جدیدترین مطالب

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

وقتی، نه خبری از تشکیل کشور فلسطینی است و نه ایجاد ارتش فلسطینی

در حالی که طی ماه‌های اخیر رژیم صهیونیستی و همچنین غربی‌ها، حماس را متهم به کارشکنی در مذاکرات برای آتش بس و تبادل سرا کرده‌اند که هره‌های کلیدی این جنبش فلسطینی به کرات طرح‌های خود را برای پایان دادن به کشتار و جنایت اشغالگران در باریکه غزه رائه کرده‌اند. در این باره گفته‌های روز چهارشنبه خلیل الحیه در مصاحبه با الشرق می‌تواند یکی از بارزترین نمونه‌هایی باشد که ثابت می‌کند حماس در عین حفظ خطوط قرمز و اصول مقاومت، برای پایان دادن به رنج بی‌پایان مردم غزه حاضر به انعطاف سیاسی هستند، کما اینکه در همین راستا خلیل الحیه در مقام  نایب رئیس جنبش مقاومت اسلامی فلسطین حماس از شروط این جنبش برای کنار گذاشتن اسلحه رونمایی کرده و گفته به شرط تشکیل کشور مستقل فلسطینی این کار را انجام خواهد.

چشم‌انداز رقابت ژئوپلیتیکی قدرت‌های بزرگ در قفقاز

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل قفقاز گفت: اگر روند واگرایی کشورهای منطقه به‌ویژه جمهوری‌های ارمنستان و آذربایجان از روسیه با سرعت اتفاق بیفتد، ممکن است روس‌ها واکنش جدی‌تری نسبت به آن نشان داده و حتی با استفاده از قدرت سخت از تغییر نظم سنتی منطقه جلوگیری کنند.

روسیه، محور تنش

روسیه، محور تنش

وزیر خارجه ایالات متحده پس از دیدار از شانگهای، روز گذشته در پکن با همتای چینی خود دیدار و درباره روابط نظامی، اقتصادی و تنش‌های میان دو کشور گفت‌وگو کرد. آنتونی بلینکن در این دیدار درباره عوامل منفی در روابط واشنگتن و پکن از‌جمله کمک پکن به مسکو در جنگ اوکراین هشدار داد.

قناد زاده: نگاه ایران به آفریقا نگاهی دو طرفه است

صادق قنادزاده معاون ارتقاء کسب و کار‌های بین المللی سازمان توسعه تجارت با بیان اینکه در روابط با آفریقا صادرات در حوزه‌های مختلف بالادستی و پایین دستی مانند پتروشیمی، فنی مهندسی و صنایع فلزی را دنبال می‌کنیم افزود: واردات در حوزه‌های کالاهای اساسی مانند محصولات کشاورزی و معدنی راپیگیری می کنیم.

حمایت سیاه پوستان آمریکا از اعتراضات ضد صهیونیستی

اعتراضات ضدصهیونیستی سراسری در دانشگاه‌های آمریکا، محدود به ملیت، نژاد یا دین خاصی نیست. تصاویر و گزارش‌های رسانه، از مشارکت و حضور فعال دانشجویان مسلمان، یهودی، مسیحی و سیاهپوست در این اعتراضات حکایت دارد.

Loading

أحدث المقالات

Loading

ابعاد سیاسی – اقتصادی شیوع ویروس کرونا

۱۳۹۸/۱۱/۲۹ | خبر تاپ, سیاسی, یادداشت

شورای راهبردی آنلاین – یادداشت: اگر انتشار ویروس کرونا ادامه پیدا کند صدمه جدی به اقتصاد چین وارد خواهد آمد و درعین‌حال اگر آمریکا در کنترل این بیماری همکاری نداشته باشد شایعاتی مبنی بر سود بردن آمریکا از انتشار این ویروس و اثرگذاری آن بر اقتصاد چین و همچنین بزرگنمایی این خبر بیشتر قابل‌پذیرش است. عبدالرضا فرجی راد - کارشناس مسائل ژئوپلیتیک

ویروس کرونا یا به‌عبارت‌دیگر جنگ روانی کرونا این روزها به عنصری برای فشار بر چین تبدیل‌شده است و آمریکا بیش از دیگر کشورها تلاش دارد تا به‌واسطه این ویروس که منشأ آن کشور چین است، پکن را تحت‌فشار قرار دهد.

باید توجه داشت که تاکنون ویروس‌های بسیاری در نقاط مختلف جهان انتشار یافته‌اند و این بار این ویروس ناشناخته از چین منتشر شده است. ازآنجایی‌که چین جمعیت بالایی دارد و رفت‌وآمد و تجارت آن‌ها نیز به‌ویژه با کشورهای جهان سوم قابل توجه است موجب شده که گسترش و شیوع سریع این ویروس افکار عمومی جهان را به خود مشغول سازد.

مسئله دیگر اینکه در برخی اخبار آمده که ممکن است آمریکایی‌ها در انتشار این ویروس در چین نقش داشته باشند؛ البته هنوز چینی‌ها در این رابطه صحبتی‌ نکرده‌اند و در حد مقاله و خبر و در برخی رسانه‌ها به آن پرداخته‌اند. این در حالی است که تا سندی در این رابطه منتشر نشود نمی‌توان در این مورد صحبت کرد؛ اما یک واقعیت را باید در نظر گرفت مبنی بر اینکه بیش از یک دهه است که آمریکا به دلیل رشد بالای اقتصادی چین روی این کشور تمرکز کرده و فشارهایی را نیز بر این کشور وارد می‌آورد. همچنین از زمانی که دونالد ترامپ در کاخ سفید به قدرت رسیده این فشارها به‌واسطه تعرفه‌های سنگینی که وضع کرده‌اند چند برابر شده است؛ زیرا آمریکایی‌ها نتوانستند رشد اقتصادی و گسترش اقتصاد این کشور را که در حال نزدیک شدن به اقتصاد آمریکا است مهار کنند. پیش‌بینی می‌شود که رشد اقتصاد چین تا چند سال آینده از آمریکا نیز پیشی بگیرد و این کشور ازنظر اقتصادی در جایگاه نخست قرار بگیرد. یکی از دلایلی که این شایعات مطرح می‌شود این است که ایالات‌متحده آمریکا از طرق دیگری می‌خواهد رشد اقتصادی چین را متوقف کند.

البته همچنان که اشاره شد هنوز سندی در این رابطه منتشرنشده و دولتمردان چین نیز صحبتی نکرده‌اند؛ اما واقعیت این است که این ویروس به اقتصاد چین صدمه زیادی وارد کرده است. باید توجه داشت که گردشگری چین بسیار فعال است و سالیانه میلیون‌ها انسان به این کشور سفر می‌کنند و این مسئله اشتغال‌زایی بالایی را ایجاد کرده است؛ اما در حال حاضر بحث ویروس کرونا صدمه جدی به بعد گردشگری چین وارد آورده است.

از سوی دیگر شاهد هستیم که بسیاری از کارخانه‌های چینی فعالیت‌هایشان کاهش‌یافته یا خوابیده است. درعین‌حال رشد اقتصادی این کشور هم‌روند نزولی گرفته است. همچنین این مسائل باعث شده که به اقتصاد جهانی نیز لطمه وارد شود. به‌خصوص کشورهایی که صاحب نفت هستند و چین از آن‌ها انرژی خریداری می‌کند اکنون دچار ضرر و زیان شده‌اند.

در این راستا باید به هزینه‌های جانبی چین نیز توجه داشت که در این مدت افزایش زیادی داشته است. درواقع چین باهدف کنترل ویروس کرونا هزینه‌های زیادی را در راستای بهداشت و درمان صرف کرده است. هم‌زمان ارتش چین نیز برای کمک به خدمات بهداشتی دولت وارد عمل شده است. لذا این ویروس مانند یک جنگ برای چین هزینه‌ساز شده است.

وقتی مشاهده می‌کنیم که اقتصاد چین با کندی روبرو شده یا صدمه‌دیده بیش‌ازپیش این گزینه مطرح می‌شود که شاید آمریکا در پشت پرده انتشار ویروس کرونا یا بزرگ‌نمایی آن نقش داشته است. البته بزرگنمایی این مسئله توسط آمریکا کاملاً مشهود است و به نظر می‌رسد که این اقدام آمریکا باهدف ضربه زدن بیشتر به اقتصاد چین است.

درنهایت این احتمال وجود دارد سرمایه‌هایی که از کشورهای دیگر ازجمله آمریکا وارد چین می‌شود دیگر به این کشور نیاید و حتی سرمایه‌های کشورهای دیگر به‌جای چین به آمریکا منتقل شود.

البته این مسائل بستگی به آن دارد که آیا می‌توانند این بیماری و ویروس را کنترل کنند یا خیر. قابل‌ذکر است که اگر این انتشار ویروس کرونا ادامه پیدا کند صدمه جدی به اقتصاد چین وارد خواهد آمد و درعین‌حال اگر آمریکا در کنترل این بیماری همکاری نداشته باشد شایعاتی مبنی بر سود بردن آمریکا از انتشار این ویروس و اثرگذاری آن بر اقتصاد چین و همچنین بزرگنمایی این خبر بیشتر قابل‌پذیرش است.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *