جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

مکرون: گزینه اعزام نیرو به اوکراین در صورت پیشروی روسیه و درخواست‌ کی‌یف منتفی نیست

رئیس‌جمهوری فرانسه در مصاحبه با نشریه «اکونومیست» تاکید کرد که اعزام نیرو‌های نظامی کشورش به اوکراین را منتفی نمی‌داند. سخنان امانوئل مکرون با توجه به عضویت فرانسه در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حائز اهمیت است. او چند ماه پیش برای اولین بار از گزینه احتمالی اعزام نیرو به اوکراین سخن گفته بود. اظهاراتی که با واکنش تند مسکو روبرو شد.  

آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند

یک مقام ارشد آمریکایی از چین و روسیه خواست تا مانند ایالات متحده تعهد کنند که تنها انسان‌ها کنترل سلاح‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشند د و هوش مصنوعی از فرآیندهای تصمیم گیری در این مورد حذف شود.

Loading

مساجد سلفی، مناطق خودمختار و جذب کنندگان داعش

۱۳۹۶/۰۵/۲۹ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: مارتا سرافینی، تحلیلگر روزنامه ایتالیایی کوریره دلاسرا بااشاره به تحولات تروریستی اسپانیا و فنلاند می نویسد بارسلون از مدت ها قبل سناریوی اصلی جهادگرایی اسپانیا به شمار می آید و در این منطقه دست کم ٥٠ مسجد سلفی وجود دارند. طرح کلی مشخص است.

کارولا گارسیا کالوو، پژوهشگر اسپانیایی به توضیح علت این موضوع می پردازد که چرا در سال های اخیر منطقۀ کاتالونیا شاهد افزایش شمار افرادی گردیده که به افراط گرایی رو آورده اند و نیز این که چرا نمی توان از کار پیشگیری به ویژه در زندان چشم پوشی کرد
«بارسلون از مدت ها قبل سناریوی اصلی جهادگرایی اسپانیا به شمار می آید». یک مهد، یک بستر جهادی همان گونه که مناطقی که افراط گرایی در آنها بهتر رشد می یابد، این گونه خوانده می شوند. کارولا گارسیا کالوو، پژوهشگر ارشد موسسۀ پادشاهی الکانو سال هاست که در خصوص این پدیده به مطالعه می پردازد. «سه چهارم کسانی که به جرم جهادگرایی در زندان به سر می برند در کاتالونیا هستند. فقط در بارسلون افراد پلیس در یک سال اخیر دست کم هفت بار وارد عمل شدند و در این منطقه دست کم ۵٠ مسجد سلفی وجود دارند. طرح کلی مشخص است».
آیا از زمان کشتار آتوچا به بعد همواره این گونه بوده است؟
«از نظر زمانی می توانیم به عقب تر برگردیم. اولین دستگیری به جرم تروریسم جهادی در بارسلون در سال ١٩٩۵ صورت گرفته بود. عوامل حادثۀ ١١ سپتامبر یعنی محمد عطا و رمزی بن الشیب در همان کاتالونیا و دقیقاً از شهر کامبریلز عبور کردند. از ماه مارس سال ٢٠٠۴ به بعد این روند سیر صعودی به خود گرفت. در سال ٢٠٠٨ حمله ای در متروی بارسلون که توسط TTP، شاخۀ القاعدۀ طالبان پاکستانی طراحی شده بود، نقش بر آب شد. تا سال ٢٠١۵ و با عملیات کارونته یعنی زمانی که یک گروه متشکل از سیزده تن از عواملی که در حال طراحی سوءقصد دیگری بودند، نابود گردید.»
عواملی که باعث شدند این سناریو امکان پذیر گردد، کدامند؟
«از همان سال های دهۀ ٩٠ کاتالونیا به بستر مهاجرت افراد از کشورهای مراکش و مالی از طریق مناطق خودمختار سئوتا و ملیلیه تبدیل شده بود. لیکن آشکار است که معادلۀ مهاجرت بیشتر مساوی با تروریسم بیشتر برای پاسخگویی به این پرسش کارساز نیست. بیشتر باید به شبکه های سلفی که در کاتالونیا قدرت دارند، نگریست. پول، تماس ها و جذب نیرو: بخش اعظم فعالیت ها از این شبکه ها عبور می کند. افراطی شدن گرگ های تنها از طریق شبکه های خودساخته هنوز یک پدیدۀ کوچک به شمار می آید. اگر چه مسائل در حال دگرگونی می باشند …»
از ماه مارس داعش یک سری کانال های تبلیغاتی به زبان اسپانیایی راه اندازی نمود و نیز Aqim، شاخۀ القاعده در شمال آفریقا، لشکری متوسط موسوم به اندلس… در اختیار دارد. آیا شما متوجه تغییراتی شده اید؟
«پیش از این در سال ٢٠١۶ مراکز رسانه ای داعش سندی تحت عنوان «پیامی به مردم اسپانیا» پخش کرده بودند تا مخاطبان را به پیوستن به جهاد ترغیب نمایند. سپس در تلگرام کانال Amaq را به زبان اسپانیایی ایجاد کردند تا ویدئوها و بیانیه ها را در آن منتشر سازند. به علاوه لازم به ذکر است که نیروهای زن افزایش یافتند: قبل از سال ٢٠١۴ هیچ زنی هرگز به اتهام ارتکاب جرایم مربوط به تروریسم جهادی دستگیر نشده بود. اکنون زنان ١۴ درصد بازداشت شدگان را تشکیل می دهند. در سال ٢٠١۵ سمیرا یرو، یک زن مراکشی مقیم اسپانیا دستگیر شد. وی ده ها زن را تشویق به پیوستن به جهاد و حرکت به سوی سوریه و عراق نموده بود. لیکن اکنون که این عزیمت ها متوقف شدند نمی دانیم که این زنان جوان در حال انجام چه کاری هستند.»
ورای عملیات پلیس و اطلاعات به منظور محدود ساختن موج افراط گرایی چه کارهایی باید انجام داد؟
«در رابطه با کار در خصوص جلوگیری و بازیابی ما، هنوز در ابتدای راه هستیم. طرح هایی در زندان وجود دارد لیکن کافی نیستند و دقیقاً در سلول های زندان است که بیشتر زندانیان سیر افراط گرایی خود را آغاز کردند.»

 منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ وارشاداسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *