جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

ببینید | لحظه اصابت 3 موشک خوشه‌ای اوکراینی به ارتش روسیه

طبق گفته اوکراینی‌ها محل تجمع نیروهای روسی به وسیله موشک‌های دارای کلاهک خوشه‌ای ATACMS مورد اصابت قرار گرفته، باتوجه به ویدئو حداقل سه موشک در حمله استفاده شده است.اگر به لحظات اول ویدئو توجه کنید در ثانیه دوم پیش از رسیدن موج بمب‌های خوشه‌ای یک برخورد بزرگ دیده می‌شود که در واقع حاصل اصابت کلاهک ‌خوشه‌ای خالی شده موشک ATACMS در فاز آخر است./Viral vids

فون در لاین خشونت پلیس علیه معترضان در گرجستان را محکوم کرد

تهران- ایرنا- اورسولا فون در لاین رئیس کمیسیون اتحادیه اروپا با بیان اینکه گرجستان در حال حاضر بر سر یک دو راهی قرار دارد، خشونت پلیس این کشور علیه معترضان به تصویب لایحه «شفافیت نفوذ خارجی» از سوی پارلمان گرجستان را محکوم کرد.

Loading

شکست آمریکا در تحقق اهدافش در افغانستان

۱۴۰۰/۰۶/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- گفتگو: یک کارشناس مسائل آمریکا درباره اینکه آیا تصمیم واشنگتن برای خروج نیروهایش از افغانستان در شرایطی صورت می‌گیرد که این کشور به اهدافش رسیده یا این تصمیم بیانگر ناکارآمدی راهبرد ایالات متحده در افغانستان است؟ گفت: «مقامات آمریکایی در زمان حمله به افغانستان دو دسته هدف برای خود تعریف کرده بودند؛ نخست مبارزه با تروریسم القاعده و دیگری ایجاد صلح، ثبات و دموکراسی در افغانستان. اما اکنون و هنگام خروج نیروهایشان از افغانستان مدعی هستند که ماموریت آن‌ها فقط از بین بردن تروریسم القاعده بوده و در این خصوص نیز کشته شدن اسامه بن لادن سرکرده این جریان تروریستی را به عنوان شاهد ادعای خود مطرح می‌کنند.»

امیرعلی ابوالفتح در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی گفت: «برای بررسی این موضوع باید توجه داشته باشیم که آیا ادله آمریکایی‌ها برای ورود به افغانستان مدنظر ما قرار دارد و براساس آن قضاوت می‌کنیم یا آنچه که در زمان خروج مطرح می کنند؟.»

وی افزود: «زمانی که آمریکایی‌ها می‌خواستند وارد افغانستان شوند و به این کشور حمله کنند، علاوه بر اینکه می‌گفتند القاعده عامل حادثه 11 سپتامبر است، باید مجازات شود و عدالت در مورد قربانیان این امر تروریستی به اجرا گذاشته شود، در عین حال معتقد بودند که افغانستان نیاز به صلح و امنیت دارد و باید به ملت افغانستان تحت سلطه طالبان کمک کرد.»

آمریکایی‌ها در آن مقطع اعلام کرده بودند که چون مردم افغانستان تحت فشار هستند، نمی‌توانند درس بخوانند، حقوق بشر نقض می‌شود و دموکراسی وجود ندارد بنابراین ما باید به داد ملت افغانستان برسیم و به آن‌ها کمک کنیم. لذا علاوه بر موضوع 11 سپتامبر، موضوعات بشردوستانه و دموکراسی نیز به عنوان دلایل حمله به افغانستان از سوی واشنگتن مطرح شده بود.

وی با اشاره به ادله آمریکا برای خروج نیروهایش از افغانستان ادامه داد: «اما در حال حاضر که آمریکا می‌خواهد از افغانستان خارج شود می‌گوید ما فقط به دنبال القاعده بودیم چرا که القاعده به ما حمله کرد و هدف ما مجازات سران این گروه تروریستی و اجرای عدالت بود. همچنین آمریکایی‌ها اکنون اعلام کرده‌اند که مسائلی مانند ملت‌سازی، ایجاد دمکراسی، حقوق بشر و احقاق حقوق زنان جزء اهداف آن‌ها نبوده است.»

این کارشناس تاکید کرد: «لذا اگر بر اساس دلایل ورود آمریکا به افغانستان بخواهیم قضاوت کنیم، آمریکایی‌ها شکست سنگینی را متحمل شدند، یعنی به جز اینکه القاعده تقریبا از بین رفت و اسامه بن‌لادن کشته شد اما باقی موضوعات مانند دموکراسی، وحدت ملی، امنیت و حقوق زنان تامین نشد و همه چیز به 20 سال پیش بازگشت.»

ابولفتح  با بیان اینکه اکنون طالبان با ویژگی‌های خاص خود دوباره بر افغانستان حاکم شده‌اند، افزود: «بنابراین می‌توان گفت نه تنها ۲ تریلیون دلار هزینه‌کرد آمریکا بی‌حاصل بوده، بلکه آمریکایی‌ها به ملت افغانستان نیز خیانت کردند.»

به گفته این کارشناس، مقامات آمریکا در حال حاضر با تاکید بر اینکه القاعده را مجازات کرده‌اند و اسامه بن‌لادن کشته شده است، مدعی هستند که به موفقیت دست‌ یافته‌اند و ماموریت‌شان در افغانستان پایان یافته است. این در حالی است که در ابتدای حمله به این کشور اهداف دیگری که بدان اشاره شد را نیز برای این دخالت نظامی شان تعریف کرده‌بودند اما اکنون اصلا صحبت از این نمی‌کنند که برای کمک به دمکراسی به افغانستان رفته بودند.

وی ادامه داد: «در مجموع با هر ادله‌ای که به این دخالت نظامی نگاه کنیم به هر حال آمریکایی‌ها ۲ تریلیون دلار در افغانستان هزینه کردند که برای کشوری چون افغانستان(با توجه به منافع آمریکا در آنجا) رقم بسیار بالایی است.»

ابوالفتح توضیح داد: «اگر واشنگتن بخش کمتری از این پول را صرف هزینه بازسازی، امنیت‌سازی، مبارزه با فساد و رفع نارضایتی‌های مردم می‌کرد، افغانستان با این سرعت سقوط نمی‌کرد و می‌توانست در صورت خروج نیروهای آمریکایی از این کشور دوام بیاورد.»

کارشناس مسائل آمریکا معتقد است که بخش عمده وضعیت امروز افغانستان متوجه واشنگتن است که بدون توجه به ضرورت بازسازی سیاسی، اقتصادی و اجتماعی در افغانستان، تمام توجه خود را در این سال‌ها معطوف به جنگ کرده بود.

وی در باره تبعات تصرف افغانستان توسط طالبان برای این کشور و کشورهای منطقه و فرامنطقه نیز گفت: «طالبان سابقه روشنی در حکومت‌داری، رفتار با اقوام، اقلیت‌ها، قومیت‌ها و زنان و رودررو شدن با پدیده‌های مدرن ندارد و سابقه جنگ و ترور غیرنظامیان توسط این جریان نیز از ذهن مردم افغانستان پاک نشده است.»

ابوالفتح در عین حال گفت: «البته این واقعیت را باید در نظر داشت که بعد از سقوط کابل، تصویر متفاوتی از طالبان نسبت به گذشته در حال نمایان شدن است؛ اما اینکه آیا این روند فقط جنبه نمایشی دارد و برای جلب توجه غرب است و یا واقعا طالبان تغییر کرده هنوز مشخص نیست.»

کارشناس مسائل آمریکا ادامه داد: «اگر شیوه‌ای که طالبان در پیش گرفته ادامه یابد، یعنی در پی جنگ، حذف اقوام، شیعه‌کشی و فشار علیه زنان نباشد و اقدامی علیه همسایگان افغانستان انجام ندهد، این بحران تاحدودی مدیریت خواهد شد. اما به هر حال گذشت زمان مشخص می‌کند که آیا طالبان به طالبان سال‌های قبل بازمی‌گردد یا اینکه قصد دارد در قدرت مشارکت و حضور داشته باشد.»

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *