جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

رأی الیوم: منابع آگاه اعلام کردند دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند

طبق گزارش رأی الیوم، این منابع اعلام کردند مذاکره کنندگان آمریکایی و عربستانی در حال حاضر اولویت را به معاهده امنیتی دوجانبه‌ای می‌دهند که ممکن است بخشی از معامله بزرگتری باشد که به بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ارائه می‌شود و وی باید تصمیم بگیرد که آیا امتیازهایی را برای تضمین عادی سازی تاریخی روابط با ریاض خواهد داد یا خیر.

ظاهر شدن قبرهای مزدوران کشته شده در اوکراین در گورستان های کشورهای بالتیک + عکس و فیلم

در گورستان های کشورهای بالتیک، مانند سایر کشورهای اروپایی، قبرهای مزدوران رژیم کی یف، که توسط سربازان ارتش روسیه در جریان درگیری های مسلحانه کشته شده اند، ظاهر می شود، اما اطلاعاتی در مورد تلفات واقعی در آنجا بیان نمی شود. خبرنگار اسپوتنیک شخصاً در قبرستان نظامی آنتاکلنیو در بخش شرقی ویلنیوس پایتخت لیتوانی در این مورد متقاعد شد.

تصاویری از درگیری دانشجویان و پلیس در تظاهرات حمایت از فلسطین

در روزهای اخیر دانشگاه‌های معتبر آمریکایی به دلیل تلفات بالای غیرنظامیان در نوارغزه در عملیات نیروهای اسرائیل و کمک های ارائه شده توسط آمریکا به تل آویو، به کانون خشم و اعتراض نسبت به عملیات اسرائیل تبدیل شده‌اند. این گالری اسپوتنیک به اعتراضات دانشجویی در آمریکا اختصاص دارد.

شکست سنگین حزب سوناک در انتخابات شوراهای شهر/حزب مخالف خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد

لندن – ایرنا – رهبر حزب مخالف دولت انگلیس (کارگر) در واکنش به نتیجه اولیه انتخابات شوراهای شهر که نشانگر شکست سنگین حزب حاکم محافظه‌کار است، خواستار برگزاری انتخابات سراسری شد.

Loading

ایران هراسی بی کران

۱۳۹۸/۰۴/۰۳ | موضوعات

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها:کاوه افراسیابی در نشریه یورو آسیا ریویو چاپ آمریکا درمقاله ای به مواضع رکس تیلرسون وزیر خارجه امریکا در قبال ایران پرداخته است و می نویسد : تیلرسون در روزهای اخیر، همه قواعد دیپلماتیک را کنار گذاشته و زبانی گمراه کننده، ارتجاعی و به طور قطع تخریبی را علیه ایران در پیش گرفته است

رکس تیلرسون، وزیر امور خارجه آمریکا در روزهای اخیر، همه قواعد دیپلماتیک را کنار گذاشته و زبانی گمراه کننده، ارتجاعی و به طور قطع تخریبی را علیه ایران در پیش گرفته است و همه اینها در حالی است که دولت ترامپ اجرای مفاد توافق هسته ای از سوی ایران را تأیید می کند. بنا بر این، تیلرسون هم در نامه خود به کنگره آمریکا و هم در سخنان مطبوعاتی خود روز نوزده آوریل با تمام قدرت سعی کرد که ایران را تهدید معرفی کند و به ناحق بدترین صفات بد را به ایران نسبت داد.
حمله به توافق هسته ای ایران مبنی بر این که نتوانسته جلوی بلند پروازی های هسته ای ایران را بگیرد، ترسیم ایران در قالب کشوری که ترور و خشونت را به منطقه و فراسوی آن صادر می کند و سرانجام ترسیم صحنه داخلی ایران به بدبینانه ترین زبان ممکن، همگی نشان می دهند که خشم کامل تیلرسون علیه ایران مرزی نمی شناسد و این وضعیت برای افرادی که به حکمت تیلر سون در دولت ترامپ دل بسته بودند، تا حدودی مأیوس کننده است. وزیر امور خارجه آمریکا در حال حاضر خود را به طور کامل با اعضای جنگ افروز در دولت ترامپ منطبق ساخته است. کسانی که از گرایش اخیر آمریکا به سوی قدرت سخت (نظامی) در سوریه، یمن و افغانستان – و البته کره شمالی – بیش از اندازه خرسند هستند.
اما کاخ سفید، بعد از تهدیدات پوشالی علیه کره شمالی و چرخش حقارت آمیز در زمینه لاف علنی ترامپ درباره اعزام ناوگان قدرتمند به سمت کره شمالی به شدت در صدد تنش زدایی است و می خواهد این کار را تا حدودی از طریق تمرکز بر ایران انجام دهد و در نتیجه توجه همگان را به هدف دیگری [به نام ایران] جلب کند. همزمان، دولت آمریکا با بلعیدن آرسنیک، زبان مسموم خود درباره توافق هسته ای را اساساً از یک طرف، با محترم شمردن ایران از این توافق و پیروی از مفاد آن را می پذیرد و از طرف دیگر آن را پس می زند. به طور قطع، تیلرسون، در حال حاضر سعی می کند این مسایل را پیچیده جلوه دهد تا بدین گونه مصوبه ایران در کنگره و انتقادات بعدی از توافق هسته ای را – بعد از این که طرح های تحریم های جدید تصویب و بعضی از تحریم های لغو شده هسته ای از سر گرفته شدند – توجیه کند.
بنا بر این، نباید تعجب کرد که چرا تیلرسون «دوره بررسی» توافق هسته ای را اعلام کرده است و انتقادات و حملات کنونی هم بر حالت تهاجمی عمده آمریکا علیه این توافق دلالت دارد که با دیدگاه های اروپایی ها و سایرین در تضاد است. چرا که اروپایی ها و سایرین این توافق را می ستایند و قول داده اند که به حمایت از آن پایبند بمانند. حتی خود شخص تیلرسون بیانیه اخیر گروه جی – هفت (کشورهای صنعتی) درباره توافق هسته ای را امضاء کرد که به آن وجهه ای مثبت در زمینه عدم تکثیر [سلاح های هسته ای] بخشید. با وجود این، تیلرسون با گوی سبفت ربودن در زمینه تغییر موضع از ترامپ، بدون آن که خمی بر ابرو آورد، با رجز خوانی های فتنه انگیز خود که به نوعی بازگشت به «محور شرارت» دوران بوش است، تا حد زیادی توافق هسته ای را محکوم کرده که به عبارتی پسرفت بزرگی است.
اگر این الگوی سیاسی ادامه یابد، نتیجه نهایی این خواهد شد که سیاست دولت ترامپ در قبال ایران به دست اعضای جنگ افروز کنگره خواهد افتاد که به طور علنی و رسمی از همان ابتدا مصرانه با توافق هسته ای مخالفت کردند و البته، پیامد خوبی برای دولت و سیاست خارجی آن در پی نخواهد داشت. همان طور که می بینیم سیاست خارجی که قرار بود درباره عدم دخالت و عدم تجاوز باشد به ناگهان به سبب اعتیاد در حال افزایش دولت جدید به قدرت نظامی، در پرتو کاهش بودجه های قابل توجه برای دستگاه دیپلماتیک آمریکا، به دست فراموشی سپرده شد.
مشکل اصلی تیلرسون که به چنین سطح تازه ای از ایران هراسی تن در داده، این است که این مشکل از سوءتعبیر اساسی درباره ایران و رفتار خارجی ایران ناشی می شود. همین قدر کافی است که بگوییم، بر خلاف عقیده تیلرسون، ایران بیش از اندازه تلاش می کند که صلح را به سوریه بازگرداند و عضوی از مثلث ایران – ترکیه – روسیه است که بانی مذاکرات صلح جاری در آستانه هستند که حکم پیش درآمد فرایند ژنو را دارند. باید همچنین گفت، ایران در هر دو کشور عراق و سوریه نقش ضد تروریستی مهمی ایفا می کند و جای تأسف دارد که تیلرسون نمی تواند این واقعیت را بپذیرد و در عوض بد گویی بی حد و مرز ایران و به منطق نادرست ایران هراسی متوسل شده است و این نوعی کژ رَوی و اختلال در سیاست خارجی آمریکا است که از احتمال بالای تناقض و عدم انسجام بیشتر و بیشتر برخوردار است که به بن بست راهبردی در مورد ایران و در واقع کل خاورمیانه خواهد انجامید.
پرسش بزرگ این است، حال که دولت ترامپ با انرژی و کینه ورزی خود، ایران و سوریه را هدف قرار داده است، چگونه می تواند به وعده خود برای شکست داعش عمل کند؟ واقعیت این است که آمریکا فاقد راهبرد کارآمد ضد داعش است و هم اکنون هم به طور غیر مستقیم، از داعش و سایر گروه های تروریستی حمایت می کند، بدین گونه که کشورهای در حال مبارزه با این تروریست ها را هدف قرار می دهد. تن جورج اورل الان باید در گور بلرزد.

 منبع: اداره کل رسانه های خارجی وزارت فرهنگ و ارشاداسلامی 

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *