جدیدترین مطالب

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

Loading

أحدث المقالات

اعتراف‌ها و نگرانی اندیشکده آمریکایی از شکست سیاسی رژیم صهیونیستی در غزه

شورای راهبردی آنلاین-رصد: اندیشکده آمریکایی سیاست خاور نزدیک واشنگتن با اعتراف به اینکه رژیم صهیونیستی در جنگ غزه فاقد راهبرد است، هشدار داد سطح جنایات این رژیم به حدی رسیده است که حتی نزدیک‌ترین متحدانش هم نمی‌خواهند در آن‌ها شریک باشند.

ابعاد و پیامدهای سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: سفر اخیر اردوغان به عراق، آن هم بعد از آخرین حضورش در بغداد که به 13 سال قبل برمی‌گردد، یکی از تحولات مهم سیاسی، اقتصادی و امنیتی در روابط دو کشور ارزیابی می‌شود.

امیرعبداللهیان وارد گامبیا شد + فیلم

تهران- ایرنا- حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه کشورمان در راس هیاتی به‌ منظور شرکت در پانزدهمین اجلاس سران سازمان همکاری اسلامی وارد بانجول پایتخت گامبیا شد.

اهانت دوباره به قرآن کریم در سوئد

تهران- ایرنا- یک زن سوئدی افراطی و ضد اسلام روز جمعه در شهر مالمو در سوئد در اقدامی شنیع یک نسخه از قرآن کریم را به آتش کشید.

Loading

طرح معامله قرن تثبیت اشغالگری صهیونیست ها

۱۳۹۸/۰۲/۲۲ | سیاسی

شورای راهبردی آنلاین – گزارش تحلیلی: معامله قرن به عنوان نقشه تازه صهیونیست ها با کمک غرب و برخی اعراب حوزه خلیج فارس برای ادامه روند پیشبرد سیاست های اشغالگرایانه آنها در سرزمین فلسطین شناخته می شود. نشر جزئیات جدید از این معامله اتفاق تازه ای محسوب نمی شود و در چند ماه گذشته شاهد افشای بخش هایی از این نقشه بوده ایم که در آخرین آن در چند روز گذشته نشریه اسرائیل هیوم بخشی از جزئیات معامله قرن را منتشر کرده است.

موج مهاجرتشان از سراسر دنیا به فلسطین از سال 1881 آغاز شد و نامه آرتور جیمز بالفور به والتر روتشیلد سیاست مدار برجسته یهودی تبار در ۲ نوامبر ۱۹۱۷،  این موج را شدت بخشید. وزیر خارجه وقت انگلیس در این نامه از عزم انگلستان برای ایجاد خانه ای ملی برای  یهودیان در فلسطین خبر داد.

در قدم بعدی سازمان ملل در 29 نوامبر سال 1947 فلسطین را به دو بخش عربی و یهودی تقسیم کرد و سرانجام در 14 می 1948 بن گوریون رسما  استقلال اسرائیل را اعلام کرد و اینگونه بود که به راحتی سرزمین یک ملت مستقل مورد تهاجم قرار گرفت و کشور جعلی جدیدی متولد شد.

پس از آن بود که رنج های فلسطینیان آغاز شد و اکثر آنها به اجبار مجبور به ترک موطن خود شدند. اکنون طبق آمار های آژانس ویژه امداد رسانی و کاریابی سازمان ملل،  بیش از هفت میلیون آواره فلسطینی در سخت ترین شرایط به دور از خانه و کاشانه شان در اردوگاه ها زندگی می کنند.

واقعیت آن است که طی هفتاد سال گذشته تنها مقاومت مردمی بودکه اجازه تثبیت کامل موقعیت اسرائیل در تمام مناطق این سرزمین را نداد. با آنکه در جریان مقاومت هزاران جوان فلسطینی شهید شدند، اما در عین حال همین جوانان طی این سال ها ضربات سختی هم به صهیونیست ها وارد کردند و اجازه خواب راحت به این اشغالگران ندادند که شلیک تنها بیش از 600 موشک به سمت سرزمین های اشغالی در هفته گذشته، یکی از همین ضربات مقاومت به صهیونیست ها در پاسخ به تجاوزگری آنها بود.

صهیونیست ها اکنون مقاومت را به عنوان سدی بزرگ در برابر ادامه اشغالگری خود می بینند و از همه ابزارها برای توقف این جریان استفاده می کنند که معامله قرن یکی از همین ابزارهاست. ترامپ و دامادش کوشنر ، اروپایی ها و برخی کشورهای مرتجع حاشیه خلیج فارس از بازیگران اصلی برای تحقق این توافقنامه محسوب می شوند.

اما چند ماه گذشته رسانه های مختلف اقدام به افشای بخشی از معامله قرن کردند، ولی در آخرین آنها نشریه اسرائیل هیوم به جزئیات جدیدتر و جالب تری از این توافقنامه اشاره کرده است. این نشریه می نویسد که پس از حصول توافق، فلسطینی ها مجاز به خرید خانه‌های یهودی نخواهند بود، مساحت مجتمع های شهرک نشین صهیونیست گسترش خواهد یافت، قدس میان هر دو طرف مشترک خواهد بود و شهرداری اسرائیل مسئول تمام مناطق شهر است و مقامات «فلسطین جدید» هزینه‌های مالی و آب را به صهیونیست ها پرداخت خواهند کرد!

این موارد اما تمام بندهای خصمانه در این توافق نیست و آنها برای خلع سلاح مقاومت موارد جالبی در نظر گرفته اند.آنها می گویند فلسطین جدید مجاز به ایجاد ارتش نیست و تنها سلاح‌های مجاز برای این کشورسلاح‌های سبک برای  استفاده پلیس خواهد بود. همچنین فلسطینیان باید برای دفاع در برابر تجاوز خارجی به اسرائیل هزینه بدهند که رقم این پرداخت هم باید در مذاکرات بین طرفین تعریف شود. در نهایت هم باید حماس به طور کامل خلع سلاح شده و تسلیحات آن به مصر تحویل داده شود.

اما روح استکباری این توافقنامه در جایی بیشتر نمایان می شود که آنها به فلسطینیان می گویند در صورتی که این معامله را رد کنند، آمریکا همه حمایت مالی خود از آنها را لغو خواهد کرد و با جدیت جلوی کمک به فلسطینی ها از سوی هر کشور دیگری را خواهد گرفت”!

از سوی دیگر مطالعه جزئیات معامله قرن نشان می دهد که پذیرش آن از سوی مقاومت مردمی و ایجاد فلسطین جدید موفقیتی برای آنها و استقلالشان محسوب نمی شود، زیرا در واقع این نقشه ادامه اشغالگری صهیونیست ها با شیوه و ظاهری جدید، همزمان با حفظ مناطق اشغالی قبلی و افزایش مساحت مجتمع های شهرک نشین خواهد بود.

همچنین باید در نظر داشت طبق معامله قرن، فلسطینی ضمن از دست دادن مناطق سرزمینی خود باید زمین‌های جدیدی را برای ساختن فرودگاه و کارخانه‌ از مصر اجاره کنند! که مرز‌های این سرزمین و قیمت اجاره نامه بین طرفین از طریق میانجیگری کشور‌های حمایت کننده تعیین می‌شود.

ذکر این نکته ضروری به نظر می رسد که ایالات متحده ۲۰ درصد، اتحادیه اروپا ۱۰ درصد و کشور‌های تولید کننده نفت خلیج فارس ۷۰ درصد به عنوان کشور‌های حمایت کننده برای تحقق این معامله هزینه می‌کنند که باید در نظر داشت هر کدام به نوعی برای بازگشت این مبلغ از طرق مختلف تلاش می کنند و همین موضوع موجب ایجاد نوعی وابستگی در «کشور فلسطین» جدید خواهد بود.

بررسی عملکرد غربی ها در جریان مقابله با جوامع  آزاد و ضد امپریالیستی در دنیا نشان داده که آنها همواره از تمام ابزار اعمال فشار برای سرکوب این جوامع استفاده کرده اند که سیاست مقابله با ایران طی چند سال گذشته هم بیانگر همین واقعیت بود. امروز هم با یکجانبه گرایی می گویند که اگر فلسطینی ها این معامله را قبول نکنند، نه تنها خود به آنها کمک نمی کنند،  بلکه جلوی هر کمکی به آنها را می گیرند تا در نهایت آنها مجبور به پذیرش شروط آنها شوند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *