جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

فرانسه: ۱۵۰ هزار سرباز روس در جنگ اوکراین کشته شدند

بر اساس برآوردهای وزیر خارجه فرانسه، از زمان حمله روسیه به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲، حدود ۱۵۰ هزار سرباز روسیه کشته شدند. با این‌‌حال، این تخمین کمتر از برآورد زلنسکی است که شمار آن را ۱۸۰ هزار سرباز روسی عنوان کرده بود.

سفر مدیر سیا به مصر با دستورکار آتش‌بس در غزه

مقام‌های امنیتی مصر روز جمعه خبر دادند «ویلیام برنز» مدیر سیا به منظور برگزاری نشست‌هایی درباره آتش‌بس و تبادل اسرا میان مقاومت فلسطین و رژیم صهیونیستی وارد قاهره شده است.

بریتانیا تحریم‌های جدیدی علیه شهرک‌نشینان خشونت‌ورز اسرائیلی اعمال کرد

دیوید کامرون، وزارت خارجه بریتانیا، جمعه ۱۴ اردیبهشت، طی بیانیه‌ای اعلام کرد بریتانیا تحریم‌هایی را علیه «دو گروه افراطی اسرائیلی» و تعدادی از افرادی که به گفته آن در خشونت ورزی‌ها علیه فلسطینیان در کرانه باختری دست داشتند، اعمال کرده است.

نبرد ایران و اسرائیل و جنگ ژئوپولتیک با ماهیت رولت روسی / اعراب می توانند از جنگ تهران و تل آویو جلوگیری کنند؟

برای دولت‌های عربی منطقه که خواستار گفتگو و دیپلماسی جهت خودداری از گسترش جنگ غزه به کل منطقه هستند، یک جنگ تمام عیار بین ایران و اسرائیل آن‌ها را در معرض آتش متقابل طرفین قرار خواهد داد. چنین نتیجه‌ای بدترین سناریوی ممکن خواهد بود که رهبران ۶ کشور عضو شورای همکاری خلیج فارس سال هاست به دنبال اجتناب از آن هستند.

Loading
موج دوم بهارعربی کدام کشورها را درمی نوردد؟

الجزایر و موریتانی کاندیداهای جدید انقلاب

۱۳۹۵/۰۸/۰۴ | موضوعات

شوراآنلاین - رسانه ها: مرکز آمریکایی "اینتر پرایز" اعلام کرده که موریتانی و الجزایر، در معرض ناآرامی قرار دارند و موج دوم "بهار عربی" این مناطق را در می‌نوردد.

گزارش جدید یک موسسه آمریکایی درباره “مغرب عربی”، اوضاع این منطقه را آشفته ارزیابی کرده و درباره تکرار وقایع موسوم به بهار عربی در این حوزه هشدار داده است.

به گزارش ایسنا، به نوشته رأی الیوم، مرکز آمریکایی “اینتر پرایز” اعلام کرده که موریتانی و الجزایر، در معرض ناآرامی قرار دارند و موج دوم “بهار عربی” این مناطق را در می‌نوردد.
بنا بر این گزارش، موریتانی نخستین کشوری است که احتمال بروز ناآرامی در آن وجود دارد و پس از آن الجزایر با این خطر مواجه خواهد بود.
در گزارش اینترپرایز به نقل از یک افسر ارتش آمریکا که مسؤول اعزام نیرو به خاورمیانه و شمال آفریقاست، آمده است: پس از موریتانی، الجزایر دومین کشوری است که به نابسامانی اقتصادی و سیاسی و امنیتی دچار است و جنوب آن به پایگاهی برای القاعده تبدیل شده است.
الجزایر مرکز جدید وقایع “بهار عربی” در آینده نزدیک خواهد بود و در معرض تجزیه قرار دارد چرا که چندین خطر از هر سو آن را تهدید می کند.

به گزارش العالم، بنا بر گزارش اینتر پرایز، وضعیت جانشین عبدالعزیز بوتفلیقه در هاله ابهام است و بوتفلیقه نیز از سوی تندروها که با ادامه حکومت وی موافق نیستند، در معرض تهدید قرار دارد.

 این منبع گفت، الجزایر “کاندید موج دوم بهار عربی است” و این کشور در آینده‌ای نزدیک شاهد بی ثباتی خواهد شد، همانطور که اوضاع در یمن، سوریه، عراق و لیبی این گونه است و “ممکن است در معرض تجزیه قرار بگیرد”.

وی افزود، الجزایر از کشورهایی خواهد بود که موج دوم بهار عربی آن را فرا خواهد گرفت و بیش از یک خطر این کشور را احاطه کرده است و ثبات آن را تهدید می‌کند و باعث می‌شود که این کشور در لبه فروپاشی قرار بگیرد.

گزارشی که مرکز تحقیقاتی اینتر پرایز آن را آماده کرده است، در فهرستی اسامی 10 کشور را اعلام کرده است که به دلایل سیاسی و اقتصادی متعدد، از بی ثباتی رنج می‌برند و در میان آنها، چهار کشور عربی هستند.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *