جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

Loading
عراقچی در اندیشکده چتم هاوس:

پیوند زدن برجام به موضوعات دیگر اشتباه است

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: اشتباه بسیار بزرگی است که برجام را به دیگر مسایل مانند سوریه، یمن و یا حتی مسئله دفاع موشکی ایران مرتبط کرد. این نه تنها مساله هسته‌ای را حل نمی‌کند، بلکه مسایل دیگر را پیچیده‌تر نیز می‌کند.

معاون وزیر خارجه ایران امروز با سخنرانی در اندیشکده چتم‌هاوس به تشریح مواضع ایران درباره «برجام» پرداخت.

معاون وزیر خارجه ایران در این سخنرانی اعلام کرد: ما در برجام محدودیت های ۱۰ تا ۱۵ ساله را پذیرفتیم تا اعتمادسازی کنیم؛ اما این محدودیت ها ابدی نخواهد بود.

عباس عراقچی ادامه داد: فکر می کنم برجام با این وضعیت پابرجا نخواهد ماند، اگر فضای ابهام زایی ادامه یابد، اگر شرکت ها نتوانند با ما کار کنند، ما در توافقی که منافعی برایمان نداشته باشد، نخواهیم ماند.

وی در ادامه افزود: ترامپ فضایی از تزلزل ایجاد کرده که به مثابه سمی برای همکاری با ایران به شمار می رود. پیوند زدن برجام به هر موضوع دیگری، اشتباه بسیار بزرگی است. ما مساله هسته‌ای را از دیگر مسائل جدا کردیم و به همین دلیل نیز موفق بودیم. بحران هسته ای می توانست برای دنیا خطرناک باشد، اما از طریق مسالمت آمیز و مذاکرات حل شد.

عراقچی در اندیشکده سلطنتی روابط بین‌الملل «چتم هاوس» در لندن تصریح کرد: اشتباه بسیار بزرگی است که برجام را به دیگر مسایل مانند سوریه، یمن و یا حتی مسئله دفاع موشکی ایران مرتبط کرد. این نه تنها مساله هسته‌ای را حل نمی‌کند، بلکه مسایل دیگر را پیچیده‌تر نیز می‌کند.

این دیپلمات برجسته ایرانی اضافه کرد: تعهدات ایران در برجام مشخص است؛ اما محدودیت زمان دارد. محدودیت‌ها را پذیرفتیم تا اعتمادسازی کنیم. زمانیکه محدودیت‌ها به پایان برسد ایران یک عضو عادی اِن‌پی‌تی خواهد بود.

وی سپس خطاب به اروپائی ها گفت: برجام برای شما کشورهای ۱+۵ ماجرائی موفق است؛ چراکه ایران کاملاً به آن پایبند بوده و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز که قضاوت کننده این توافق است تایید کرده که ایران هرگز از آن تخطی نکرده است.

معاون وزیر خارجه ایران سپس این پرسش را مطرح کرد: اما ایران برجام را داستانی موفق نمی‌داند؛ چراکه ایران از آن بهره‌مند نشده و تحریم‌ ها برداشته نشده است. دلیل آن ساده است، آمریکا تقریبا هر روز تعهداتش در برجام را نقض می‌کند. دلیل آن، آمریکاست که حتی به متن و واژه های برجام نیز پایبند نبوده است. اظهارات رئیس جمهوری آمریکا به وضوح نقض برجام است و به جای فضای سازنده فضایی مخرب ایجاد می‌کند که شرکت‌ ها و بانک‌ ها را از تجارت با ایران بازمی‌دارد.

عراقچی تأکید کرد: اگر این روند ادامه داشته باشد و ایران از منابع برجام بهره مند نشود، از آن خارج خواهد شد. البته، پایبندی ایران به خودداری از دستیابی به سلاح هسته ای امری همیشگی و دائمی است. هیچ بند غروبی در توافق هسته ای ایران وجود ندارد؛ اگر چه دولت آمریکا و دونالد ترامپ درباره وجود بند غروب در برجام حرف می زنند و اینکه گفته می شود برجام تنها برای دوره زمانی ده ساله است ولی این ادعاها واقعیت ندارد.

دیپلمات برجسته ایرانی درباره مبارزه ایران با تروریست ها نیز تصریح کرد: همه می‌دانند که ایران چه مبارزه سختی با تروریسم در منطقه داشت. به خاطر ایران بود که داعش در منطقه نابود شد. ایران معتقد است هیچ راه حل نظامی برای منطقه و نه برای هیچ جای دیگری وجود ندارد. وقتی  ایران وارد مذاکره شد، اثبات کرد که آماده کمک برای راه حل سیاسی جهت هر مشکلی در منطقه است.

منبع: خبرگزاری مهر

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *