جدیدترین مطالب

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

مأموریت دشوار بلینکن

رویکردهای آمریکا از گذشته تاکنون همواره نشان داده که آنها به‌هیچ‌وجه خواهان آن نیستند که پایان جنگ همراه با پیروزی حماس و مردم فلسطین باشد.

اختلاف شدید نتانیاهو با سران دستگاههای اطلاعاتی رژیم صهیونیستی

تهران – ایرنا – اختلافات شدیدی در هفته های اخیر میان مقامات ارشد دستگاههای نظامی رژیم صهیونیستی و در رأس آنها یوآو گالانت وزیر جنگ و هرتزی هالیوی رئیس ستاد مشترک این رژیم با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اشغالگر بر سر جنگ در غزه به وجود آمده است.

اذغان نماینده انگلیس به شکست تحریم‌ها علیه روسیه

نماینده ارشد پارلمان انگلیس و رئیس کمیته منتخب خزانه داری این کشور، اذعان کرد که تحریم ها علیه روسیه کارساز نبوده چرا که اقتصاد این کشور با سرعت بیشتری نسبت به بسیاری از اقتصادهای غرب در حال رشد است.

بایدن: دانشگاه‌ جای یهودی‌ستیزی نیست

رئیس جمهور آمریکا طی اظهاراتی از رژیم اسرائیل اعلام حمایت کرد و گفت که علی رغم تظاهرات و مخالفت‌های اخیر در دانشگاه‌های آمریکا به جنگ غزه، او در سیاست‌های خود در قبال منطقه بازنگری نخواهد کرد.

Loading
کاهش جغرافیای سرزمینی داعش

2017، سال تبدیل داعش به القاعده

۱۳۹۵/۱۰/۲۶ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین - رسانه ها: دومینیک مویسی، کارشناس ژئوپلیتیک و یکی از بنیانگذاران موسسۀ روابط بین الملل فرانسه (Ifri) اظهار می دارد: «دولت اسلامی همچنان در سطح ارضی محدود خواهد شد»

پرسش: آیا در سال ٢٠١٧ شاهد افول نهایی دولت اسلامی خواهیم بود؟
«همچنان در سطح ارضی محدود خواهد شد: نمی دانم که آیا امسال نابود خواهد شد لیکن این امر اکنون دیگر گرایشی گریزناپذیر به شمار می آید. در هر صورت زمانی که نابودی نهایی به واقعیت خواهد پیوست، بنیادگرایی اسلامی از پای در نخواهد آمد. داعش به نوعی القاعده تبدیل خواهد شد. مسئله به اینجا ختم نمی شود: ما با یک سری مشکلات حل نشده روبرو خواهیم بود.» این ها سخنان دومینیک مویسی، کارشناس جغرافیای سیاسی و یکی از بنیانگذاران موسسۀ روابط بین الملل فرانسه (Ifri) است.

پرسش: مهم ترین این مشکلات حل نشده، کدامند؟
«راه حلی برای قضیۀ تسنن در سوریه و عراق یافت نشده است. این قضیه همچنان پیامدهای نگران کننده ای به همراه دارد. دولت عراق توسط شیعیان و تحت نفوذ ایران کنترل می شود. دولت سوریه نیز تنها به لطف حمایت روس ها و به شکل جانبی ایرانی ها و حزب الله به بقای خود ادامه می دهد. سنی ها نشان دادند که در سرنگون ساختن رژیم بشار اسد ناتوان هستند، لیکن وی از قدرت لازم به منظور فتح مجدد کل سرزمین سوریه برخوردار نخواهد بود و پوتین این موضوع را به وی هدیه نخواهد کرد.»

پرسش: بنا بر این پایان دولت اسلامی در سطح ارضی اهمیتی نخواهد داشت؟
«خیر، البته که خواهد داشت به ویژه برای ما فرانسوی ها. می توان تصور کرد که داعش تعداد کمتری از پیکارجویان جوان جذب خواهد کرد زیرا جنبۀ رمانتیک خلافت، افسانۀ عظمتی که از گذشته بازیابی شده است، کمرنگ خواهد شد. چندی قبل دو سال از سوءقصد شارلی هبدو که راه را به روی اغیار در کشورمان باز کرده بود، گذشته است. جوانانی که در این کشتار شرکت داشتند نیز از این بستر برخاسته بودند.»

پرسش: آیا کشتار شارلی هبدو تأثیری بر جغرافیای سیاسی داشته است؟
«البته. از آن زمان فرانسه و فرانسوی ها خود را در جنگ علیه بنیادگرایی اسلامی احساس کردند. این امر به سیاست مداخله جویانۀ فرانسوا اولاند، مشروعیت بیشتری بخشیده است. پیش از آن فرانسه از سال ٢٠١۴ در عملیات هوایی در عراق شرکت داشت و از سپتامبر سال ٢٠١۵ نیز در حملات برق آسای ائتلاف بین المللی در سوریه شرکت نموده است.»

پرسش: آیا اولاند کار خوبی انجام داد؟
شخصاً فکر می کنم همین طور باشد به این دلیل نیز که مقابله با داعش به طور مستقیم در عراق و سوریه به معنای وادار ساختن آن به تلاش بیشتر برای دفاع از خود بوده تا ترتیب دادن عملیات تروریستی. لیکن از حادثۀ شارلی هبدو به بعد است که سیاست اولاند مشروعیتی کلی در فرانسه کسب کرده است. مشروعیتی که وی که رئیس جمهوری بسیار مورد اختلاف به شمار می آید، هرگز در سایر بخش ها از آن بهره نجسته است. من با اولاند بر سر یک نکتۀ دیگر سیاست خارجی اش موافقم.»

پرسش:کدام نکته؟
«لزوم فاصله گرفتن از روسیه.»

پرسش: لیکن چنانچه در انتخابات ریاست جمهوری آینده مارین لوپن پیروز شود، این امر تغییر خواهد کرد و نیز با فرانسوا فیلون، نامزد راستگرایی که در حال حاضر محبوبیت دارد …
«در واقع فیلون بسیار عملگرا است. وی در نشان دادن خود به عنوان طرفدار روسیه متوجه شد که بیش از حد دور شده است. به عقیدۀ من به ویژه بعد از پیروزی دونالد ترامپ در آمریکا، پی برده است که بهتر است مرزی با پوتین تعیین کند. شما ایتالیایی ها نباید دچار توهم شوید.»

پرسش: از چه نظر؟
«وابستگی ایتالیا به روسیه در عرصۀ انرژی منحصر به فرد بوده و آن را به نزدیک ترین کشور اروپایی به مسکو تبدیل ساخته است. به همین دلیل بیش از حد دچار این توهم نشوید که فیلون به طور کامل نسبت به اولاند تغییر سیاست دهد: اگر رئیس جمهور شود بسیار کمتر طرفدار پوتین خواهد بود تا اکنون که نامزد است. در ضمن در نهایت ممکن است امانوئل ماکرون پیروز شود.»

پرسش: آیا شما به این احتمال اعتقاد دارید؟
«آری، زیرا بخش مهمی از سرخوردگان اولاند و کسانی که در انتخابات اولیۀ جناح راست محروم گردیده اند، اکنون با او همگرا شده اند.»

پرسش: سیاست خارجی وی چگونه خواهد بود؟
«مشابه سیاست خارجی اولاند. به دور از روسیه و مداخله جویانه در منطقۀ خاورمیانه. لیکن ماکرون بسیار بیشتر از اولاند اروپاگرا است. ممکن است بار دیگر با آنگلا مرکل زوج فرانسوی – آلمانی تاریخی را تشکیل دهد. این امر ممکن است هم اکنون باشد.»

منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت ارشاد

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *