جدیدترین مطالب

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

لزوم توجه ویژه به کشورهای حوزه تمدنی ایران و فارسی زبان

اشکان پیرزاده در یادداشتی برای دیپلماسی ایرانی می نویسد: یکی از اصولی که در سیاست خارجی دولت سیزدهم پیگیری می شود تعامل موثر با کشورهای همسایه خصوصا تعامل با کشورهای حوزه تمدنی ایران و کشورهای فارسی زبان بوده است که در دولت های قبل به دلیل عدم اهتمام به این راهبردها، خالق تهدیداتی برای کشور شد.

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

یک گام تا تشکیل کشور فلسطین ؟!

همانطور که از قبل هم قابل پیش‌بینی بود و مقامات آمریکایی هم اعلام کرده بودند، ایالات متحده قطعنامه عضویت دائم فلسطین در سازمان ملل را وتو کرد؛ اقدامی مسجل، اما پرحاشیه برای جو بایدن که خود را در آستانه انتخابات ریاست جمهوری آمریکا می‌بیند. در گزارش‌های پیشین «ایران» به این نکته اشاره شده بود که تداوم حمایت‌های سیاسی، دیپلماتیک، نظامی، اقتصادی و تجاری آمریکایی ها از اشغالگران آثار مخربی را برای رئیس جمهور آمریکا به دنبال داشته است تا جایی که آمارها از احتمال شکست او خبر می‌دهند. با این وجود دولت بایدن تصمیم گرفت کماکان به سیاست خود مانند هفت ماه گذشته برای حمایت از رژیم صهیونیستی ادامه دهد.

چشم‌انداز روابط اقلیم کردستان با بغداد

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک کارشناس مسائل عراق گفت: با نزدیک شدن ترکیه به دولت مرکزی عراق، اقلیم کردستان در آینده از بسیاری از ادعاهایی که درباره خودمختاری این منطقه داشته است، فاصله خواهد گرفت و بیشتر به دولت مرکزی وابسته می‌شود.

Loading

أحدث المقالات

ایرانی های همراه اسرائیلی های مخالف

روز جمعه میلیون ها نفر از مردم ایران در راهپیمایی حمایت از انتقام نیروهای مسلح ایران بابت حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق شرکت کردند، خبری که در بهبوهه هیاهوی حمله پهبادی کذایی بر علیه پایگاه شکاری نیروی هوایی ایران در اصفهان کمرنگ ماند.

واکنش سفیر ایران به توافقات ارمنستان و جمهوری آذربایجان

سفیر ایران در ارمنستان درباره گفت‌وگوهای اخیر ارمنستان و جمهوری آذربایجان گفت: مقامات ارمنستان ما را در ارتباط با این گفت‌وگوها مطلع کردند و گفتند توافقاتی که صورت گرفته در چارچوب اعلامیه آلماتی است، یعنی بر اساس مرزهای بین المللی است.

Loading

نقش و منافع رژیم صهیونیستی در جلوگیری از توافق هسته‌ای

۱۴۰۱/۰۶/۳۰ | خبر تاپ, سیاسی, گفتگو

شورای راهبردی آنلاین – گفتگو: یک تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی با اشاره به اقداماتی که رژیم صهیونیستی در راستای مانع تراشی در مذاکرات هسته‌ای و جلوگیری از توافق انجام داده است، گفت: این رژیم با اعمال نفوذ و همراهی کامل آمریکا با آن، اجازه نداده‌ توافق هسته‌ای با ایران به سرانجامی برسد و اروپا نیز با وجود اینکه اعلام می‌کند توافق هسته‌ای منافع آن‌ها را تامین می‌کند، در راستای اهداف رژیم صهیونیستی حرکت کرده است.

علی عبدی در گفتگو با سایت شورای راهبردی روابط خارجی تصریح کرد: رژیم صهیونیستی بخشی از نظام جهانی سلطه است، در واقع این رژیم «در» نظام سلطه و ایران «بر» نظام سلطه تعریف می‌شود و ماهیت انقلاب اسلامی در سال 57، ماهیتی ضدسلطه بود.

وی با بیان اینکه صهیونیسم در تفسیر امام (ره) و رهبری معظم انقلاب، قرارگاه مرکزی، قلب و مغز نظام جهانی سلطه شناخته می‌شود و منظور از صهیونیسم، تنها رژیم صهیونیستی  نیست، افزود: صهیونیسم ماهیت فرااسرائیلی دارد، از این جهت رژیم صهیونیستی وضعیت ویژه‌ای پیدا می‌کند؛ چرا که با توجه به پیوستگی‌اش با صهیونیسم بین‌الملل، توان بسیار بالایی از جهت اثرگذاری در ساختار قدرت، تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری نظام جهانی سلطه داراست.

این کارشناس مسائل رژیم صهیونیستی گفت: بنابراین در خیلی از تصمیمات غرب درباره جمهوری اسلامی ایران، رژیم صهیونیستی همواره به طور آشکار و پنهان، مستقیم و غیرمستقیم، یک بازیگر اصلی در زمینه تصمیم‌سازی و تصمیم گیری بوده است.

عبدی ادامه داد: رژیم صهیونیستی چند رکن را در سیاست‌های خود در منطقه دنبال می‌کند؛ از جمله اینکه در دکترین امنیتی این رژیم، هیچ کشور و قدرت دیگری در خاورمیانه، جز این رژیم، حق هسته‌ای شدن به ویژه به لحاظ نظامی را ندارد. براساس دکترین امنیتی «بگین» که بعد از حمله در سال 1981 به رآکتور اتمی اوسیراک عراق شکل گرفت، رژیم صهیونیستی سعی می کند که هیچ کشور و قدرت دیگری در خاورمیانه به قدرت و توانمندی هسته‌ای، حتی صلح‌آمیز دست نیابد.

وی با بیان اینکه توان رژیم صهیونیستی برای بازیگری در پرونده هسته‌ای از حیث سلبی و ایجابی بالا است، اضافه کرد: به لحاظ سلبی، با توجه به توانمندی، نفوذ و اثرگذاری که این رژیم در فرآیندهای تصمیم‌سازی و تصمیم‌گیری در آمریکا و اروپا دارد، می‌تواند در این تصمیمات اثرگذاری مستقیم و جدی داشته باشد. از حیث ایجابی نیز، آن‌ها با سرمایه‌گذاری سنگین به لحاظ تبلیغاتی، رسانه‌ای و گفتمان‌سازی تلاش دارند تصویر و انگاره به شدت منفور و ضدبشری از جمهوری اسلامی ایران ارائه دهند.

این تحلیلگر مسائل رژیم صهیونیستی یادآور شد: این رژیم سعی می‌کند در نظام بین‌الملل و در راستای منافع خود، گفتمان ضدصهیونیستی را با گفتمان ضدیهودی و یهودستیزی تطبیق دهد و همپوشانی ایجاد کند. در صورتی که انقلاب اسلامی از بدو پیدایش تمایز جدی میان آن‌ها قائل شده و مرز پررنگی میان آن‌ها کشیده است.

عبدی با بیان اینکه رژیم صهیونیستی با اعمال نفوذی که همواره می‌کند و آمریکا نیز همراهی کاملی با آن‌ها داشته است، اجازه نمی دهد توافق هسته‌ای با ایران به سرانجامی برسد، تاکید کرد: حل نشدن این موضوع به طور صددرصدی برای صهیونیست‌ها و آمریکایی‌ها آورده داشته است. در واقع با حل شدن این مساله، بسیاری از پروژه‌های امنیتی و سیاسی آن‌ها در مقابل ایران و در منطقه، منتفی شده به شکست منتهی می شود. از این جهت، صهیونیست‌ها همیشه به پرونده هسته‌ای، به عنوان یک فرصت علیه ایران نگاه کرده‌اند.

عبدی با بیان اینکه اروپا حاضر نیست روابط با ایران را فدای روابط با رژیم صهیونیستی کند، به سکوت آن‌ها در برابر ترور دانشمندان هسته‌ای ایران، خرابکاری‌ها و تهدیدات این رژیم علیه ایران اشاره کرد و ادامه داد: در هفته‌های گذشته رژیم صهیونیستی بارها از طرف‌های غربی برجام خواسته میز مذاکرات با ایران را ترک کنند و به گفتگوها برای احیای توافق هسته‌ای با ایران پایان دهند.

0 Comments

یک دیدگاه بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *