جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

شیخ نعیم قاسم: دشمن قدرت حزب‌الله را دست‌کم نگیرد

معاون سید حسن نصرالله با تاکید بر توانمندی بالای حزب‌الله برای ضربه زدن به رژیم صهیونیستی و آمادگی برای مقابله با هر جنگی که این رژیم بخواهد تحمیل کند، در عین حال تصریح کرد که اسرائیل توان ورود به چنین جنگی را ندارد.

Loading

مؤلفه‌های تأثیرگذار بر مشارکت راهبردی هند و روسیه

۱۴۰۱/۰۴/۲۴ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین-گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه‌قاره هند معتقد است که دهلی‌نو نگران چالش‌های شدید اقتصادی ناشی از جنگ اوکراین برای منافع و امنیت ملی هند است و در همین حال، روسیه نپیوستن هند به تحریم‌های بین‌المللی ضد مسکو را فرصتی سیاسی از حیث ناکام ماندن آمریکا و در عین حال اقتصادی به لحاظ تضعیف‌کننده اثرات تحریم تلقی می‌کند.

محمدرضا عسگری مورودی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی ادامه داد: «اگرچه نخست‌وزیر هند در نشست سران هفت‌کشور صنعتی دنیا حاضر شد، اما راهبرد اصلی دهلی‌نو در مواجهه با روسیه و جنگ اوکراین، عدم‌حمایت از تحریم‌های بین‌المللی علیه مسکو است. بر همین اساس است که سه روز پس از شرکت مودی در نشست گروه هفت، ولادیمیر پوتین با وی گفتگوی تلفنی انجام داده و درباره شراکت راهبردی روسیه و هند با مودی رایزنی‌ می‌کند.»

عسگری درباره محتوای این گفتگوی تلفنی گفت: «در این گفتگوی تلفنی، رهبران روسیه و هند بر اجرایی شدن توافقات سفر پوتین به دهلی‌نو در دسامبر 2021 تأکید کردند.»

به گفته این کارشناس، تعمیق روابط روسیه و هند در ابعاد مختلف از نظر رهبران دو کشور بسیار حائز اهمیت است، چراکه روسیه بزرگ‌ترین تأمین‌کننده غلات و انرژی برای هند است و در مقابل هند نیز بازار بسیار گسترده‌ای برای بخش‌های مختلف روسیه ازجمله در حوزه‌های دارو، نانوتکنولوژی و صنایع های‌تک دارد.

عسگری با اشاره به اینکه حضور روسیه و هند به‌عنوان دو عضو مؤثر کشورهای عضو گروه بریکس سبب شده تا دهلی‌نو و مسکو بیش از گذشته به گسترش روابط راهبردی بیندیشند و از تزاحم منافع متقابل خودداری کنند، تأکید کرد: «بنا بر همین ملاحظه است که هندی‌ها به‌رغم فشار آمریکا و اروپا به تحریم‌های بین‌المللی ضد روسیه پس از حمله به اوکراین نپیوستند.»

وی افزود: «این در شرایطی است که پس از جنگ اوکراین، قیمت‌ها در بازار جهانی به شدت افزایش پیدا کرده و هزینه سوخت شامل بنزین و گازوئیل نیز در بسیاری از کشورها ازجمله هند رشد بی‌سابقه‌ای داشته است.»

این کارشناس مسائل شبه‌قاره معتقد است که دولت مودی نگران چالش‌های شدید اقتصادی ناشی از این جنگ برای منافع و امنیت ملی هند است.

عسگری در ادامه با اشاره به این نگرش درباره تماس اخیر توضیح داد: «لذا نخست‌وزیر هند در گفتگوی تلفنی با پوتین، ضمن تبادل‌نظر درباره اوضاع بازار جهانی غذا و انرژی، از رئیس‌جمهور روسیه خواسته است همچون گذشته مسیر صادرات غلات و نفت به هند را هموار کند. روس‌ها نیز ضمن آنکه در بخش‌هایی از حوزه دارو، نانوتکنولوژی و صنایع های‌تک به کالاهای هندی برای تأمین بازارهای خود نیاز دارند، عدم الحاق هند به تحریم‌های بین‌المللی ضد مسکو را فرصتی سیاسی از حیث ناکام ماندن آمریکا در همراه کردن یکی از قدرت‌های نوظهور اقتصادی با پرونده تحریم‌ و به لحاظ اقتصادی نیز تضعیف‌کننده اثرات تحریم می‌دانند.»

عسگری تأکید کرد: «به همین دلیل پوتین نیز از پیشنهاد مودی برای تعمیق روابط به سمت مشارکت راهبردی استقبال کرده و اطمینان داده که مانعی در مسیر صادرات غلات و انرژی به هند ایجاد نشود.»

کارشناس مسائل شبه‌قاره به عواملی که ممکن است بر فضای شراکت راهبردی روسیه و هند تأثیر منفی بگذارند نیز اشاره کرد و گفت: «روابط راهبردی آمریکا و هند و همچنین مبادلات عمق‌یافته هند با اروپا دو پارامتر منفی هستند که در تقویت مناسبات استراتژیک بین دهلی‌نو و مسکو اثر خواهد داشت.»

وی ادامه داد: «این انگاره وجود دارد که اگر هند به تحریم‌های بین‌المللی متشکل از شماری از کشورهای جهان با محوریت‌ اروپا و آمریکا نپیوندد عملاً با توجه به بازار مصرف بیش از یک میلیارد و 200 میلیون نفری هند، اثرات این تحریم‌ها ضد مسکو تضعیف خواهد شد و تحریم کنندگان از این پرونده تحریم‌ راه به‌جایی نخواهند برد.»

عسگری در نهایت به شرایط داخلی هند و نگاه جناح‌های مختلف به روابط دهلی‌نو و مسکو نیز اشاره کرد و گفت: «در داخل هند برخی از گروه‌های سیاسی رقیب حزب حاکم بی‌جی‌پی به رهبری نارندرا مودی بر این باور هستند که عدم پیوستن هند به جریان تحریم‌ها علیه روسیه ممکن است بر مناسبات تجاری و اقتصادی این کشور با اروپا و آمریکا به‌عنوان شرکای معتبر هند تأثیری منفی داشته باشد که اثرات آن بر اقتصاد صادرات محور این کشور خود را نشان خواهد داد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *