جدیدترین مطالب

تردید عربستان درباره توافق تجارت آزاد شورای همکاری خلیج فارس با چین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: دیپلمات پیشین کشورمان درباره تردید عربستان برای تعامل با چین در چارچوب توافق تجارت آزاد چین و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس گفت: این موضوع صرفا دلیل اقتصادی یا سیاسی ندارد، ضمن آنکه دلایل این تعلل و تاخیر با توجه به تحولات منطقه و بین‌الملل به‌طور لحظه‌ای تغییر کرده و قطعا در راستای منافع هر یک از کشورهای طرف توافق است.

تحلیلی بر قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل برای عضویت کامل فلسطین

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: پاره کردن منشور سازمان ملل از سوی نماینده رژیم اسرائیل در واکنش به قطعنامه عضویت کامل فلسطین به‌معنای پذیرش پایان دادن به دولتی به اسم اسرائیل توسط نماینده این رژیم است.

نقش آمریکا در عملیات نظامی رژیم‌ صهیونیستی در رفح

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: از ابتدای تأسیس رژیم ‌صهیونیستی تاکنون، آمریکا همواره بخش مهمی از «سیاست‌های جنگ‌طلبانه» این رژیم‌ در منطقه بوده است. جنگ غزه و حمله به رفح نیز از این قاعده مستثنا نیست.

راهبرد تحریمی آمریکا در حوزه هوش مصنوعی و الزامات مقابله با آن

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: مدیرکل نظام فنی، اجرایی و ارزشیابی وزارت نفت گفت: هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که فاصله کشورهای کمتر توسعه یافته با کشورهای توسعه یافته را به‌سرعت در حوزه علم و فناوری کاهش دهد، از این ‌رو، آمریکا به‌دنبال اعمال تحریم بر هوش مصنوعی در کشورهای رقیب خود ازجمله ایران است.

Loading

أحدث المقالات

Loading

روابط روسیه و غرب به “سمی‌ترین” درجه رسیده است

۱۳۹۸/۰۴/۰۴ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: روزنامه روسی گازتا در سرمقاله‌اش نوشت، در آستانه انتخابات ریاست جمهوری روسیه به نظر می‌رسد یک درگیری میان این کشور و غرب که طرفین ابایی ندارند علنا آن را جنگ سرد جدید بنامند، می‌تواند وارد یک سطح جدید و حتی بسیار خطرناک شود

اظهارات رئیس‌جمهوری روسیه درباره قدرت هسته‌ای کشورش در آستانه انتخابات به رویارویی مسکو با غرب پیش از چهارمین دور ورود ولادیمیر پوتین به کرملین دامن زده است. پوتین ۶۵ ساله که سابقا افسر کاگ‌ب بود در مسیر تمدید حکومتش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۸ مارس تا سال ۲۰۲۴ است. پوتین از زمان ورود به عرصه سیاسی در ۱۸ سال پیش مهر قدرتش را زده است، مخالفان را ساکت و اقتدار از دست رفته خارجی مسکو را احیا کرده است.

این مساله شامل احیای رقابت با غرب می‌شود که روسیه هنوز در حوزه‌های بسیاری با آن اختلاف‌نظر داد؛ از حمایتش از نظام بشار اسد در جنگ سوریه گرفته تا الحاق شبه جزیره کریمه و دوپینگ در ورزش و اتهامات مربوط به مداخله در انتخابات‌های خارجی.    

وب‌سایت گازتا در سرمقاله‌اش نوشت: به نظر می‌رسد در آستانه انتخابات ریاست جمهوری روسیه یک درگیری میان کشورمان و غرب، که دو طرف ابایی ندارند که علنا آن را جنگ سرد جدید بنامند، می‌تواند وارد یک سطح جدید و حتی بسیار خطرناک بشود.  

پوتین اوایل ماه در یک سخنرانی انتخاباتی‌ جزئیاتی از زرادخانه جدید تسلیحات هسته‌ای کشورش مطرح کرد که از نظر بسیاری از کارشناسان “خصمانه‌ترین و نظامی‌ترین” سخنرانی او طی دو دهه حکومتداری است.

او گفت: ما استفاده از هرگونه تسلیحات هسته‌ای کوچک، متوسط و یا هرگونه قدرتی علیه روسیه و متحدانش را یک حمله هسته‌ای علیه کشورمان در نظر می‌گیریم. پاسخ ما فوری و با تمام تبعات همراه آن خواهد بود.   

این سخنرانی به دنبال اولین درگیری مستقیم مهم میان نیروهای روسیه و آمریکا در سوریه انجام شد. این رقبای سابق جنگ سرد همچنین بر سر اتهاماتی مبنی بر اینکه روسیه در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ آمریکا مدخله کرده است، اختلاف دارند و پوتین در مصاحبه با شبکه تلویزیونی ان‌بی‌سی گفت که اگر اتباعی از روسیه در آن دست داشته باشند، برایش اهمیتی ندارد.

اما تازه‌ترین اختلاف دیپلماتیک که بر کمپین انتخابات سایه افکنده با انگلیس است. سرگئی اسکریپال، جاسوس دوجانبه سابق روسیه با گار اعصاب در انگلستان مسموم شد. این حمله خاطره اتفاق ۲۰۰۶ را که در آن الکساندر لیتویننکو، جاسوس سابق روسیه در لندن مسموم شد، زنده کرد و بوریس جانسون وزیر امور خارجه انگلیس گفت اگر روسیه مسوول شناخته شود کشورش به شدت واکنش نشان خواهد داد.    

براساس سرمقاله گازتا، ‌روابط روسیه با غرب از زمان پایان جنگ جهانی دوم به “سمی‌ترین” درجه رسیده است و جدای از اینکه چه کسی عامل قتل احتمالی آن جاسوس دوجانبه است “پرونده اسکریپال می‌تواند روابط روسیه با غرب را بیش از پیش مسموم کند.”

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *