جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

۳۰۰ تحریم جدید آمریکا علیه نهادهای روسی، چینی و دیگر کشورها به بهانه جنگ اوکراین

نیویورک – ایرنا- وزارت امور خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا در تداوم سیاست های تحریمی واشنگتن ، حدود ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و دیگر کشورها را به بهانه  حمایت از مسکو در جنگ با اوکراین تحریم کرد.

فرانسه برای کاهش تنش‌ها در مرز شمالی سرزمین‌های اشغالی پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه داد

تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی با لبنان، پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه را داده است.

سرگیجه بزرگ!

«مقام های اسرائیلی و رسانه های متحدشان، بر این باورند که آنچه در قالب اعتراض علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه در آمریکا و دیگر کشورهای جهان روی می دهد، اعتراضی علیه ایدئولوژی غیرانسانی صهیونیسم نیست بلکه باید آن را اعتراضی علیه آیین یهودیت دانست!»

Loading

ناکارآمدی راهبرد آمریکا در قبال فعالیت‌های هسته‌ای ایران

شورای راهبردی آنلاین – رصد: آمریکا به طور یکجانبه از برجام خارج شده بود و با این اقدام، نه تنها ایران را از انجام تعهدات خود تحت این توافق باز داشت، بلکه باعث ایجاد شکاف بین ایالات متحده و سایر طرف‌های مذاکره کننده شد.

وب سایت اندیشکده کارنگی آمریکا در یادداشتی نوشت: آخرین دور از روند تکراری مذاکرات احیای برجام با شکست به پایان رسید. رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی نیز شدیدترین بیانیه خود را درباره وضعیت هسته‌ای ایران صادر کرد. ترامپ در حالی که سیاست‌هایش در قبال ایران بی‌نتیجه مانده بود، ریاست جمهوری را ترک کرد. آمریکا به طور یکجانبه از برجام خارج شده بود و با این اقدام، نه تنها ایران را از انجام تعهدات خود تحت این توافق باز داشت، بلکه باعث ایجاد شکاف بین ایالات متحده و سایر طرف‌های مذاکره کننده شد.

این کشور، یک «کارزار فشار حداکثری» را که از نظر عملیاتی تأثیرگذار و در عین حال از نظر استراتژیک ناکارآمد است، انتخاب کرد.

دولت ترامپ 12 شرط سخت را نیز برای یک توافق جدید تعیین کرد. در همان زمان، ترامپ خطاب به ایران قول داد به سرعت به توافقی بسیار بهتر در مدت کوتاهی پس از انتخاب مجددش دست یابد. البته، دولت ترامپ هیچ نشانه‌ای از چگونگی رسیدن به آن ارائه نداد، چه رسد به اینکه به ایران مشوق‌هایی برای پذیرش توافق جدید ارائه دهد.

دولت بایدن نیز در مواجهه با یک ایران جسور و بی‌اعتماد که به شدت برنامه غنی‌سازی هسته‌ای خود را پیش می‌برد، روی کار آمد. بدتر از آن، بایدن با ایرانی مواجه بود که به طور فزاینده‌ای به ظرفیت‌های خود برای مقاومت در برابر تحریم‌ها و در عین حال پیشبرد قدرت موشکی دوربرد خود اطمینان یافته است.

دولت بایدن برای بازگرداندن ایران به برجام، نه تنها اشتیاق مداوم خود برای بازگشت به توافق را تکرار کرده، بلکه در برابر توانمندی‌های ایران برای دور زدن تحریم‌ها و افزایش نفوذ منطقه‌ای آن نیز اقدامی نکرده، چنانکه ایران توانسته است رژیم تحریم‌های آمریکا را به تدریج از بین ببرد.

ایران در برنامه هسته‌ای خود بسیار پیشرفت کرده و تلاش‌های موشکی و پهپادی تهران نیز به پیشرفت‌های جدی خود ادامه می‌دهد.

بررسی وضعیت کنونی حاکی از شرایط سخت بایدن برای احیای برجام است:

اول اینکه، ایران به آستانه هسته‌ای نزدیک شده است.

دوم،. غنی‌سازی هسته‌ای ایران بسیار پیشرفته است و نمی‌توان آن را به‌طور مؤثر عقب انداخت.

سوم، اگرچه تمامی اقدامات دیپلماتیک و غیردیپلماتیک ایالات متحده و اسرائیل هزینه‌های سنگینی بر ایران تحمیل کرده، اما تاکنون نتوانسته است این کشور را متقاعد کند که از برنامه هسته‌ای خود دست بردارد. به‌ویژه آنکه ایران شدیدا به نیات غرب نیز بی‌اعتماد است.

چهارم، قابلیت‌های نظارتی باقی‌مانده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، کارآمدی خود را از دست داده است.

تغییر وضعیت کنونی مستلزم به کارگیری یک استراتژی هسته‌ای جدید از سوی ایالات متحده است. واشنگتن باید ترکیبی نوآورانه از دیپلماسی و اقدامات بازدارنده از جمله چماق و هویج را به کار گیرد. در حوزه دیپلماتیک، این کشور در نظر دارد از طریق احیای برجام سرعت پیشرفت فعالیت‌های هسته‌ای ایران را کم کند، در حالی که همچنان متعهد می‌شود به هر گونه امتیاز یک‌جانبه (اما قابل راستی‌آزمایی) از سوی ایران در مورد فعالیت‌های هسته‌ای‌اش، از طریق کاهش تحریم‌های هسته‌ای پاسخ متقابل بدهد.

این اقدامات باید با یک موضع بازدارنده همراه باشد تا ایران متوجه شود که هر گونه تشدید برنامه غنی‌سازی با واکنش سخت شورای امنیت سازمان ملل مواجه خواهد شد. بر این اساس، در حالی که همه تحریم‌های غیرهسته‌ای به قوت خود باقی می‌مانند و در صورت لزوم تشدید می‌شوند، ایالات متحده باید درباره ایجاد یک رژیم امنیتی جامع برای مقابله با نفوذ منطقه‌ای ایران اقدام کند.

مشخص نیست که آیا این رویکرد موفقیت آمیز خواهد بود یا خیر، اما احتمالا باعث جلب توجه سایر متحدان شود. ایالات متحده باید این رویکرد را به امید جلوگیری از تشدید تنش‌ها به کار گیرد، چنانکه اگر بعدها لازم باشد اقدامات دیگری را نیز انجام دهد. در صورتی که این راهبرد به نتیجه برسد می‌تواند صادرات نفت ایران را افزایش داده و نگرانی‌های کنونی در مورد امنیت انرژی و تأثیر آن بر تورم جهانی را کاهش دهد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *