جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

مکرون: گزینه اعزام نیرو به اوکراین در صورت پیشروی روسیه و درخواست‌ کی‌یف منتفی نیست

رئیس‌جمهوری فرانسه در مصاحبه با نشریه «اکونومیست» تاکید کرد که اعزام نیرو‌های نظامی کشورش به اوکراین را منتفی نمی‌داند. سخنان امانوئل مکرون با توجه به عضویت فرانسه در پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) حائز اهمیت است. او چند ماه پیش برای اولین بار از گزینه احتمالی اعزام نیرو به اوکراین سخن گفته بود. اظهاراتی که با واکنش تند مسکو روبرو شد.  

آمریکا از چین و روسیه خواست کنترل سلاح‌های هسته‌ای را به «هوش مصنوعی» نسپارند

یک مقام ارشد آمریکایی از چین و روسیه خواست تا مانند ایالات متحده تعهد کنند که تنها انسان‌ها کنترل سلاح‌های هسته‌ای را در اختیار داشته باشند د و هوش مصنوعی از فرآیندهای تصمیم گیری در این مورد حذف شود.

Loading

بازگشت جهانی روسیه؛ یک چارچوب تحلیلی

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: تحلیلگران بنیاد کارنگی می گویند مسکو برای اعمال نفوذ و گسترش جای پای بین‌المللی خود به ابزار نسبتاً کم‌هزینه دیپلماتیک، نظامی، اطلاعاتی، سایبری، تجاری، اقتصادی و انرژی تکیه زده‌است.

پائول استرونسکی و ریچارد سکولسکی تحلیلگران بنیاد کارنگی درگزاشی تحلیلی می نویسند، از سال 2012، روسیه فعالیتی پیچیده، با منابع مالی کافی و تا به امروز موفق را به منظور گسترش نفوذ جهانی‌اش به هزینه آمریکا و کشورهای غربی انجام داده‌است. مسکو مجموعه‌ای از اهداف را پی گرفته‌است: اهدافی همچون مشوش جلوه‌دادن دمکراسی و تضعیف نظم بین‌المللی لیبرالِ تحت رهبری آمریکا، بویژه در مناطقی که به طور سنتی تحت نفوذ آمریکا قرار دارد؛ ایجاد اختلاف بین نهادهای سیاسی و امنیتی غربی؛ نمایش بازگشت روسیه به عنوان یک ابرقدرت جهانی؛ تقویت مشروعیت داخلی ولادیمیر پوتین؛ و گسترش منافع بازرگانی، نظامی و انرژی روسیه.

اگرچه اقدامات روسیه در حوزه سیاست خارجی اغلب فرصت‌طلبانه است، این کشور به طور فزاینده‌ای در پی تشکیل جهان چندقطبی است که خود در آن نقش برجسته‌تری داشته باشد. تشکیلات امنیت ملی روسیه در سطحی گسترده از این هدف و دسترسی بین‌المللی حمایت می کند؛ امری که احتمالا پایدارترین ویژگی سیاست خارجی روسیه باقی خواهد ماند. واشنگتن و متحدانش باید اقدامات روسیه را بادقت و مورد به مورد ارزیابی کنند و در صورت لزوم، واکنش هماهنگ نشان دهند.

دستورکار بین‌المللی کرملین

  • مسکو برای اعمال نفوذ و گسترش جای پای بین‌المللی خود به ابزار نسبتاً کم‌هزینه دیپلماتیک، نظامی، اطلاعاتی، سایبری، تجاری، اقتصادی و انرژی تکیه زده‌است.
  • مسکو بر روی اقدامات اشتباه و افزایش احساسات ضدتشکیلاتی در اروپا و شمال آمریکا سرمایه‌گذاری کرده‌است.
  • روسیه احتمالا به تلاش خود برای پر کردن خلا قدرت جهانی ناشی از سیاست خارجی ترامپ مبنی‌بر «اول آمریکا» ادامه خواهد داد.

پیامدها بر سیاست خارجی آمریکا

ساماندهی واکنشی موثر به فعالیت‌های جهانی روسیه چالش‌برانگیز خواهد بود. برای تحقق این امر، سیاست‌گذاران آمریکا باید چهار نکته اساسی را در نظر بگیرند:

  • چگونه اقدامات روسیه بر منافع و اهداف سیاست خارجی آمریکا تاثیر می‌گذارد؟ در برخی زمینه‌ها، فعالیت‌های روسیه به منافع آمریکا آسیب زده‌است، ولی در مناطق دیگر تاثیر آن بیشتر نمادین بوده‌است تا ماهوی. فعالیت‌های روسیه را نباید با موفقیتش اشتباه گرفت.
  • محاسبه هزینه و فایده. رویکرد روسیه نتایج مختلفی داشته‌است. سرمایه‌گذاری‌اش در خاورمیانه به خوبی جواب داده‌است. ولی اقداماتش در اروپا دولت‌های غربی را وادار به مقابله کرده‌است. آنچه مشخص است این است که مسکو نسبت به غرب منابع کمتری دارد، ازجمله اینکه مشکلات داخلی‌اش بیشتر از غرب است و همچنین متحدانش کمتر از متحدان غرب هستند.
  • پرهیز از افراط در واکنش. اینطور نیست که تمامی فعالیت‌های روسیه نظم بین‌المللی به رهبری آمریکا یا امنیت این کشور را تهدید ‌کند. حداقل، واشنگتن و متحدانش باید تاکتیک‌های روسیه را افشا سازند. زمانی که منافع حیاتی آمریکا و متحدانش مورد تهدید قرار می‌گیرد و وقتی که واشنگتن ابزارهای پایدار و واقع‌گرایانه برای خنثی‌سازی بلندپروازی‌های مسکو دارد بدون اینکه شرایط را وخیم نماید، واکنش‌های قوی‌تری لازم است.
  • بهره‌گیری از مشارکت و پرهیز از بکارگیری یک رویکرد تک‌نسخه‌ای و تک‌سایز. هیچ راه‌حلِ الگویی برای مقابله با ماجراجویی روسیه وجود ندارد. واشنگتن نباید به تنهایی بار مقابله با ماجراجویی روسیه را به دوش بکشد، بلکه باید استراتژی‌های مناسب با همکاری دیگر کنشگران برای مقابله، مهار و در صورت لزوم به عقب راندن عملیات نفوذی روسیه تدوین کند.

    متن پی دی اف  این تحلیل را اینجا دریافت کنید 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *