جدیدترین مطالب

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

در حالی که طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی و همچنین غربی‌ها، حماس را متهم به کارشکنی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل سرا کرده‌اند که هره‌های کلیدی این جنبش فلسطینی به کرات طرح‌های خود را برای پایان دادن به کشتار و جنایت اشغالگران در باریکه غزه رائه کرده‌اند. در این باره گفته‌های روز چهارشنبه خلیل الحیه در مصاحبه با الشرق می‌تواند یکی از بارزترین نمونه‌هایی باشد که ثابت می‌کند حماس در عین حفظ خطوط قرمز و اصول مقاومت، برای پایان دادن به رنج بی‌پایان مردم غزه حاضر به انعطاف سیاسی هستند، کما اینکه در همین راستا خلیل الحیه در مقام  نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از شروط این جنبش برای کنار گذاشتن اسلحه رونمایی کرده و گفته به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطینی این کار را انجام خواهد.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

Loading

واکاوی مواضع اخیر دی میستورا

۱۳۹۶/۰۶/۲۰ | گفتگو

شورای راهبردی آنلاین- رسانه ها: به اعتقاد کارشناس مسائل غرب آسیا، زمانی که دی میستورا می‌گوید برای رسیدن به صلح و ثبات در سوریه مواضع جدیدی در اجلاس «آستانه – ۶» اتخاذ خواهد شد، یعنی اینکه جبهه مشترک ضد سوریه شکست را پذیرفته است.

«سید رضا صدرالحسینی»، کارشناس و تحلیلگر مسائل غرب آسیا در خصوص مواضع اخیر دی میستورا مبنی بر اینکه معارضان سوریه باید بپذیرند که پیروز جنگ نبوده‌اند، با اشاره به اینکه مواضع اخیر دی میستورا به معنای شکست جبهه مشترک ضد سوری است، بیان داشت: دی میستورا به عنوان کارشناس خبره سازمان ملل متحد پس از گذشت چند سال از مأموریت جدید خود در پرونده بحران در سوریه اخیراً به نکات جدیدی در خصوص حوزه مسئولیتی خود اعتراف کرده که قابل‌ توجه بوده است.

وی با اشاره به اینکه می­‌توان ادعا کرد که دی میستورا یکی از خبره‌ترین مأموران سازمان ملل در پرونده‌های غرب آسیا محسوب می‌شود، یادآوری کرد: دی میستورا در دو سال گذشته با همه طرف‌های درگیر در پرونده چند لایه و پیچیده سوریه که هم رموز ایدئولوژیک در آن دیده می‌شود و هم پیچ‌وخم‌های امنیتی در آن به‌وفور وجود دارد و هم جنگ تمام‌عیار نظامی در این پرونده آشکار است، دیدار و گفت‌وگوی مستقیم داشته و صاحب‌نظر شده است. از طرف دیگر وی روزانه همه تحولات سیاسی، امنیتی و نظامی را نیز رصد و تحلیل می‌کند؛ لذا حرف بی‌حساب نخواهد زد.

تحلیلگر مسائل غرب آسیا با تأکید بر مواضع اخیر دی میستورا اشاره داشت: وی اخیراً اعلام کرده است که شرایط در سوریه با توجه به واقعیت‌های میدانی کاملاً تغییر یافته است؛ لذا نمی‌توان با دیدگاه‌های گذشته به بحران سوریه نگریست و باید با نگاهی نو تحلیل‌های خود را تنظیم و اصلاح کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که «رمزگشایی مواضع اخیر این مأمور کارکشته سازمان ملل متحد چه پیام­‌هایی دارد؟» بیان داشت: استفان دی میستورا در بیان کاملاً دیپلماتیک خود با توجه به رویکردها و روندهای موجود به چند واقعیت بزرگ و غیرقابل‌انکار اشاره دارد. او به این واقعیت اشاره می‌کند که مردم و ارتش سوریه نه‌تنها توانسته‌اند خود را با شرایط حاکم وفق دهند، بلکه توانسته‌اند به پیروزی‌های بزرگی در بازپس­گیری مناطق راهبردی مانند حلب و دیرالزور برسند و برای آزادی رقه حرکت کنند. دی میستورا به این حقیقت دست پیدا کرده که داعش در عراق به انتهای راه رسیده و این گروه تروریستی در سوریه به حضیض خود نزدیک شده است.

صدرالحسینی با اشاره به عقب­ نشینی­‌های تروریست­‌ها و حامیان آن تأکید کرد: دی میستورا با چشم خود معامله این جریان غیر منعطف خشک‌مغز در گفت‌وگو با حزب‌الله و عزیمت بدون اسلحه آنان از مرز سوریه و لبنان به مناطق متفق علیه را مشاهده کرد. فرستاده ویژه دبیر کل سازمان ملل در سوریه آزادی مناطق وسیعی از جغرافیای این کشور بدون شلیک یک گلوله را ناظر است. او عقب‌نشینی کشورهای لجوج منطقه و خون‌آشام بین‌المللی را مشاهده می‌کند. دی میستورا اقرار مسئولان عالی‌رتبه آمریکا و عربستان مبنی بر مجبور بودن به تحمل بشار اسد را مدنظر دارد.

وی با توجه به اینکه دی میستورا موفقیت­‌های اجلاس آستانه را بدون حضور آمریکا، انگلیس و فرانسه با همه گوشت و پوست خود لمس می‌کند، اشاره داشت: بنابراین زمانی که او می‌گوید برای رسیدن به صلح و ثبات در سوریه حرف‌های نو در اجلاس «آستانه – 6» شنیده و مواضع جدیدی اتخاذ خواهد شد؛ یعنی اینکه جبهه مشترک ضد سوریه شکست را پذیرفته و آماده عقب‌نشینی در مقابل مردم و نظام سیاسی سوریه و متحدان این کشور است. احتمالاً از سخنان دی میستورا می‌توان به یک واقعیت دیگر نیز که سنت الهی محسوب می‌شود، پی برد و آن عبارت است از اینکه «إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ یَنْصُرْکُمْ وَ یُثَبِّتْ أَقْدامَکُمْ».

منبع: تسنیم

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *