جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تنش یا مذاکره؟

تنش یا مذاکره؟

علی اکبر فرازی می گوید: زمانی که تنش‌زدایی و اعتمادسازی توسط تهران انجام شد و ترتیبات منطقه‌ای در سطح عملیاتی از جانب ایران به سمت کاهش تنش میل کرد، می‌توان روندی را ترسیم کرد که یا خبری از ناتوی عربی یا ناتوی عربی – غربی یا ناتوی عربی – غربی – عبری و سامانه یکپارچه پدافند عربی نباشد یا ایران هم باید جزء ترتیبات قرار گیرد.
Loading
اعراب و انتخابات پیش رو

کارنامه منفی اوباما برای ناظران جهان عرب

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شوراآنلاین- رسانه ها:بیشتر ناظران سیاسی عرب که خود را از سوی اوبامای دموکرات، رهاشده می‌بینند، حکومت جمهوری‌خواهان را ترجیح می‌دهند، زیرا باور دارند که آنها بهتر می‌توانند با ایران مقابله کنند. اما در شرایط فعلی که نامزد اصلی جمهوری‌خواهان کسی مانند دونالد ترامپ است، آیا انتخاب انها هیلاری کلینتون خواهد بود؟

محافل سیاسی کشورهای عربی زمامداری باراک اوباما را فاجعه‌ای برای خود ارزیابی می‌کنند. ناظران عرب می‌گویند که “سیاست عدم‌ مداخله” اوباما زمینه‌ای برای تقویت دشمنان آنها در منطقه شده و حکام عرب به ریاست جمهوری هیلاری کلینتون امید بسته‌اند. کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس خود را متحد ایالات متحده می‌دانند اما محافل سیاسی این کشورها عقیده دارند در هیچ زمانی به اندازه دوران باراک اوباما به آنها کم‌توجهی نشده است. یک کارشناس مسائل کشورهای عربی می‌گوید که این کشورها برای رفتن اوباما و آمدن کلینتون روزشماری می‌کنند.

محافل و صاحب نظران سیاسی عرب عقیده دارند که در زمان اوباما، ایالات متحده خود را از تمام بحران‌های مهم خاورمیانه عقب کشید و نتیجه آن این بود که ایران، به عنوان تنها حاکمیت شیعی منطقه به صورت بزرگترین قدرت منطقه در آمد. به عقیده محافل سیاسی عربی، آمریکا به امید رسیدن به توافق هسته‌ای با ایران، از هرگونه رویارویی با تهران در مناطق بحرانی خودداری کرد و امروز نیز از ترس به خطر افتادن همان توافق با ایران مماشات می‌کند.

آغاز فاجعه با سقوط صدام

ناظران جهان عرب می‌گویند، اوباما سیاست خود را بر پایه شکست ایالات متحده در عراق تنظیم کرد. به دنبال سقوط صدام در سال ۲۰۰۳، عراق به دموکراسی نرسید بلکه در غرقاب جنگ داخلی فرو رفت؛ جنگی که از دل آن داعش بیرون آمد، یک گروه تروریستی بی‌نهایت وحشی و خشن. باراک اوباما برای پایان دادن به بحران، مشکلات اعراب را به خودشان واگذار کرد.

اعراب و انتخابات پیش رو

به گزارش دویچه وله آلمان، در کشورهای عرب کسی ترامپ را جدی نمی‌گیرد.  بیشتر ناظران سیاسی عرب که خود را از سوی اوبامای دموکرات، رهاشده می‌بینند، حکومت جمهوری‌خواهان را ترجیح می‌دهند، زیرا باور دارند که آنها بهتر می‌توانند با ایران مقابله کنند. اما در شرایط فعلی که نامزد اصلی جمهوری‌خواهان کسی مانند دونالد ترامپ است، آنها ترجیح می‌دهند از هیلاری کلینتون حمایت کنند. عبدالخالق عبدالله، استاد علوم سیاسی در دانشگاه دبی، عقیده دارد که در جهان عرب کسی ترامپ را جدی نمی‌گیرد. او درباره کلینتون می‌گوید: ما او را خیلی خوب می‌شناسیم، به خوبی با او کار کرده‌ایم. او سیاستمداری کارکشته است و خاورمیانه را به خوبی می‌شناسد.

این کارشناس عرب آرزو دارد که هیلاری کلینتون از همان اولین روز ریاست جمهوری به خاورمیانه بپردازد. او می‌گوید: نه تنها در برابر ایران بلکه در برابر نفوذ روسیه نیز در این منطقه باید مقابله کرد.

عبدالخالق عبدالله انتقاد می‌کند که اوباما به خاطر آن که خود را “مرد صلح” می‌داند، از درگیری فعال در بحران سوریه اجتناب ورزید و میدان بازی را به روسیه و ایران وا گذاشت “جایزه نوبل صلح برای بی‌عملی فاجعه‌بار.”

 به عقیده ناظران عرب، دولت  اوباما نه تنها از دخالت فعال در سوریه خودداری کرد، که قدرت‌های منطقه را نیز از یاری بیشتر به شورشیان سوریه باز داشت. آنها امید دارند که با آمدن کلینتون و بازگشت امریکا با اراده‌ای قوی به منطقه، کشورهای عرب بتوانند نیازهای مالی و تسلیحاتی قیام مردم سوریه علیه بشار اسد را تأمین کنند.

 منبع: ایسنا

بازنشر مطلب به معنای رد یا تایید آن از سوی پایگاه اینترنتی شورای راهبردی روابط خارجی نیست.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *