جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

پنتاگون اعلام کرد پدافند هوایی اردن را تقویت می‌کند

وزارت دفاع آمریکا «پنتاگون» امروز جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد کمیته نظامی مشترک با اردن در جریان نشست خود با حضور مقامات دفاعی دو کشور «اثرات بی‌ثبات‌کننده» درگیری‌های جاری در منطقه و نیز موضوع مقابله با گسترش پهپاد‌ها در منطقه را بررسی کرد.

Loading

جهان عرب در آستانه موج دوم انقلاب‌ها

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: کارشناسان هشدار می‌دهند، تنها هشت سال پس از وقوع بهار عربی که از شهرنشینی کنترل نشده، بیکاری بحرانی و فشارهای مالی نشات گرفت، جهان عرب با موج دومی از انقلاب‌ها روبروست.

به نوشته روزنامه اکسپرس، مفسران عرب و خاورمیانه‌ای می‌گویند موج دوم قیام‌ها اجتناب‌ناپذیر است؛ چرا که عوامل اصلی اجتماعی-اقتصادی که منجر به بروز قیام‌هایی بین دسامبر ۲۰۱۰ و دسامبر ۲۰۱۲ شد، هنوز وجود دارد.

محمد محجوب هارون، پروفسور علوم اجتماعی در دانشگاه خارطوم می‌گوید: شهرنشینی کنترل نشده گسترده و فشار روی بازارهای کار و دیگر عوامل اجتماعی – اقتصادی، اصلی‌ترین علل بروز انتظارات بیشتر میان جوانان در جوامع عرب است.

به گفته این تحلیلگر، شهرنشینی کنترل‌نشده، رکود اقتصادی و فشارهای بازار سه نیروی مهم اجتماعی-اقتصادی هستند که منجر شدند بهار عربی در چندین کشور شامل شمال آفریقا و خاورمیانه گسترش یابد.

او افزود، تا زمانی که این عوامل همچنان وجود داشته باشد، اختلافات درون کشورهای عربی و تمایل میان شهروندان آنان برای ایجاد تغییر سیاسی دیده می‌شود.

حمود العلیمات، پروفسور جامعه‌شناسی در دانشگاه قطر نظر محمد محجوب هارون این مساله که عوامل اجتماعی-اقتصادی در حال سوق دادن جهان عرب در مسیر ناآرامی بیشتر است، را تایید می‌کند.

او تاکید کرد، در صورتی که اصلاحات اجتماعی و سیاسی در منطقه انجام نشود، قدرت‌های حاکم شاهد موج جدیدی از انقلاب‌ها و خشونت‌ها می‌شوند.

این پروفسور همچنین از پادشاهی‌های محافظه‌کار عرب انتقاد کرد که پس از قیام‌های پیشین دست به تحکیم قدرت خودشان زدند و روند پیشرفت‌ در کشورهایشان را معکوس کردند.

حمود العلیمات همچنین استدلال کرد، زمانیکه که شهروندان شاهد تغییر در این کشورهای فوق محافظه‌کار بوده و ترسشان بریزد، انقلاب‌ها به‌رغم فشار نیروهای ضد انقلابی، اجتناب‌ناپذیر خواهند شد.

این تحلیلگران در کنفرانس رسانه‌ای در دوحه همچنین به این نکته اشاره کردند که درصد بالایی از جوانان در این کشورها به عبارتی ۴۰۰ میلیون آنها زیر ۲۵ سال هستند و همین امر تاثیر چشمگیری در توسعه جهان عرب خواهد داشت. این مساله در کنار فقدان آزادی و جوامع به شدت سرکوبگر، ممکن است جوانان را یکبار دیگر به فکر ایجاد تغییر بیندازد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *