جدیدترین مطالب

Loading

أحدث المقالات

اردوغان: رادار ناتو در ترکیه نقشی در رهگیری موشک‌های ایران به‌سوی اسرائیل نداشت

رجب طیب اردوغان، رئیس جمهوری ترکیه، استفاده از پایگاه راداری ناتو در کشورش برای رهگیری پهپاد‌ها و موشک‌های شلیک‌شده ایران به سوی اسرائیل را تکذیب کرد.  اردوغان که در یک گردهمایی ابراز همبستگی با فلسطینیان از طریق ویدیو سخن می‌گفت، افزود: «مرکز راداری در کورجیک [استان ملطیه]هیچ ربط، ارتباط، و پیوندی با هیچ کشوری بجز امنیت کشورمان و متحدانمان ندارد و نمی‌تواند داشته باشد.»

وزیرخارجه پاکستان: سفر رئیسی حائز اهمیت است/تحریم‌های آمریکا اهمیتی ندارد

اسلام‌آباد- ایرنا – وزیر امور خارجه پاکستان سفر اخیر رئیس جمهوری اسلامی ایران به آن کشور را حائز اهمیت دانست و تاکید کرد: اسلام‌آباد اهمیتی به تحریم‌های آمریکا نمی‌دهد و هر آنچه که مطابق با منافع ملی باشد انجام خواهد شد.

کاخ سفید اعلام کرد که آمریکا سامانه پاتریوت آزاد برای اوکراین ندارد

جیک سالیوان، مشاور امنیت ملی رئیس جمهور آمریکا، اعلام کرد که ایالات متحده سامانه های دفاع هوایی پاتریوت آزاد برای ارسال به اوکراین ندارد و تمامی سامانه های موجود آمریکا در سراسر جهان برای محافظت از نیروهای آمریکایی مستقر هستند.

روایت العربی الجدید از طرح اضطراری مصر درباره تهاجم قریب‌الوقوع به رفح: به همه پزشکان برخی استان‌ها دستور داده شد از مرخصی‌ها بازگردند تا برای شرایط اضطراری آماده باشند

منابع خصوصی مصری فاش کردند که دستورالعمل‌هایی به تعدادی از بخش‌ها در سه استان منطقه کانال سوئز: اسماعیلیه، سوئز و پورت سعید، علاوه بر استان‌های شرقی، شمال و جنوب سینا صادر شده است تا سطح آماده باش را افزایش دهند و با اجرای طرح اضطراری که از سه شنبه آینده آغاز می‌شود، تعطیلات را لغو کنند و این ممکن است نشان دهنده حمله قریب الوقوع رفح باشد.

بلینکن: چین می تواند از طریق نفوذش بر ایران در کاهش تنش‌ها نقش داشته باشد

آنتونی بلینکن وزیر خارجه دولت جو بایدن که به چین سفر کرده است، روز جمعه در پکن با شی جین پینگ، رئیس جمهوری این کشور دیدار و گفتگو کرد و گفت که در خصوص چگونگی نقش سازنده چین در «بازدارندگی حکومت ایران» و گروه‌های وابسته به آن در تشدید تنش‌ها در خاورمیانه (غرب آسیا) گفتگو کرده است. بلینکن تصریح کرد: «من فکر می‌کنم روابطی که چین [با حکومت ایران]دارد می‌تواند در تلاش برای آرام کردن تنش، جلوگیری از تشدید و گسترش آن مثبت باشد و ما توافق کردیم که به طور منظم در باره این موضوع در ارتبط باشیم و مطمئنم که این طور خواهد بود.»

Loading

ابهام در سرنوشت برگزیت و سناریوهای پیش رو

۱۳۹۸/۰۸/۰۳ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل اروپا با بیان اینکه واکنش مجلس عوام به طرح های آقای جانسون یک بُرد و درعین حال یک باخت برای وي بود و گره برگزیت را هم باز نکرد، گفت: همچنان وضعیت انگلیس در چند ماه آینده و اینکه چگونه می خواهد از اتحادیه اروپا خارج شود، در ابهام است.

مرتضی مکی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی اظهارکرد: شاید برای اولین بار در سه سال گذشته مجلس عوام به یک طرح درباره خروج با توافق از اتحادیه اروپا رای مثبت داد اما پیش شرط دیگری که مطرح کردند به نوعی بوریس جانسون را در وضعیت دشوار و دوگانه ای قرار داد که همچنان درباره سرنوشت برگزیت ابهاماتی را باقی گذاشته است.

وی ادامه داد: نمایندگان مجلس عوام اعلام کردند که با وجود تصویب کلیات توافقنامه آقای جانسون با اتحادیه اروپا، زمان باقی مانده کافی نیست که در چند روز آینده بتوانند درباره این متن 110 صفحه ای به توافق برسند. بنابراین احتمال زیادی وجود دارد که درباره جزئیات طرح توافقنامه آقای جانسون با اتحادیه اروپا اصلاحاتی صورت بگیرد که با چیزی که آقای جانسون انتظار دارد فاصله داشته باشد به همین دلیل همچنان وضعیت انگلیس در چند ماه آینده و اینکه چگونه می خواهد از اتحادیه اروپا خارج شود، در ابهام است.

این تحلیلگر تحولات اروپا با با بیان اینکه جامعه انگلیس به شدت دو قطبی شده است و بخشی از جامعه با اختلاف 1 یا 2 درصد طرفدار برگزیت و بخش دیگر خواهان حضور در اتحادیه اروپا هستند، گفت: آقای جانسون تهدید کرده که اگر بخواهد موضوع تاخیر انگلیس در خروج از اتحادیه به اجرا گذاشته شود اصل توافق نامه را به حالت تعلیق در می آورد زیرا می داند اگر بخواهد با این تاخیر موافقت کند این احتمال وجود دارد که مجلس عوام بر سر جزئیات این توافق با اتحادیه اروپا به اتحادی برسند که مورد انتظار و خواست آقای جانسون نباشد. به همین دلیل باز همچنان طرح همه پرسی مجدد در خصوص برگزیت روی میز است، خصوصا که اگر بخواهد انتخابات زود هنگامی هم برگزار شود.

مکی با بیان اینکه سناریو برگزاری مجدد رفراندوم برگزیت همچنان به عنوان یک گزینه روی میز است، اضافه کرد: در شرایط فعلی همه چیز در اختیار اتحادیه اروپا است که چگونه به درخواست نمایندگان مجلس عوام برای تاخیر در خروج از اتحادیه اروپا رای دهد. اگر اتحادیه اروپا بخواهد تاخیر چند روزه و یا چند هفته ای را مورد پذیرش قراردهد باز سناریوهای دیگری مطرح می شود و اینکه واکنش نمایندگان خواهان خروج با توافق از اتحادیه اروپا به این تاخیر چند هفته ای چه خواهد بود.

وی با بیان اینکه همه چیز در شرایط کنونی در ابهام است، ادامه داد: اما اگر اتحادیه اروپا با درخواست نمایندگان مجلس عوام برای تاخیر سه ماهه توافق کند باز هم سناریوهای مختلف مانند برگزاری انتخابات زودهنگام، برگزاری همه پرسی و احتمال کناره گیری آقای جانسون و حضور فرد دیگری در نخست وزیری روی میز است.

این کارشناس تحولات اروپا در خصوص این ارزیابی که با توجه به شرایط کنونی عملا خروج انگلیس از اتحادیه اروپا تا 31 اکتبر منتفی به نظر می رسد، گفت: آقای دونالد تاسک، رئیس شورای اروپا از همه اعضا خواسته به این تاخیر سه ماهه رای موافق بدهند؛ اما فرانسه و شخص وزیر امور خارجه این کشور اعلام کرده هیچ ضرورتی برای تاخیر در خروج انگلیس از اتحادیه اروپا وجود ندارد. به هر حال واکنش فرانسوی ها به عنوانی یکی از دو قدرت اصلی اتحادیه اروپا قابل توجه است.

وی افزود: همچنین آلمان ها نیز به شدت به دنبال این هستند که انگلیس خروج با توافق از اتحادیه اروپا داشته باشد، چرا که تبعات خروج بی توافق فقط متوجه انگلیس نیست بلکه کل اتحادیه اروپا و کشورهای دیگری که با انگلیس مراودات تجاری بزرگی دارند متحمل ضرر و زیانهایی می شوند. این نگرانی ها در اتحادیه اروپا وجود دارد. بنابراین نگرش غالب در اتحادیه اروپا این است که اگر انگلیس می خواهد از اتحادیه اروپا خارج شود این خروج با توافق صورت بگیرد.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *