جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

ادعای رسانه آمریکایی: اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد

تهران- ایرنا- روزنامه آمریکایی وال استریت ژورنال در گزارشی درباره روند مذاکرات آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس، مدعی شد: (رژیم) اسرائیل یک هفته به حماس فرصت داد تا بین گزینه‌های توافق بر سر آتش‌بس یا آغاز حمله زمینی به رفح، یکی را انتخاب کند.

بورل: اسرائیل خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است

لندن- ایرنا- جوسپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به جنگ غزه و بحران انسانی در این باریکه تصریح کرد که پاسخ نامتناسب (رژیم) اسرائیل به عملیات هفتم اکتبر (طوفان الاقصی)، خاورمیانه را دچار بدترین چرخه خشونت کرده است.

آیا آتش‌بس در غزه از کانال مصر برقرار می شود؟

«دولت مصر به تازگی از طرح جدید خود برای آتش بس در جنگ غزه رونمایی کرده است. طرحی که در ادامه ابتکارهای پیشین مصری ها در این رابطه قرار دارد و البته اما و اگرهای زیادی در مورد به نتیجه رسیدن این طرح وجود دارد.»

Loading
تحرکاتی برای انتقام از علویان در ترکیه

اردوغان چگونه در حال ایجاد تنفر از ایران در ترکیه است؟

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: واقعیت این است که آنکارا به طرز محسوسی درمورد دخالت روسیه در شکست جنگجویان شورشی در حلب سکوت کرده اما از دیگر سو ایران، به عنوان دشمن بزرگ معرفی می شود.
المانیتور نوشت: سقوط حلب که برای اسلامگرایان سنی ترکیه و رئیس جمهور رجب طیب اردوغان و حزب حاکم عدالت و توسعه (AKP) اهمیت بسیاری داشت، حس شکست و خشم را درمیان آن ها برانگیخته است و حتی تحرکاتی برای انتقام از علویان ترکیه مشاهده شده است.
 
به گزارش انتخاب؛ بار اصلی اتهامات ترکیه متوجه ایران است و تلاشی قابل تشخیص برای دور نگه داشتن روسیه از اتهامات و نفرت پراکنی مشاهده می شود، بدون شک این کار به این دلیل است که اردوغان و حزب عدالت و توسعه نیازمند حفظ روابط با مسکو به منظور ایجاد تعادل در روابط رو به وخامت ترکیه با غرب هستند.
 
واقعیت این است که آنکارا به طرز محسوسی درمورد دخالت روسیه در شکست جنگجویان شورشی در حلب سکوت کرده است. از دیگر سو ایران، به عنوان دشمن بزرگ معرفی می شود و تبلیغات علیه این کشور با رنگ و لعاب مذهبی و تاریخی به وضوح نشان دهنده تلاش ترکیه برای تحریک احساسات فرقه ای است.
 
این روند موجب اعتراض رسمی تهران شد، که نشان می دهد دو کشور ممکن است برای ادامه مذاکرات تازه، تنش های بیشتری را در روابط تیره و تار فعلی در پیش داشته باشند. با این وجود، بینالی ییلدریم نخست وزیر به طور مستقیم ایران را متهم نمی کند. چرا که ترکیه در حال حاضر در یک مذاکره سه جانبه با روسیه و ایران با هدف ایجاد ثبات در سوریه درگیر است.
 
قتل سفیر روسیه در آنکارا توسط پلیس به وضوح نشان می دهد، اسلام گرایان ترکیه چقدر از ماجرای حلب آشفته هستند. جای تعجب نیست، سفیر ایران در ترکیه پس از قتل سفیر روسیه برای تامین امنیت خود و کارکنان سفارت، تدابیر امنیتی را افزایش دهد.
 
آنکارا سعی در نگه داشتن کانال های گفتگوی خود با تهران دارد، اما دشوار است تصور کنیم که خشمی نسبت به ایران در مقامات دولتی و نمایندگان حزب عدالت و توسعه وجود ندارد. کان آکون تحلیلگر بنیاد سیاسی، اقتصادی و اجتماعی آنکارا (SETAV) که نزدیک به حزب عدالت و توسعه است، در مصاحبه اخیر خود با دیلی استار می گوید: ایران بزرگترین تهدید برای آینده منطقه است. ایران شیعی با جاه طلبی های ژئوپلتیک، که با هدف برقراری مجدد امپراتوری فارسی صورت می گیرد، برای انتقامی 1500 ساله برنامه ریزی می کند تا شکست خود از اسلام سنی را جبران کند.

یوسف کاپلان، ستون نویس طرفدار دولت می گوید که ایران به ابزار نخست غرب تبدیل شده است، که برای شکستن ستون فقرات جهان اسلام تلاش می کند ایران را به رویارویی با ترکیه ترغیب کند.

کاپلان می گوید مسیر ایران بسیار خطرناک است و در نتیجه باید متوقف شود. او معتقد است راه برای انجام این کار جنگ و یا افتادن در دام اختلافات فرقه ای نیست بلکه با یک استراتژی هوشمندانه و طی کردن مراحل دیپلماتیک میسر است. کاپلان می گوید اگر ایران متوقف نشود، منطقه با آینده ای غیرقابل تصور و احتمالا خونین و خطرناک روبرو خواهد شد.  

ابراهیم کاراگول، ایران را به صلیبیونی که اورشلیم را اشغال کرد تشبیه می کند. او می گوید هدف تهران حفاظت از حکومت سوریه است. ایران می خواهد بر عراق و سوریه مسلط باشد و کم کم مرزهای خود را به سواحل دریای مدیترانه گسترش دهد. این ها تنها چند نمونه از مطالبی بود که در مطبوعات طرفدار دولت دولت ترکیه علیه ایران نوشته شده است.

 
سخنان خطرناکی از این دست توسط یک استاد دانشگاه تندروی اهل سنت به نام عبدالقادر از دانشگاه آلپ ارسلان در شرق ترکیه شنیده می شد. قبل از کنترل اسد بر حلب، عبدالقادر در پیام های توییترش آشکارا برای انتقام از علویان ترکیه، که عموزاده علویان سوریه هستند تبلیغ می کرد.
 
معاون نخست وزیر می گوید ما نباید طعمه چنین بازی هایی در داخل مرزهای مان شویم و برای آرام کردن درگیری های فرقه ای در داخل و خارج از مرزها اقدام کنیم. بسیاری بر این باورند که این پاسخ، واکنشی نسبتا ضعیف از سوی دولت در مواجهه با یک وضعیت خطرناک است.

برهان الدین دورن، در ستون خود در روزنامه صباح می نویسد: به منظور جلوگیری از پیشرفت بیشتر ایران و شبه نظامیان شیعه در سوریه، ترکیه باید با آمریکا و اسرائیل مذاکره کند و همچنین سیاست تاکید بر تفاوت بین منافع روسیه و ایران در سوریه را ادامه دهد. دورن همچنین معتقد است که پس از پیروزی دونالد ترامپ در انتخابات ریاست جمهوری ایالات متحده، انعقاد یک توافق بین مسکو، واشنگتن و آنکارا با هدف مقابله با اهداف توسعه طلبانه ایران غیرممکن به نظر نمی رسد.

منبع: دیپلماسی ایرانی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *