. این یک مزیت مسلمی است که روسیه در مقایسه با دیگر قدرت‌های بزرگ از آن برخوردار است. ازاین‌رو، روسیه نه‌تنها مورداحترام دوستان و متحدان است، بلکه مورداحترام دشمنان و رقبا نیز هست.

پیش‌بینی می‌شود نظام جهانی در سال 2020، بی‌ثبات‌تر شود. نیروی ناشی از سقوط نظام روابط بین‌الملل قدیمی هنوز به‌طور کامل تخلیه نشده است. بعید است زنجیره‌ای از واکنش ناشی از فروپاشی نظام روابط بین‌المللی قبلی به‌زودی کنترل شود. صرفاً یک یا دو سال سخت‌کوشی مطرح نیست، بلکه لازم است تعهد بلندمدت تاریخی پذیرفته شود. چنین چالشی فقط توسط یک کشور یا گروهی از قدرت‌ها برطرف نخواهد شد، بلکه کل جامعه بین‌المللی برای مقابله با چالش یادشده متعهد شوند؛ اما به دلایل مختلف جامعه بین‌الملل برای رفع چالش جهانی به‌خوبی مجهز نیست.

در چنین شرایطی روسیه به‌طور طبیعی وسوسه می‌شود مشارکت خود را در امور بین‌المللی به حداقل برساند، خود را از تحولات خطرناک و غیرقابل‌پیش‌بینی جهان خارج جدا سازد و بر حل مشکلات داخلی متمرکز شود. عدم تمایل به واردکردن بی‌ثباتی و ناخواسته تبدیل‌شدن به گروگان روندهای منفی جهان سیاست که نه ما و نه هیچ کشور دیگری قادر به کنترل آن نیست قابل‌درک است. همچنین قابل‌درک است که افکار عمومی از مقامات می‌خواهند بر حل مشکلات متمرکز شوند.

البته استراتژی خودانزوایی حتی اگر موقت و جزئی باشد حداقل به دو دلیل خطرناک است. اول اینکه خودانزوایی مستمر در جهان درهم‌تنیده امروزی غیرممکن است. روسیه عمیقاً در روندهای سیاسی، اقتصادی و اجتماعی ادغام شده است و هرگونه تلاش برای انزوا و جدایی به‌منزله دست کشیدن از دستاوردهای سیاست خارجی قابل‌توجهی است که در 30 سال گذشته حاصل شده است.

دوم اینکه استراتژی خودانزوایی به‌طور مؤثر روسیه را از مشارکت در ایجاد نظام روابط بین‌المللی جدید و برقراری نظم جهانی نوین محروم خواهد ساخت. بعلاوه، درهرصورت نظم جهانی جدید برقرار خواهد شد. در چنین شرایطی روسیه باید مقرراتی را اجرا کند که توسط دیگران تدوین شده است؛ مقرراتی که منافع روسیه در آن دیده نشده و در خدمت منافع کسانی خواهد بود که در سیاست جهانی مشارکت داشته‌اند.

سیاست خارجی روسیه در سال پیش‌رو فقط نباید انحصاراً در مسیر حل مشکلات مناطق مختلف جهان قرار داشته باشد. البته حضور در مناطق مهم جهان و کمک به حل مشکلات در جای خود مهم است. هم‌زمان، تدوین اصول، الگوها و سازوکارهایی برای همکاری بین‌المللی در آینده نیز مهم است.

روسیه به همراه شرکایش در شرق آسیا، گام‌های جدی برای ایجاد یک سیستم اساساً جدید، دموکراتیک و شفاف نهادهای بین‌المللی برداشته است. دستاوردهای اخیر شامل توسعه سازمان همکاری شانگهای، گسترش مفهوم بریکس، پیشبرد تشکل روسیه، چین و هند و پیشرفت در ترکیب اتحادیه اقتصادی اوراسیا و ابتکار یک کمربند یک‌راه است.

مناسبات روسیه – چین به‌تدریج به نیروی محرکه نظام بین‌الملل تبدیل شده است. هماهنگی بیشتر میان این دو کشور در صحنه بین‌المللی، ازجمله در حوزه امنیت موجب تقویت نفوذ طرفین در امور جهانی خواهد شد.

اروپا مشکلات ریشه‌داری در زمینه توسعه اقتصادی اجتماعی، منطقه‌گرایی، امنیت و غیره دارد. در چنین بستری دیالوگ سیاسی جدی در ارتباط با آینده مناسبات روسیه و اروپا یک ضرورت است و چنین دیالوگی باید بدون تأخیر آغاز شود.

حل مشکلات با آمریکا در شرایطی که این کشور دچار بحران سیاسی شده و در آستانه مبارزه انتخاباتی قرار دارد زمان مناسبی نیست. بعلاوه، روسیه فعالیت‌هایی در دیگر مناطق دارد که باید به آن‌ها بپردازد.

مناسبات روسیه با آفریقا در سال 2019، یک موفقیت بود. نشست سران آفریقا – روسیه در سوچی نشان داد که طرفین برای توسعه همکاری‌ها علاقه‌مند هستند و این همکاری‌ها دارای ظرفیت‌های زیادی است. نکته حائز اهمیت این است که این تحرک نباید در سال 2020، از دست برود.

امروزه، جامعه بین‌المللی با چالش‌هایی مواجه است که از حیث مقیاس، مشابه چالش‌هایی است که جهان در قرن بیستم با آن مواجه بود. سیاستمداران باید مسئولیت تاریخی خود را انجام داده و عزم سیاسی برای حل‌وفصل جدی‌ترین مشکلات امروز جهان به نمایش بگذارند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *