جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

Loading

تحلیلی بر مواضع جدید عمرالبشیر

۱۳۹۶/۰۹/۰۵ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: سردبیر روزنامه اینترنتی رأی الیوم ضمن ابراز خرسندی از موضعگیری رئیس جمهور سودان و استقبال از بازگشت این کشور به سوی محور مقاومت، ابراز امیدواری کرد که بازگشت سودان واقعی باشد.
عبدالباری عطوان نوشت:همزمان شدن صحبت‌های رییس جمهور سودان مبنی بر مخالفت با جنگ با ایران و صحبت‌های ولیعهد عربستان علیه ایران تصادفی نیست .
عطوان در روزنامه اینترنتی ر‌أی الیوم که از لندن به روز می شود نوشت: زمانی که عمر البشیر، رییس جمهور سودان پس از دیدار با ولادیمیر پوتین، همتای روس خود از مسکو اعلام می کند با هرگونه رویارویی نظامی یا سیاسی بین کشورهای عربی و ایران مخالف است و منشا بحران های منطقه دخالت های آمریکا و کشورهای اروپایی است که به تجزیه سودان کمک کرد، این اقدامی اصلاحی در جهت تصحیح کودتای دومش است که افراد زیادی را غافلگیر کرد؛ زمانی که از جنگ یمن حمایت و از اردوگاه آمریکا و طرح های این کشور در جهت تجزیه منطقه جانبداری کرد و البته دوباره کشورش را به جایگاه حقیقی آن در میان محور مقاومت بازگرداند.
عمر البشیر چند سالی سردرگم و متحیر بود و به اشتباه معتقد بود که آمریکا و متحدان عرب این کشور پادزهر مشکلات و بحران های سودان را در اختیار دارند براین اساس بیش از حد به آمریکا ابراز علاقه و از اردوگاه این کشور جانبداری کرد. حتی به طور ضمنی به مبارک الفاضل، یکی از برجسته ترین وزیران دولتش اشاره کرد از عادی سازی روابط با دولت اشغالگر اسرائیل تمجید و فواید برقراری روابط تجاری و سیاسی را با اسرائیل بازگوکند. این موضع گیری اکثر قریب به اتفاق مردم سودان و سپس ملت های عرب را شوکه کرد.
مواضع عمر البشیر، رهبر جبهه نجات سودان به منزله تلاش برای ورود شتابزده به مرحله ای ناهماهنگ با تاریخ این کشور و مردمان آن بود که سه نه بزرگ (نه صلح، نه به رسمیت شناختن، نه مذاکره) به اسرائیل گفته بودند.
عطوان در ادامه نوشت به نظر ما همزمان شدن صحبت های عمر البشیر در مخالفت با جنگ با ایران و مرتبط دانستن بحران های ملت های عرب به دخالت های آمریکا با سخنان تند و چالش برانگیز شاهزاده محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان علیه رهبری ایران، تصادفی نیست.
این سخنان صرفا لغزش زبانی نیست. گزاف نگفته ایم اگر بگوییم عمر البشیر داشت عمدا به هم پیمان سعودی اش پاسخ می داد و جدایی اش را از دولت عربستان، ائتلاف عربی آن و جنگ های این کشور در یمن از مسکو اعلام می کرد.
نکته بسیار مهم دیگری که نمی توانیم آن را نادیده بگیریم، در عبارتی که عمر البشیر بدون هیچ گونه ابهام بر زبان آورد، خلاصه می شود. وی گفت: «اگر بشار اسد در قدرت نماند، صلح در سوریه برقرار نمی شود.».
عمر البشیر در رأس حکومتی قرار دارد که مشروعیت و تداومش را مرهون وابستگی حزب حاکم بر سودان به جنبش اخوان المسلمین است. این جنبش نقش عمده ای در شعله ور کردن آتش جنگ نظامی در سوریه ایفا کرد و سرنگونی نظام سوریه را در رأس اولویت های سیاسی، نظامی و ایدئولوژیکی خود قرار
داد.
این، روند بازبینی در ایدئولوژی سودانی و اخوانی و نشان دهنده سلامت و اصلاح سیاستی است که هفت سال – سن بحران سوریه- ادامه یافت. بعید نمی دانیم این روند مقدمه یا بخشی از روند تصحیح فراگیر در جنبش مادر باشد که از استانبول توسط رجب طیب اردوغان، پدرخوانده اسلام سیاسی در ترکیب اخوانی معاصر آن آغاز شد و بازخورد آن در تغییرات سریع در حزب النهضه تونس، جنبش الاصلاح یمن و حماس در فلسطین خودش را نشان داد.
اردوغان پس از پایان نشست سوچی در گفتگو با خبرنگارانی که سوار هواپیمای حامل وی به آنکارا بودند، بسیاری را غافلگیر کرد او تأکید کرد با مذاکره با دولت سوریه در دمشق مخالف نیست. شاید این پیام که از نظر واژگان و زمان اعلام روشن است، به عمر البشیر رئیس جمهور سودان نیز رسیده است. همان طور که به افراد زیادی از اعضای اخوان المسلمین رسیده است . این پیام بیانگر قطعی بودن تغییر و انتقال به مرحله ای جدید است که سرفصل آن جهت گیری  عقربه قطب نما به سمت مسکو و به سوی رهبری جدید جهان و به سوی پوتین رئیس جمهور روسیه است.
محور آمریکا و اسرائیل در منطقه در حال ضعیف شدن است و سنگ بنای این محور یکی پس از دیگری در سودان، لبنان، عراق، سوریه و یمن می ریزد. خدا را شکر می کنیم که ماه عسل این محور طولانی نشد هر چند خسارات قابل توجهی وارد کرد که نمی توان آن ها را انکار کرد.
به عمر البشیر که به سنگر اصلی خود بازگشت، خوش آمد می گوییم و امیدواریم توبه او واقعی باشد و امیدواریم به موازات این امر انقلاب اصلاحی جدید در داخل سودان رخ دهد، فساد برچیده شود و آزادی ها برقرار شود.
عطوان در پایان نوشت عقب نشینی نیروهای سودان از جنگ یمن نزدیک شده هرچند هنوز شروع نشده است و در روزهای آینده همه چیز مشخص خواهد شد.
منبع: خبرگزاری صدا وسیما

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *