جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

پاسخ تند سندرز به نتانیاهو: اعتراض به کشته شدن ۳۴ هزار فلسطینی، یهودستیزی نیست

تهران-ایرنا- «برنی سندرز» نماینده مجلس سنای ایالات متحده با رد اتهامات «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی که اعتراضات دانشجویان آمریکایی علیه جنگ غزه را یهودی‌ستیزی خواند، گفت: این اعتراضات ضدیهودی نیست وقتی شما ۳۴ هزار فلسطینی را کشته و بیش از ۷۷ هزار نفر را مجروح کرده‌اید.

عکس | حضور تک‌تیراندازها بر بام خانه‌های اطراف دانشگاه های بزرگ آمریکا

بنا بر تصاویر منتشر شده و گزارش دانشجویان آمریکایی تک تیراندازان آمریکایی بر بام برخی خانه های مشرف به دانشجویان معترض در آمریکا مستقر شده و منتظر دستور برای هدف قرار دادن دانشجوبان هستند. منبع: خبرگزاری داشنجو

Loading

فضاحت تبانی غرب در تجاوز به الحدیده

۱۳۹۷/۰۳/۲۸ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: روزنامه گاردین انگلیس در سرمقاله خود با محکوم کردن موضع غرب در قبال جنگ الحدیده یمن نوشت، عملیات ائتلاف عربی در الحدیده دیگر تردیدی در تبانی غرب با این ائتلاف باقی نگذاشته است.

روزنامه گاردین انگلیس در سرمقاله خود نوشت، عملیات ائتلاف عربی در الحدیده با تسلیحات ساخت انگلیس، آمریکا و فرانسه و با آموزش‌ها و مشورت‌های نظامی غربی انجام می‌شود، نه تنها افسران انگلیس و آمریکا در اتاق فرماندهی حملات هوایی حضور دارند بلکه به نوشته روزنامه فرانسوی “لوفیگارو” نیروهای ویژه فرانسه نیز در خاک یمن هستند.

گاردین نوشت، حمایت نظامی غرب در یمن در حالی صورت می‌گیرد که انگلیس و فرانسه نسبت به سرانجام حملات عربستان علیه یمن به ظاهر به این کشور هشدار دادند و آمریکا هم با درخواست امارات برای حمایت از این کشور در عملیات مین‌زدایی جهت آغاز حملات مخالفت کرد.

این روزنامه در ادامه به اظهارات مقام اماراتی در این‌باره استناد کرد که گفته بود: “امتناع آمریکا از ارائه حمایت نظامی به معنی درخواست این کشور از امارات برای عدم انجام عملیات نیست”.

گاردین می‌نویسد، ائتلاف عربی عملیات الحدیده را علاوه بر داده‌های نظامی با پوشش‌دهی دیپلماسی غرب انجام می‌دهد. انگلیس و آمریکا روز جمعه در مقابل تلاش سوئد برای صدور بیانیه‌ای در زمینه آتش‌بس توسط شورای امنیت سنگ‌اندازی کردند و انگلیس علنا از عربستان حمایت کرد تا جایی که وزیر سابق توسعه بین‌المللی انگلیس گفت: “فروش سلاح و منافع امنیتی در دستور کار است”.

گاردین می‌نویسد، جنگ یمن جان هزاران تن را گرفته و تعدادی نیز در خطر زندگی می‌کنند و با وجودی که قوانین بین‌المللی حکم می‌کند که کمک‌های انسانی به سرعت و بدون هیچ مانعی ارسال شوند اما ائتلاف عربی و “انصارالله” کارنامه شرم‌آوری در رعایت قواعد جنگ دارند تا جایی که گروه‌های امداد مجبور به فرار از الحدیده شده، ۲۲ میلیون یمنی نیازمند کمک هستند و هشت میلیون تن دیگر در معرض خطر مرگ قرار دارند.

به نوشته این روزنامه، هدف از عملیات الحدیده تلاش عربستان و امارات برای ممانعت از ارائه طرح صلح توسط مارتین گریفیتس، نماینده ویژه سازمان ملل در یمن است که پیشتر هشدار داده بود، حمله به الحدیده ممکن است صلح را از صحنه به در کند.

گاردین نسبت به فرصت‌های حل و فصل این بحران و مذاکرات جاری برای قانع کردن انصارالله جهت تحویل اداره بندر الحدیده به سازمان ملل ابراز ناامیدی کرد.

قرار است گریفیتس پس از مذاکرات فوق‌العاده، امروز (دوشنبه) در شورای امنیت سخنرانی کند.

گاردین با استناد به اظهارات لیز گراندی، هماهنگ کننده سازمان ملل در امور بشردوستانه نوشت، مذاکرات درباره تحویل اداره بندر الحدیده به این سازمان به مراحل خوبی رسیده است، اما حتی اگر گریفیتس با وجود دشواری‌ها بتواند این توافق را مدیریت کند باز هم با توجه به نیت‌های بد دو طرف و پیچیدگی‌های تحویل بندر الحدیده فرصت‌های حفاظت از آن ضعیف است.

منابع سیاسی و بین‌المللی اعلام کردند، گریفیتس امروز بدون تحقق هیچ نتیجه‌ای در مذاکرات خود با انصارالله در سفر سه روزه خود به صنعا، این شهر را ترک می‌کند.

نماینده سازمان ملل در یمن روز شنبه وارد صنعا شد تا با رهبران انصارالله دیدار و شروط امارات را درباره توقف جنگ الحدیده در چارچوب اقدامات بین‌المللی برای کاهش تنش در ساحل غربی یمن منتقل کند.

ائتلاف عربی از عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهوری مستعفی یمن حمایت می‌کند که انصارالله او را از یمن بیرون کرد. اما به نظر می‌رسد حمله به الحدیده دو دلیل اصلی دارد، نخست رقابت با ایران و منافع استراتژیک دیگر و دوم حفظ “هیبت” فرماندهان این حمله و بارزترین آنها محمد بن سلمان، ولیعهد و “حاکم دوفاکتوی” عربستان است که جنگ را فرماندهی می‌کند.

ائتلاف عربی معتقد است پس از یک مدت طولانی رکود در عملیات، ممکن است در حال حاضر از زمان آغاز جنگ در یمن در بهترین وضعیت خود قرار داشته باشد و امیدوار است واقعیت‌ها را عملا تغییر دهد، این ائتلاف فکر می‌کند الحدیده صرف نظر از عواقب عملیات نظامی علیه غیرنظامیان یک پیروزی تقریبا دست یافتنی است.

همانگونه که در گزارشی از گروه بین‌المللی بحران آمده است، گروه‌های درگیر در یمن به چشم‌انداز نظامی خود بیش از حد اطمینان دارند و هنگامی که فرصتی برای مذاکره پیش می‌آید فشار نظامی را افزایش می‌دهند و غالبا به عواقب حملات خود علیه وضعیت انسانی و دشواری‌های شهروندان اهمیتی نمی‌دهند.

گاردین نوشت، شاید ریاض و ابوظبی بر سر برنامه‌های خود در قبال تهران توافق داشته باشند اما پیچیدگی‌های میدانی اختلاف در منافعشان را علنی می‌کند تا جایی که نیروهای تحت حمایت امارات با نیروهای تحت حمایت عربستان در عدن جنگیده و کشته می‌شوند و جنوب یمن به دنبال خودمختاری است، اما کدام یک از مقامات عربستان و امارات جرأت خواهند کرد به روسای خود اطلاع دهند که تهران آنها را وادار به جنگ هزینه‌برداری کرده و این جنگ به نظر می‌رسد پایانی ندارد؟! همچنین پیامدهای اقتصادی جنگ مانع بزرگ دیگری در مقابل صلح است.

روزنامه انگلیسی گاردین در پایان نوشت، جنگ یمن و درد و رنج انسانی و ناآرامی‌های ناشی از آن در منطقه، خشم را علیه غرب و ادعایش درباره حقوق بشر و قوانین بین‌المللی برمی‌انگیزد. اگر در گذشته کسی منکر تبانی غرب در این جنگ بوده حوادث روزهای اخیر همه چیز را آشکار کرده و تردیدی باقی نمی‌گذارد.

منبع: ایسنا

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *