جدیدترین مطالب

تحلیلی بر سفر اردوغان به عراق

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت: آنکارا تحت تاثیر فشار غرب و آمریکا، که بعد از جنگ اوکراین تشدید شده، تلاش دارد سیاست تنش صفر با همسایگان از جمله عراق را پیش ببرد.

تلاش‌های کابینه جنگ نتانیاهو برای انحراف افکار عمومی از جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: رژیم صهیونیستی درصدد «بهره‌برداری روانی» از مسائل اخیر منطقه، برای انحراف افکار عمومی جهانی از جنایات این رژیم در غزه است. بررسی فضای حاکم بر محافل سیاسی و رسانه‌ای رژیم صهیونیستی و مراکز همسو با آن در سطح منطقه و بین‌الملل نشان می‌دهد که این رژیم، به‌دنبال «برجسته و غالب‌سازی» تنش‌های اخیر با جمهوری اسلامی ایران است تا فشار سنگینی که را که در افکار عمومی داخلی، منطقه‌ای، بین‌المللی و حتی دولت‌های اروپایی علیه‌ جنگ غزه ایجاد شده است، را کاهش دهد.

پیامدهای تنش نظامی ایران و رژیم صهیونیستی بر جنگ غزه

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل منطقه گفت: یکی از ابعاد راهبردی و بلندمدت پاسخ سخت موشکی – پهپادی ایران به سرزمین‌های اشغالی، عقب‌‌ نشینی بیش‌از‌پیش رژیم صهیونیستی از مواضع خود در جنگ غزه خواهد بود.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

تحلیلی بر تقابل نظامی ایران و رژیم صهیونیستی

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: جمهوری اسلامی ایران در واپسین ساعات 26 فروردین، حمله‌ای موشکی و پهپادی را علیه سرزمین‌های اشغالی آغاز کرد که تا صبح روز بعد ادامه داشت. این در حالی بود که علی رغم اطلاع‌رسانی قبلی ایران به برخی کشورهای منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای درباره قطعی بودن پاسخ و اقدام نظامی کشورمان، آمریکا و رژیم اسرائیل نتوانستند مانع از انجام این حمله شوند.

چالش‌های پیش‌روی مودی در انتخابات سراسری هند

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل شرق آسیا گفت: علیرغم شانس پیروزی، لیکن احتمالا تعداد کرسی‌هایی که نارندار مودی، نخست وزیر هند در پارلمان آینده این کشور در اختیار خواهد داشت، کمتر باشد، چون به نظر می‌رسد مسلمانان و دیگر اقوام هند در انتخابات سراسری به سمت احزاب مخالف حزب حاکم حرکت کنند.

Loading

أحدث المقالات

۳۰۰ تحریم جدید آمریکا علیه نهادهای روسی، چینی و دیگر کشورها به بهانه جنگ اوکراین

نیویورک – ایرنا- وزارت امور خارجه و وزارت خزانه‌داری آمریکا در تداوم سیاست های تحریمی واشنگتن ، حدود ۳۰۰ نهاد در روسیه، چین و دیگر کشورها را به بهانه  حمایت از مسکو در جنگ با اوکراین تحریم کرد.

فرانسه برای کاهش تنش‌ها در مرز شمالی سرزمین‌های اشغالی پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه داد

تهران- ایرنا- رسانه‌های رژیم صهیونیستی گزارش دادند که امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه برای آرام کردن اوضاع در مرز سرزمین‌های اشغالی با لبنان، پیشنهاد برگزاری نشست سه جانبه را داده است.

سرگیجه بزرگ!

«مقام های اسرائیلی و رسانه های متحدشان، بر این باورند که آنچه در قالب اعتراض علیه جنایات رژیم اشغالگر قدس در نوار غزه در آمریکا و دیگر کشورهای جهان روی می دهد، اعتراضی علیه ایدئولوژی غیرانسانی صهیونیسم نیست بلکه باید آن را اعتراضی علیه آیین یهودیت دانست!»

Loading

عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا؛ بسترساز تشتت و انفعال بیشتر آن

۱۴۰۰/۰۵/۱۱ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک استاد دانشگاه تاکید کرد: حضور رژیم صهیونیستی در محیطی مانند آفریقا، با وجود سابقه استعماری و آثار آن و همچنین حکومت‌های ضعیف، بی‌ثبات و سیال، زمینه انواع تزاید اختلاف آراء را به همراه خواهد داشت و سبب می‌شود کشورهای قاره دچار تنش شوند.

دکتر حسین ابراهیم نیا در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی با اشاره به عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا، اظهار داشت: به نظر می‌رسد با چنین روندی بیش از گذشته فشار بر بازیگران آفریقایی خصوصاً کشورهای داعیه‌دار قدرت در این منطقه، تحمیل شود.

 

اهمیت مدیترانه و قاره آفریقا

این تحلیلگر مسائل بین‌الملل در بررسی دلایل عضویت رژیم صهیونیستی در این اتحادیه با اشاره به اهمیت منطقه مدیترانه و قاره آفریقا در دهه‌های پیش رو گفت: حتی به آفریقا «قاره آینده» هم گفته می‌شود؛ با افزایش فشار مضاعف، رقابت میان بازیگران درون منطقه‌ای و برون منطقه‌ای در این منطقه بیش از گذشته افزایش یافته است؛ به طوری که بازیگرانی همچون مصر، اتیوپی، آفریقای جنوبی، غنا، نیجریه، کنیا در پی تاثیرگذاری بر آینده آفریقا با محوریت خود هستند.

ابراهیم نیا ادامه داد: رژیم صهیونیستی از اواخر سال‌های 1998 تا امروز با عقد قراردادهای دوجانبه با کشورهایی نظیر اتیوپی، لیبریا، اوگاندا، کامرون، رواندا، نامیبیا، کنیا، کنگو، سیرالئون و… تلاش داشته نفوذ خود را در این قاره پی‌ریزی کند.

این استاد دانشگاه منابع آفریقا و سرمایه‌گذاری‌های رژیم صهیونیستی در کشورهای آفریقایی را از دیگر مسائل تاثیرگذار در عضویت این رژیم در اتحادیه آفریقا عنوان کرد و افزود: تفاوت‌های دینی، زبانی و هویتی بسیار در این قاره موضوع مورد علاقه رژیم صهیونیستی است؛ زیرا بر چگونگی سیاست خارجی بازیگران مدعی قدرت در این قاره اثر گذاشته است.

وی افزود: در حقیقت این، خود زمینه‌ساز شکل‌گیری نگرش‌های متفاوت ریشه‌ای و کاهش سطح همصدایی که یکی از عوامل شکل‌گیری امنیت است، شده و زمینه را برای نفوذ قدرت‌های خارج از قاره، مانند رژیم صهیونیستی به جهت اثر‌گذاری بر نهادها و رژیم امنیتی فراهم کرده است.

 

واگرایی  در اتحادیه آفریقا

ابراهیم نیا مساله امنیت را برای رژیم صهیونیستی بیش از پیش دارای اهمیت اساسی و محوری ارزیابی کرد و توضیح داد: بی‌شک چنانچه امروز رژیم صهیونیستی عضو این اتحادیه نمی‌شد، در سال‌های آینده این موضوع را به سرانجام می‌رساند؛ چرا که فضای قاره آفریقا که بر اتحادیه آفریقا هم اثر گذاشته، فضای همگرایی نیست و این اتحادیه، به دلیل ضعف‌های اساسی بازیگران آن، اتحادی بر پایه واگرایی منافع کشورهای این قاره است.

این کارشناس مسائل بین‌الملل با بیان اینکه آفریقا همواره چالش اصلی همگرایی و امنیت دارد، اضافه کرد: از گذشته تا به امروز قاره آفریقا به دلیل عدم رشد و توسعه و وجود رویه‌های استعماری، شاهد رشد متغیرهای اختلاف‌افزا بوده است. همین موضوع سبب امنیت‌زدایی و عدم همگرایی حتی در قالب اتحادیه آفریقا شده است.

 

افزایش اختلاف در اتحادیه آفریقا

وی درباره پیامدهای عضویت رژیم صهیونیستی در اتحادیه آفریقا تصریح کرد: این عضویت بر اختلاف و تشتت آرا در اتحادیه آفریقا خواهد افزود؛ در یک سو کشورهایی که منافع شان ایجاب می‌کند که با رژیم صهیونیستی رابطه داشته باشند، هستند و در سوی دیگر کشورهایی که چنین منافعی ندارند. قطعا این عضویت بر رای‌گیری‌های آینده بر سر مسائل دیگر هم اثر خواهد گذاشت و سبب می‌شود بر پیچیدگی امتیاز‌گیری بازیگران از یکدیگر افزوده شود.

ابراهیم نیا تاکید کرد: این بازی قدرت در قاره آینده – آفریقا – زمینه‌های شکل‌گیری آنارشی و فقدان اقتدار سازمانی را برای ایجاد یک صدای واحد در این قاره ایجاد خواهد کرد و عضویت ناظر رژیم صهیونیستی نیز بر این امر می‌افزاید.

وی افزود: حضور رژیم صهیونیستی در محیطی مانند آفریقا، با وجود سابقه استعماری و آثار آن و همچنین حکومت‌های ضعیف، بی‌ثبات و سیال، زمینه انواع اختلاف آراء را به همراه خواهد داشت و سبب می‌شود کشورهای این قاره دچار تنش شوند و عملا نتوانند نقش چندان مثبتی به جهت اتخاذ سیاست‌های همگرایانه در قاره ایفا کنند.

این استاد دانشگاه به انتقادات صورت گرفته از سوی گروه‌های اسلامی مبارز و همچنین به سابقه اقدام لیبی برای محرومیت رژیم صهیونیستی از عضویت ناظر اتحادیه آفریقا در گذشته اشاره و اظهار داشت: نظام بین‌الملل کنونی در مرحله گذار قرار دارد؛ شرایط به سرعت در حال تغییر است و بازیگران این نظام چنانچه خود را با آن هماهنگ نکنند، به سرعت حذف می‌شوند؛ لیبی یکی از آن دسته کشورها بود.

وی با اشاره به بحران‌های موجود در لیبی توضیح داد: امروز لیبی، آن کشور سابق نیست که بخواهد در اتحادیه آفریقا کاری اساسی انجام دهد؛ تنها صدای ضعیفی از مخالفت الجزایر شنیده شد.

 

زمینه‌ای برای چند قطبی شدن

این استاد دانشگاه با بیان اینکه عضویت ناظر رژیم صهیونیستی در آینده بر توزیع نامتوازن و اختلافات می‌افزاید و  زمینه را برای چند قطبی شدن در این قاره مهیا می‌کند، ادامه داد: در این شرایط عملا اتحادیه آفریقا زبان همه کشورهای این قاره نخواهد بود؛ بنابراین این شکاف ابتدا سطح اقتصادی این کشورها را تحت‌الشعاع قرار خواهد داد و سپس سیاست و امنیت را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

به گفته این کارشناس مسائل بین‌الملل، ترس و رقابت، چشم‌انداز ثبات، نهادسازی و پیشرفت سیاست‌های زبان واحد در این قاره را خصوصا با حضور و نفوذ قدرت‌های بزرگ و دیگر بازیگران مناطق پیرامونی مانند رژیم صهیونیستی، مزدوران اجاره‌ای و… در هاله‌ای از ابهام قرار می‌دهد و در عمل اتحادیه آفریقا را در آینده منفعل و خنثی می‌کند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *