جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

دو دهه «جنگ با ترور» بوش ارتش آمریکا را تضعیف کرده است

دفتر پاسخگویی دولت آمریکا در گزارشی جدید اعلام کرد، عملیات نظامی در سرتاسر جهان که توسط جورج بوش پسر تحت عنوان «جنگ جهانی علیه ترور» به مدت دو دهه پس از حملات یازده سپتامبر ۲۰۰۱ آغاز شد، به کاهش آمادگی نظامی ایالات متحده منجر شده است.

نیوزیلند: نگران حضور چین در اقیانوسیه هستیم

تهران- ایرنا- وزیر خارجه نیوزیلند جمعه گفت که تلاش چین برای افزایش حضور امنیتی در جزایر منطقه اقیانوسیه نگران کننده است و ممکن است به بی‌ثباتی یا تضعیف امنیت منطقه‌ای منجر شود.

انگیزه دانشجویان از تداوم اعتراضات؛ در کوی دانشگاه‌های آمریکا چه می‌گذرد؟

در حالی اعتراض دانشجویان در امریکا وارد سومین هفته خود شده که خشونت‌ها علیه دانشجویان شدت گرفته است. اما معترضان چه کسانی هستند و چه انگیزه‌ای دارند و چه خواسته‌هایی را دنبال می‌کنند؟ گزارش خبرآنلاین را بخوانید.

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

شورای روابط اسلامی – آمریکایی خطاب به بایدن: کمک به نسل کشی در غزه را متوقف کنید

تهران- ایرنا- شورای روابط اسلامی-آمریکایی از اظهارات جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا درباره اعتراضات حامیان فلسطین انتقاد کرده و خواستار قطع کمک به نسل‌کشی مردم غزه توسط رژیم صهیونیستی شد.

گورهای جمعی، مکان‌هایی که ابعاد نقض حقوق شهدای غزه را افشا می‌کند

با کشف تعداد بیشتری از گورهای جمعی در نقاط مختلف نوار غزه و بیرون آوردن پیکرهایی بدون سر، دست، پوست و یا با دست و پاهای بسته و نیز اجسادی که هنوز سرم و وسایل پزشکی به آنها وصل هستند، اجساد کودکان و اجسادی که به شدت متلاشی شده‌اند، ابعاد دیگری از جنایات رژیم اشغالگر صهیونیستی در حملاتش به نوار غزه نمایان شده و مسوولان مختلف آغاز تحقیقاتی بین‌المللی و مستقل درباره این گورها را خواستار شده‌اند.

Loading
هشدار موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم:

امکان فروپاشی برجام به دلیل بدعهدی غرب

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورا آنلاین – ترجمه: موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم (سیپری) با هشدار درباره بدعهدی غرب در اجرای تعهدات خود مطابق با برجام، نوشت: ممکن است برنامه جامع اقدام مشترک (برجام) به دلیل اثرات جنبی تحریم های غیرهسته ای اتحادیه اروپا و به ویژه آمریکا فرو بپاشد.

این اندیشکده در سالنامه 2016 خود به بررسی نقش و تاثیر تحریم‌های یک و چندجانبه علیه ایران پرداخت.

موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم در گزارش سالانه خود آورده است که درک درست از محرک‌های تحریم‌ها، به روشن شدن نقشی که تحریم می‌تواند در دیگر مباحث بین‌المللی داشته باشد، کمک خواهد کرد.

در فصل سوم این سالنامه با عنوان «نقش و اثر تحریم های بین المللی علیه ایران»، ذیل زیر عنوان «تداوم پیچیدگی های پسا-تحریم ها» آمده است:  پیچیدگی تحریم های متعدد اعمال شده بر ایران، دشواری های رفع آنها به شکلی منظم و تداوم مشکلات به خاطر پایبندی بیش از حد شرکت های غربی به آنها، ممکن است سوءنیت کافی را برای تحلیل بردن برجام ایجاد کند.

علاوه بر این، این معامله ممکن است به دلیل اثرات جنبی تحریم های غیرهسته ای اتحادیه اروپا و به ویژه آمریکا فرو بپاشد.

اجرای برجام و قطعنامه 2231 شورای امنیت اثری بر تحریم های موجود که به دلایلی غیر از برنامه هسته ای ایران وضع شده است، ندارد.

با این حال، دولت ایران تاکید کرده که زمانی که تحریم های هسته ای رفع شود، نباید دوباره با استفاده از چارچوب حقوقی دیگری این تحریم ها وضع شود. نمایندگان ایران تاکید کرده اند در صورتی که چنین اتفاقی بیفتد، ایران دیگر خود را ملزم به ایفای تعهدات برجامی خود نخواهد دید.

ایران در حال حاضر تحت تحریم هایی قرار دارد که هسته ای نیست. آمریکا تحریم های اولیه خود را ذیل اتهام حمایت از تروریسم از دهه 1980 حفظ کرده و همه تراکنش های مالی با ایران برای شرکت های آمریکایی از سال 1995 ممنوع شده است.

در سه ماهه نخست 2011 اتحادیه اروپا هم تدابیر محدودکننده ای را در واکنش به آنچه که وخامت وضعیت حقوق بشر در ایران خواند، وضع کرد.

علاوه بر این، گروه ویژه اقدام مالی (FATF – فتف) که در مقابله با پولشویی فعال است، ادعا کرده ایران کشوری است که نتوانسته به استانداردهای لازم برای مقابله با تامین مالی تروریست ها عمل کند.

فتف به همین خاطر ایران را تهدیدی برای یکپارچگی نظام مالی بین المللی خوانده و از کشورهای عضو خواسته تا تدابیر مقابله جویانه ای را برای حفاظت از بخش های مالی خود در برابر پولشویی و خطرات مالی ناشی از معامله با ایران مد نظر قرار دهند.

جدای از برنامه هسته ای ایران، بخش های مالی نیز هدف قرار گرفتند تا ایران از ادامه دادن به برنامه موشکی خود منصرف شود. در پایان سال 2015، نمایندگان کنگره از دولت آمریکا خواستند بررسی کند آیا تحریم های مالی اعمال شده باید به خاطر پیشرفت برنامه موشکی ایران افزایش یابد یا خیر.

در صورتی که ایران به این جمع بندی برسد که همزمان با رفع تحریم های مرتبط با موضوع هسته ای، تحریم های ضرورتا مشابهی به دلایل دیگر وضع می شود، ممکن است مشکلی جدی در اجرای برجام پیش آید.

موسسه بین‌المللی مطالعات صلح استکهلم، اندیشکده‌ای مستقل و برجسته در حوزه مخاصمات مسلحانه، کنترل تسلیحات، خلع سلاح و امنیت بین‌الملل به شمار می‌آید.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *