جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

مکرون: گزینه اعزام نیرو به اوکراین در صورت پیشروی روسیه و درخواست‌ کی‌یف منتفی نیست

رئیس‌جمهوری فرانسه در مصاحبه با نشریه «اکونومیست» تاکید کرد که اعزام نیرو‌های نظامی کشورش به اوکراین را منتفی نمی‌داند. سخنان امانوئل مکرون با توجه به عضویت فرانسه در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حائز اهمیت است. او چند ماه پیش برای اولین بار از گزینه احتمالی اعزام نیرو به اوکراین سخن گفته بود. اظهاراتی که با واکنش تند مسکو روبرو شد.  

آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند

یک مقام ارشد آمریکایی از چین و روسیه خواست تا مانند ایالات متحده تعهد کنند که تنها انسان‌ها کنترل سلاح‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشند د و هوش مصنوعی از فرآیندهای تصمیم گیری در این مورد حذف شود.

Loading

روش جدید رقابت تجارت اسلحه

۱۳۹۷/۰۳/۳۰ | دفاعی و امنیتی

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: وزارت خارجه آمریکا برای دفاع از منافع تولید کنندگان سلاح این کشور به اقدام جدیدی، یعنی خرید هرگونه اطلاعات رسانه‌ای و اینترنتی درباره معاملات تسلیحاتی روسیه روی آورده است

روزنامه اینترنتی «وزگلیاد» نوشته است: وزارت امور خارجه آمریکا به دنبال پیمانکارانی است که مسئول معاملات تسلیحاتی با روسیه هستند. ظاهراً صحبت بر سر دانشجویانی است که در ازای دریافت مبلغ کمی، روزنامه‌ها را مطالعه کرده و هرگونه اخبار و اطلاعات مشکوک در این رابطه را جمع آوری می کند. این روش شاید در نگاه اول مضحک به نظر برسد، ولی در عمل می تواند مشکلات واقعی برای صادرات اسلحه روسیه به وجود آورد.

قرارداد برای بررسی معاملات بین وزارت خارجه آمریکا و پیمانکاری نامشخص برای مدت یک سال است. در این رقابت ممکن است موسسات آموزشی، سازمان های غیردولتی و تجاری شرکت کنند. ولی ارزش کلی این خدمات نباید بیشتر از نیم میلیون دلار باشد.

فرض بر این است که این پیمانکار به دنبال اطلاعات منتشره درباره معاملات و انتقالات سلاح مربوط به روسیه از منابع روسی، چینی، فارسی، اردو، انگلیسی و سایر زبان‌ها بوده و گزارشات برای وزارت امور خارجه آمریکا تهیه خواهد کرد. این اطلاعات در تصمیم گیری‌های آینده در مورد تحریم‌ها علیه روسیه مورد استفاده قرار خواهند گرفت.

دانشجویانی که با منابع خارجی مختلف آشنایی دارند، مطبوعات و پست‌های شبکه‌های اجتماعی را مطالعه کرده و هرگونه اطلاعات و اخبار در زمینه فروش تسلیحات روسی را جمع آوری می کنند. این مرحله از کار «تجزیه وتحلیل منابع باز» نامیده می شود و شامل کدهای محرمانه اطلاعاتی نخواهد بود. این دانشجویان در طول این یک سال، در مجموع نیم میلیون دلار دریافت می‌کنند که وقتی بین این افراد تقسیم شود، مبلغ چندان زیادی هم نخواهد شد.

البته باید توجه داشت که در چنین شرایطی رقابت در بازار سلاح جهانی به سطح «دموکراتیک» جدیدی می رسد. اکنون وزارت امور خارجه آمریکا با تکیه بر اطلاعات به دست آمده از رسانه‌ها و اینترنت، پیشنهادات جدید برای اعمال تحریم‌ها عیه افراد، از جمله بصورت پیشگیرانه، را به کاخ سفید ارائه خواهد کرد.

بدین ترتیب دولت آمریکا با خرید اطلاعات دولتی، بر کلیه فعالیت در عرصه تجارت جهانی اسلحه و در وهله نخست روسیه و چین و خریداران اصلی آنها نظارت خواهد داشت. هرچند این یک رقابت ناعادلانه است.

مسلما منفعت شرکت‌های تولید کننده سلاح آمریکایی بخشی از «امنیت ملی» آمریکا بشمار می‌رود، ولی دیگر نباید پشت واژه‌های گیج کننده و چندمنظوره پنهان شد و باید پذیرفت که وزارت خارجه آمریکا اکنون دیگر برای هر چیزی در جهان مبارزه می کند. آنها باید صادقانه و مستقیم بگویند: «ما می‌خواهیم لای چرخ تجارت سلاح روسیه و چین چوب بگذاریم و برای این منظور به هر راهی، حتی استفاده از دانشجویان وطن پرست، متوسل خواهیم شد.»

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *