جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد

معاون سید حسن نصرالله با تاکید بر توانمندی بالای حزب‌الله برای ضربه زدن به رژیم صهیونیستی و آمادگی برای مقابله با هر جنگی که این رژیم بخواهد تحمیل کند، در عین حال تصریح کرد که اسرائیل توان ورود به چنین جنگی را ندارد.

Loading

ترامپ: نفت سوریه متعلق به آمریکاست؟!

۱۳۹۸/۰۸/۱۸ | خبر تاپ, رصد, سیاسی

شوراي راهبردي آنلاين – رصد: ترامپ با طرح ادعای تصاحب نفت سوریه هم بر پیچیدگی مسئله آمريکا در اين حوزه افزوده و هم تعداد نیروها را در این کشور افزایش داده است. اين در حالی است که پیش از این نیز دو بار اعلام کرده به ماموریت آمریکا در سوریه پایان می‌دهد و نیروهاي آمريکايي به زودی به خانه برمی‌گردند.

لورن دی یونگ شولمن در یادداشتی که مرکز امنیت نوین آمریکا منتشر ساخت، نوشت: تمدید ماموریت نیروهای آمریکا در 10 میدان نفتی همسو و مطابق نظر پنتاگون است که متحدان ترامپ در کنگره حامی و پشتیبان این نظر هستند.

ارتش آمریکا اعلام داشت که یک واحد نظامی با تجهیزات زرهی شامل خودروهای زره‌پوش جنگی در منطقه دیرالزور حضور دارد. ارتش آمریکا اعلام نکرد چه تعداد سرباز آمریکایی به نیروهای این کشور در شرق سوریه اضافه شدند، اما مقامات آمریکایی اعلام داشته‌اند که تعداد نهایی این نیروها 500 نفر شامل 200 نفر از سربازانی است که قبل از اعلام طرح ترامپ برای عقب‌نشینی از سوریه در آنجا مستقر بوده‌اند.

ترامپ توضیحات مختلفی در خصوص نقش ارتش آمریکا در شرق سوریه ارائه کرده است. در 25 اکتبر 2019، اعلام داشت که ما امنیت نفت سوریه را تضمین کرده‌ایم و تعداد اندکی از نیروهای ما در منطقه مد نظر در سوریه باقی خواهند ماند.

رئیس جمهور آمریکا سه روز بعد اعلام داشت که نفت سوریه متعلق به آمریکا است و ما نفت سوریه را حفظ می‌کنیم و این را به خاطر داشته باشید. من همواره گفته‌ام که نفت را حفظ کنید. ما می‌خواهیم نفت سوریه را حفظ کنیم و این امر به معنای درآمد 45 میلیون دلاری در ماه است؛ لذا نفت سوریه را حفظ کنید.

از آن زمان تاکنون مقامات کاخ سفید نسبت به تشریح نیت ترامپ مبنی‌بر حفظ نفت سوریه و ارزش تقریبی اعلام شده، امتناع کرده‌اند.

سوریه از 2011 درگیر جنگی مخرب شده است. براساس اعلام جیم کرین، کارشناس انرژی در دانشگاه رایس آمریکا از آن زمان تاکنون تولید نفت این کشور از 400 هزار بشکه در روز به 80 هزار بشکه در روز کاهش یافته است.

روسیه خشم خود را نسبت به ادعای مالکیت ترامپ بر نفت سوریه ابراز داشت و آن را راهزنی دولتی برشمرد. ژنرال ایگور کوناشنکوف، سخنگوی وزارت دفاع روسیه اعلام داشت که چنگ انداختن بر نفت سوریه توسط آمریکا نشان دهنده دروغ بودن ادعاهای واشنگتن برای مبارزه با تروریسم است.

سال‌هاست که آمریکایی‌ها می‌گویند هدف از مداخلات نظامی آن‌ها در سراسر جهان برای برقراری و تقویت نظم و امنیت است و نه تصاحب منابع و سرزمین سایر کشورها. ادعاهای اخیر ترامپ در ارتباط با تصاحب نفت سوریه نشان دهنده دروغ بودن ادعاهای یادشده است.

استفن ولادک، استاد حقوق امنیت ملی در دانشگاه تگزاس در آستین در خصوص ادعای مالکیت ترامپ بر نفت سوریه چنین بیان داشت: دولت ترامپ نمی‌تواند استدلال حقوقی قوی برای تصاحب نفت سوریه و ادعای مالکیت بر منابع نفتی این کشور ارائه کند.

فراتر از مسئله حقوقی در ارتباط با تصاحب نفت سوریه توسط دولت ترامپ، تحلیلگران مسائل خاورمیانه بر این نظر هستند که ماموریت نیروهای آمریکایی در سوریه مملو از خطر است. باید تاکید کرد که ماموریت نیروهای آمریکایی در سوریه همانند باروت است و خطرات زیادی را به همراه دارد.

سربازان و نیروهای آمریکایی در حالی به ماموریت سوریه اعزام شده‌اند که مجوز حقوقی شکننده و حداقلی برای این ماموریت وجود دارد، چراکه ترامپ به عنوان فرمانده کل قوا ممکن است هر لحظه نظر خود را تغییر دهد، همانگونه که در گذشته بارها نظرات خود را تغییر داده است.

بعلاوه، با تصاحب نفت سوریه و چنگ انداختن بر منابع یک کشور خارجی در خاورمیانه، بسیاری به این نیت آمریکا مظنون هستند.

ترامپ همچنین اعلام داشته است که وی از یک شرکت آمریکایی می‌خواهد تا وارد شرق سوریه شود و در میدان نفتی این کشور برای اعاده تولید حداکثری سرمایه‌گذاری کند. بدون تردید این قبیل اظهارات و چنین اقداماتی مسئله‌دار است.

جاسون بورداف، مدیر مرکز سیاست انرژی در دانشگاه کلمبیا در ارتباط با تلاش دولت ترامپ جهت ترغیب یک شرکت آمریکایی برای سرمایه‌گذاری در میدان نفتی سوریه گفت: منابع نفتی نسبتاً اندک در شرق سوریه، خطر بروز درگیری و موانع حقوقی برای سرمایه‌گذاری در منابع نفتی این کشور ناشی از تحریم‌های آمریکا، شرایط را غیرمحتمل می‌سازد و شرکت‌های  نفتی آمریکا از حیث تجاری آن را برای سرمایه‌گذاری مناسب و جذاب نخواهند یافت.

مایکل وبر، استاد منابع انرژی در دانشگاه تگزاس در آستین در این ارتباط چنین می‌گوید: سرمایه‌گذاری در منابع نفتی سوریه مستلزم برقراری امنیت است و شرایط امروز سوریه چنین اجازه‌ای به شرکت‌های آمریکایی جهت سرمایه‌گذاری نمی‌دهد.

در سال 2015 و 2016، ارتش آمریکا عملیات هوایی در سوریه انجام داد که مشابه عملیات واشنگتن علیه تاسیسات نفتی رومانی در جریان جنگ جهانی دوم بود. کاترین زیمرمن، کارشناس مسائل ضدتروریسم در موسسه امریکن اینترپرایز در این خصوص گفت: آمریکا به دنبال مبارزه با جنگجویان و گروه‌های افراطی نیست، بلکه به دنبال پول است. ممانعت از دسترسی گروه‌های افراطی همچون داعش به منابع نفتی سوریه دستمایه‌ای است که آمریکا برای توجیه مبارزه با این گروه‌ها بدان نیاز دارد.

مارک اسپر، وزیر دفاع آمریکا در خصوص ماموریت این کشور در دیرالزور گفت: هدف این است که مانع تلاش ارتش سوریه و روسیه برای اثبات این امر شویم که شرق رود فرات چالشی برای نیروهای آمریکایی است. وی همچنین افزود: مقامات آمریکایی با مقامات روسیه تماس برقرار کرده‌اند تا از تجمع نیروهای روسیه و سوریه در طرف دیگر منطقه فرات سوال کنند. این تجمع نیرو می‌تواند بیانگر تقابل بالقوه باشد.

ترامپ به شخصه به درگیری بالقوه بر سر منابع نفتی سوریه اذعان داشته و چنین اعلام کرد: ما سربازان آمریکایی را برای حفظ نفت در شرق سوریه باقی می‌گذاریم. ممکن است بر سر نفت بجنگیم که این یک امر معمول است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *