جدیدترین مطالب

عقب‌نشینی نیروهای روسیه از قفقاز جنوبی؛ راهبرد یا تاکتیک؟

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: به دنبال انتشار خبری مبنی بر آنکه کرملین به طور ضمنی تأیید کرد که صلح‌بانان روس از منطقه قره‌باغ عقب می‌کشند و سلاح‌ها و تجهیزات خود را به همراه می‌برند، این پرسش به طور جدی مطرح است که آیا روسیه می‌خواهد منطقه قفقاز جنوبی را به غرب واگذار کند؟

اهمیت راهبردی کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شبه قاره گفت: هند و امارات متحده عربی کار بر روی اولین مرحله از ایجاد کریدور اقتصادی هند – خاورمیانه – اروپا معروف به کریدور آی‌مک (عرب‌مِد) که به عنوان مسیری جایگزین برای تنگه هرمز و طرح جاده ابریشم چین معرفی شده بود را آغاز کرده‌اند. اگرچه برخی گمانه‌زنی‌ها مطرح است که با ادامه جنگ در غزه و التهاب در خاورمیانه، ممکن است کار بر روی این کریدور به حاشیه رانده شود.

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

Loading

أحدث المقالات

برنامه عمران ملل متحد: اگر بازسازی غزه همانند جنگ‌های سابق انجام شود، ۸۰ سال طول می‌کشد / این کار ۴۰ الی ۵۰ میلیارد دلار هم هزینه دارد / اگر مصالح لازم به سرعت وارد غزه شود و کار بازسازی با سرعت پیش برود، بازسازی تا سال ۲۰۴۰ به اتمام می‌رسد

سازمان برنامه عمران ملل متحد در گزارشی گفت که کار بازسازی غزه ممکن است تا قرن بعدی به طول انجامد و حداقل ۴۰ الی ۵۰ میلیارد دلار هزینه دارد.

خنجر یمنی بر گلوگاه اقتصادی تل‌آویو

خنجر یمنی بر گلوگاه اقتصادی تل‌آویو

صباح زنگنه می گوید: اگر بخواهیم به شکل عمیق‌تر بررسی کنیم، به نظر می‌رسد خود قرائت انسانی و ورود انصارالله به دلیل حمایت از مردم مظلوم فلسطین در غزه و توقف کشتار صهیونیست‌ها یک ظرفیت ژئوپلیتیک را برای انصارالله ایجاد کرده و در ادامه تأثیر خود بر معادلات ژئواستراتژیک منطقه هم گذاشته است. البته نباید نادیده بگیریم که انگیزه اصلی انصارالله یمن در ورود به معادلات پس از عملیات طوفان‌الاقصی همان نگاه انسانی است و برای جلوگیری از کشتار بیشتر مردم مظلوم غزه دست به درگیری مستقیم با رژیم‌صهیونیستی زده‌اند، اما طبیعتاً این درگیری، ولو با انگیزه انسانی، آثار ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیک خود را دارد. لذا انصارالله یمن تا زمان برقراری آتش‌بس در نوار غزه و توقف کامل کشتار و جنایت رژیم‌صهیونیستی کماکان به این روند تأثیرگذاری بر معادلات منطقه ادامه خواهد داد که طبیعتاً نقش ژئوپلیتیکی و ژئواستراتژیکی یمنی‌ها را هم ارتقا خواهد داد.

تحدید مرزهای ارمنستان-جمهوری آذربایجان؛ پایان ماجراهای قفقاز؟

سیر تحولات در قفقاز جنوبی و حل اختلافات میان ارمنستان و جمهوری آذربایجان تا امروز با دشواری‌های زیادی همراه بوده و در شرایط فعلی طرفین با تعیین حدود مرزها و حرکت در چارچوب یک توافق تلاش می‌کنند برای رسیدن به صلح و برقراری ثبات در منطقه مذاکره و گفت‌وگو کنند.

Loading

متغیرهای تأثیرگذار بر احیای برجام

۱۴۰۰/۰۱/۲۵ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین - گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل درباره نتایج برگزاری دو دور نشست کمیسیون مشترک برجام در وین گفت: با توجه به تمایل همه طرف‌ها به تداوم مذاکرات می‌توان گفت که سناریوی احیای برجام دور از تصور نیست.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی تأکید کرد: «مجموعه اطلاعات و موضع‌گیر‌ی‌هایی که در خصوص دو نشست کمیسیون مشترک برجام در وین منتشر شده چند نکته را نشان می‌دهد؛ اول اینکه طرفین اصلی یعنی ایران و آمریکا تا حدودی از شکلی از اختلاف در خصوص چگونگی احیای برجام خارج شده و به محتوا رسیده‌اند که گام بزرگی در رابطه با احیای برجام است.»

وی ادامه داد: «نکته دیگر اینکه اکنون گفتگوها، گفتگوهای فنی است و دیگر بحث بر سر آن نیست که کدام طرف گام اول را باید بردارد. درواقع بحث اصلی امروز این است که چه گام‌هایی باید توسط هر یک از طرفین برداشته شود.»

مکی اضافه کرد که تاکید بر تداوم مذاکرات از سوی همه طرف های مربوطه بیانگر آن است که از منظر این کشورها، احیای برجام یک ضرورت است و دیگر یک انتخاب نیست. به‌زعم آنها اگر این فرصت از بین برود منطقه می‌تواند شاهد پیامدهای غیرقابل‌پیش‌بینی باشد. این موضع‌گیری از سوی آمریکایی‌ها بیشتر مشاهده می‌شود؛ یعنی به نظر می‌رسد که اراده آمریکا برای احیای برجام بیش از گذشته است.

این کارشناس با اشاره به اینکه این تحولات برای ایران نیز نشانه‌های مثبتی است تا بتواند به خواسته‌های خود در راستای خنثی‌سازی تحریم‌ها دست پیدا کند، افزود به‌هرحال انتظارات و خوش‌بینی‌ها نسبت به برجام در مقایسه با تحولات سه ماه گذشته خیلی افزایش یافته است.

مکی در تشریح متغیرهایی که باعث شد در این مقطع زمانی، تهران و واشنگتن پای میز مذاکره حاضر شوند، گفت: «متغیرهای بسیاری وجود دارد که آمریکایی‌ها را نسبت به احیای برجام جدی‌تر از گذشته کرده است. دراین‌بین بدون شک توافقنامه ایران و چین بی‌تأثیر نبوده است. تا به امروز چینی‌ها همواره سعی می‌کردند با چراغ خاموش اهداف سیاسی و اقتصادی خود را پیش ببرند اما این مسئله که پیش از نشست کمیسیون برجام، وزیر خارجه چین باهدف امضای توافقنامه همکاری‌های راهبردی ۲۵ ساله بین دو کشور به تهران می‌آید بیانگر آن است که پکن به دنبال برخی اهداف سیاسی و تبلیغاتی بوده و درواقع به‌نوعی پاسخ به سیاست‌های چین ستیزی دولت آمریکا تلقی می‌شود مبنی بر اینکه چین نیز دست‌بسته نیست و می‌تواند شرکا و متحدانی را در مناطق استراتژیک جهان داشته باشد که برای آمریکا چالش‌برانگیز باشد.»

مکی ادامه داد: «متغیر دومی که باعث شده آمریکا بیش از گذشته به دنبال احیای برجام باشد روند غنی‌سازی اورانیوم در ایران است که به نقطه‌ای رسیده که اروپا و آمریکا را نگران ساخته شاید محاسبات آن‌ها در راستای مهار هسته‌ای ایران زیر سؤال برود.»

کارشناس مسائل آمریکا درنهایت متغیر سوم و مؤثر درروند احیای برجام را سیاست خارجی ایالات‌متحده دانست و تأکید کرد: «واشنگتن به این نتیجه دست یافته که اگر بخواهد توجه و تمرکز خود را روی چین و روسیه متمرکز کند باید به سمت کاهش تنش در منطقه خاورمیانه پیش برود که این امر بدون احیای برجام امکان‌پذیر نیست.»

وی افزود: البته انتخابات ریاست جمهوری در ایران نیز متغیر دیگریست که قطعا در احیای برجام مورد توجه دولت امریکا می باشد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *