جدیدترین مطالب

رد یک گزاره!

رد یک گزاره!

سید محمد شفیعی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: ایران می سنجد که واکنش گنبد آهنین و پدافند اسرائیل در مقابل بالستیک، کروز، هایپرسونیک و پهپادها چه بوده و ساختار آن چگونه عمل می‌کند و از سمت مقابل اسرائیل به دنبال سنجیدن سرعت واکنش پدافند ایران، عملکرد تکنولوژی ایران در مقابل کوادکوپتر و… است.

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

سایه جنگ گسترده بر خاورمیانه

اکبر فیجانی در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: تنها یک گزینه متصور است و آن حمله اتمی محدود اما برق آسا به ایران است. اما، گرچه از رژیم نسل کش اسرائیل هر جنایتی بر می آید، با توجه به قدرت دفاعی و تهاجمی ایران و توان و همراهی گروه های مقاومت منطقه، و تبعات اقتصادی امنیتی آن برای جهان، در حالت عادی وقوع چنین اقدام خطرناکی بعید است. 

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

ایران به «اسرائیل» حمله نکرد!

علی مفتح در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: در بحث حمله به «اسرائیل» هم همین است! اول اینکه، ایران به خاک رژیم صهیونیستی حمله نکرده است. بحث در اینجا مربوط به سازمان ملل و حقوق بین الملل نیست. بحث در درجه اول اخلاقی و سیاسی است! رژیم صهیونیستی یک رژیم اشغالگر است که ادعای خاک دارد اما در واقعیت خاکی ندارد (چه برسد به عمق راهبردی)! اصلا حمله انتقام جویانه کشورمان هم هیچ حمله ای به اسرائیل یا خاک آن نبود چرا که اساسا موجودیتی با این مختصات و مشخصات وجود ندارد.

تحریم‌های آمریکا علیه ایران به بهانه پهپادی

وزارت خزانه داری آمریکا در راستای ادامه سیاست‌های تحریمی خود علیه جمهوری اسلامی ایران، بیش از ۱۲ نهاد، شخص و کشتی را به بهانه ایفای نقش در تسهیل و تامین مالی فروش مخفیانه پهپاد‌های ایرانی در جنگ اوکراین و روسیه تحریم کرد.

Loading

أحدث المقالات

عکس | حضور تک‌تیراندازها بر بام خانه‌های اطراف دانشگاه های بزرگ آمریکا

بنا بر تصاویر منتشر شده و گزارش دانشجویان آمریکایی تک تیراندازان آمریکایی بر بام برخی خانه های مشرف به دانشجویان معترض در آمریکا مستقر شده و منتظر دستور برای هدف قرار دادن دانشجوبان هستند. منبع: خبرگزاری داشنجو

ساختار امنیتی اوراسیا: از ایده تا عمل

روسیه و چین هر دو در حالت رقابت با آمریکا هستند، هرچند در مورد روسیه عملاً وارد فاز باز و آشکار شده است اما در مورد چین هنوز کاملاً خود را نشان نداده ولی حداقل، ایده مقابله مشترک با مهار دوگانه ایالات متحده در مسکو و پکن مورد حمایت قرار می‌گیرد.

Loading

پیام‌های شکست قطعنامه ضدفلسطینی آمریکا

۱۳۹۷/۰۹/۲۵ | یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: آمریکا اخیرا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را در مجمع عمومی سازمان ملل متحد به رأی گذاشت که سعی داشت با تصویب آن حماس را محکوم کند.

حسن‌هانی زاده‌/ کارشناس مسائل خاورمیانه

این پیش‌نویس بر اساس مصوبه مجمع عمومی برای تصویب به رأی موافق دوسوم اعضا نیاز داشت. بر اساس گزارش‌ها، در جلسه رأی‌گیری بر سر این پیش‌نویس ۸۷ کشور به آن رأی مثبت، ۵۷ کشور رأی منفی و ۳۳ کشور رأی ممتنع دادند.

از طرف دیگر، در حالی که مجمع عمومی سازمان ملل متحد پیش‌نویس قطعنامه ضدفلسطینی پیشنهادی آمریکا را رد کرد، پیش‌نویس پیشنهاد شده از سوی ایرلند و بولیوی را با اکثریت آرا به تصویب رساند. در قطعنامه مجمع عمومی سازمان عمومی ملل آمده است که هر تصمیمی که به تغییر در هویت، وضعیت یا ترکیب جمعیتی بیت المقدس منجر شود، ملغی محسوب می‌شود و کشورهای عضو سازمان ملل باید مطابق قطعنامه‌های شورای امنیت رفتار کرده و از گشایش نمایندگی‌های دیپلماتیک در این شهر خودداری کنند.

همچنین در رای‌گیری اخیر مشاهده کردیم کشورهایی که از کمک‌های مالی آمریکا بهره می‌گیرند، به قطعنامه پیشنهادی مجمع عمومی به نفع فلسطین رای منفی دادند؛ زیرا آمریکا قبل از تصویب این دو قطعنامه در مجمع عمومی بسیاری از کشورها را تهدید کرده بود که اگر رای مثبت به قطعنامه در حمایت از فلسطین بدهند کمک‌های مالی‌اش را قطع خواهد کرد. البته تعداد این کشورها خیلی کم است.

باید توجه داشت شکست اخیر آمریکا در پیشبرد طرح معامله قرن و افزایش تنش در روابط واشنگتن و ریاض، معادلات سیاسی منطقه و جهان را به کلی به نفع محور مقاومت تغییر داده است. ایالات متحده آمریکا، رژیم اسرائیل و عربستان سعودی طی دو سال گذشته تلاش کردند تا از رهگذر عملیاتی کردن طرح معامله قرن بار دیگر مسئله آرمان فلسطین را به حاشیه برانند. به موجب این طرح قرار است بیت‌المقدس برای همیشه به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته شود، موضوع بازگشت آوارگان فلسطینی به فراموشی سپرده شود و در مقابل عربستان متعهد شده سالانه 10 میلیارد دلار کمک مالی در اختیار تشکیلات خودگردان قرار دهد. اما آغاز انتفاضه بازگشت، طرح معامله قرن را با بن‌بست مواجه ساخت. از سوی دیگر تصویب دو قطعنامه در حمایت از ملت فلسطین در مجمع عمومی سازمان ملل نشان داد که وجدان جامعه جهانی همچنان بیدار و در مقابل توطئه مثلث شوم آمریکا، عربستان و اسرائیل کاملا هوشیار است. هرچند تصویب این دو قطعنامه در مجمع عمومی به لحاظ اجرایی فاقد جنبه عملیاتی است، اما حیثیت و جایگاه آمریکا و حامیان رژیم صهیونیستی را به شدت متزلزل کرد.

درخصوص رد پیش نویس قطعنامه آمریکایی در محکومیت جنبش حماس در سازمان ملل باید به این نکته توجه کرد که سیاست‌های تهاجمی دونالد ترامپ و حمایت‌های آشکار وی از دو رژیم منفور عربستان و اسرائیل نتایج معکوسی برای ایالات متحده به دنبال داشته است. قتل دردناک جمال خاشقجی، روزنامه‌نگار برجسته سعودی، حمایت دونالد ترامپ از محمد بن سلمان ولیعهد عربستان و اعتراف صریح رئیس‌جمهور آمریکا به این مسئله که بیت‌المقدس، پایتخت ابدی رژیم صهیونیستی است، موجب شد که افکار عمومی به شدت نسبت به سیاست‌های تهاجمی و غیرمنطقی ترامپ حساس شوند. لذا هم سازمان ملل و هم نهادهای آمریکا به شدت در مقابل سیاست‌های کاخ سفید صف‌آرایی کرده و اکنون این صف‌آرایی‌ها از سوی سازمان ملل و کنگره آمریکا در مقابل کاخ سفید پررنگ‌تر شده است. با این تفاسیر به نظر می‌رسد که رئیس‌جمهور آمریکا در سال 2019 در حوزه داخلی و سیاست خارجی با چالش‌های جدی‌تری مواجه است؛ در این راستا، قطعنامه اخیر مجلس سنای آمریکا در محکومیت محمد بن سلمان نیز به شدت کاخ سفید را منزوی کرده است.

در این میان سیاست‌ برخی کشورهای اروپایی در رابطه با فلسطین غیرشفاف است. با وجود حمایت برخی کشورهای کوچک اروپایی از آرمان  فلسطینی اما تلاش کشورهایی چون انگلیس، فرانسه و آلمان تضعیف محور مقاومت و تقویت رژیم صهیونیستی است. این در حالی است که همراهی این کشورهای اروپایی با سیاست‌های آمریکا در مورد اسرائیل و عربستان در آینده آنها را در نظر افکار عمومی منزوی خواهد ساخت.

در رابطه با دستاوردهای چنین قطعنامه‌هایی باید توجه داشت که پس از نشست اخیر مجمع در خصوص فلسطین، به لحاظ اعتباری آمریکا، عربستان و اسرائیل به عنوان مثلث تخریبی منطقه و جهان به شدت دچار انزوا شدند و در مقابل ملت فلسطین با اتکا به پشتوانه‌های بین‌المللی به انتفاضه بازگشت خود ادامه خواهد داد. از طرف دیگر رژیم صهیونیستی نیز در طول هفته‌های اخیر بعد از شکست در جنگ دو روزه غزه و استعفای برخی وزرای کابینه بنیامین نتانیاهو به شدت دچار انزوای سیاسی شده و ملت فلسطین اکنون با استفاده از امکانات بومی خود قادر خواهد بود که در مقابل تجاوزات اسرائیل ایستادگی کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *